Review: Hardicraft Haaknaaldenset

IMG 0835

Ken jij het merk Hardicraft al? Het is vooral bekend van de leuke complete haakpakketjes die ze uitbrengen. In elk pakket zitten alle benodigdheden om een hele leuke amigurumi te haken, zoals vulling, oogjes, garen en natuurlijk ook een boekje met het patroon. Ze hebben pakketten voor het haken van tashangers, maar ook voor grotere knuffels. Heel leuk! Ik vind de pakketjes vooral handig als ik op pad ga, je neemt gemakkelijk zo’n compleet zakje mee en kunt onderweg iets moois haken.

Maar wist je dat Hardicraft sinds kort ook haaknaalden heeft? Je kunt van het merk een heel leuk setje met haaknaalden kopen. Een setje bevat drie haaknaalden met de maten 2 mm, 2,5 mm en 3 mm en dat zijn precies de maten haaknaald die je het meeste gebruikt voor amigurumi. De haaknaalden zijn van zilverkleurig aluminium, met een bamboe handvat en ze worden geleverd in een leuk jute etui. Het etui is dus van duurzaam materiaal, maar ook de handvatten van de haaknaalden zijn van mooi natuurlijk materiaal. Een echte musthave voor een haker die bewust duurzaam wil haken. Het setje kost € 25,19. Wil jij ook zo’n leuke set uitproberen? Kijk dan eens op de website van Hardicraft voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Voor deze review mochten onze vijf bloggers de haaknaalden eens uitproberen. Al onze bloggers hebben een setje haaknaalden en een haakpakketje ontvangen, zodat we de haaknaalden goed konden testen. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat iedereen een andere hand van haken heeft en iedereen een ander soort haaknaald prettig vindt haken. Het is daarom belangrijk om een haaknaald altijd eerst zelf uit te proberen, zodat je zelf kunt ervaren of dit de haaknaald voor jou is.

Claudia

Zelf heb ik de haaknaald natuurlijk ook uitgetest. Allereerst vind ik de haaknaald heel mooi om te zien. Ik houd van een mooie strakke haaknaald in neutrale kleuren, omdat ik ze ook vaak gebruik voor foto’s. En ik kan je zeggen, deze haaknaalden zijn heel fotogeniek! Ik ben ook heel erg bezig met zo duurzaam mogelijk leven, om onze natuur zo goed mogelijk te behouden, dus het gebruik van natuurlijke materialen spreekt mij erg aan. Ik vind dat Hardicraft goed heeft nagedacht over het materiaalgebruik en het design van de haaknaalden.

IMG 0836

Ik ben gewend om met een softtouch haaknaald te haken, dus het was wel even wennen aan het bamboe handvat van deze haaknaalden. Het voelt toch wat stugger aan in de hand. Door de lichtelijk schuine afwerking aan de bovenkant van het handvat, kun je deze haaknaald toch ook heel prettig vasthouden. Verder glijdt de haaknaald heel soepel door het garen, heel fijn! Wat ik ook fijn vind aan deze haaknaald is de haak zelf. De haak is wat dieper dan de haaknaald die ik gewend ben, waardoor deze het garen (zelfs meerdere draden tegelijk) goed vastpakt! Een popcornsteek bijvoorbeeld, is dus heel fijn te haken met deze haaknaald.

Marja

Blogger Marja schrijft het volgende over de Hardicraft haaknaald: “Ik heb er een stukje mee gehaakt; het is een heerlijk lichte haaknaald. De haak zelf is mooi glad en glijdt goed door de steken heen. Het bamboe handvat ligt lekker in de hand en voelt prettig aan. Ik hoop wel dat de maataangeving op het handvat niet te snel wegslijt. De lengte van de haaknaald is precies goed.”

Sofie

Onze blogger Sofie haakte de leuke citroen tashanger naar een pakketje van Hardicraft. Zij schrijft over de haaknaald het volgende:

“Wat was ik enthousiast bij het ontvangen van de nieuwe haaknaalden en het haakpakket van de citroen. Mooi handvat en verpakt in een handig etui. Tijdens het haken ondervond ik wel wat ongemak. Het zachte handvat staat voor mijn vingers iets te ver af van de metalen schacht, waardoor ik te weinig grip heb op de haaknaald. Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik lange vingers heb. Ik begon de citroen te haken met haaknaald 2,5 mm maar wisselde uiteindelijk naar mijn eigen haaknaalden. Ik ben er wel van overtuigd dat er hakers zijn bij wie de haaknaalden wel super in de hand liggen.”

Over het haakpakketje schrijft Sofie het volgende:

“Het haakpakket van de citroen is allereerst heel mooi verpakt. Wanneer je alles eruit haalt, kan je het tasje met een zip- naad makkelijk dicht schuiven. En het pakket van de citroen bevat alles, behalve de haaknaald,  om die te haken. Zelfs een zakje vacuüm getrokken, heel fluffy vulling zit er bij. Het patroon staat beschreven in meerdere talen en is makkelijk te volgen. Het garen is van scheepjes en haakt super vlot weg. De citroen is ondertussen al in gebruik bij de vriendin van mijn zoon. Ik ben fan van zo´n pakketjes!”

Marieke

Ook Marieke probeerde de Hardicraft haaknaalden uit en dit is wat zij daarover te zeggen heeft:

“Ik mocht van Hardicraft een set haaknaalden ontvangen om eens te testen en ik moet zeggen: ik ben positief verrast!

Ik haak al jaren met alleen maar Clover haaknaalden, ik ben echt wel fan van de rubberen handvaten🫣. Dus deze bamboe haaknaalden met aluminium schacht waren even wennen voor me omdat het handvat een stuk gladder is. Maar ze haken heerlijk! Omdat het bamboe handvat wat gladder is, houd je de haaknaald losser vast. Ik haakte dus ook wat losser dan normaal en dat is eigenlijk best fijn (ik kan namelijk soms best strak haken). Het ligt eraan wat je gewend bent of je ze fijn gaat vinden! Ik vind het dus mooie en fijne haaknaalden!”

Marjolein

Ten slotte heeft ook blogger Marjolein de haaknaalden mogen uitproberen, zij zegt daarover het volgende:

“Wat een mooie haaknaalden! Het bamboe handvat voelt prettig. Doordat het vrij glad materiaal is, draait het heel soepel in je hand. Wel moest ik even wennen dat de metalen haak een stuk langer is dan mijn andere haaknaalden. Mijn hand zit daardoor een stukje verder weg van mijn haakwerk dan ik normaal gewend ben. Maar na een stuk haken, merkte ik dat niet meer en haakte het lekker weg. Ik vind het mooi dat Hardicraft bewust kiest voor duurzaam bamboe en productie in eigen land. Als ze ook grotere maten gaan produceren, zou ik zeker overwegen deze te kopen. Ik haak namelijk graag dekens, sjaals en kleding en daarvoor gebruik je vaak grotere maten haaknaald dat Hardicraft nu op de markt heeft gebracht.”

Nou we kunnen wel oordelen dat de bloggers van Gek op Haken de haaknaalden van Hardicraft over het algemeen fijn vinden. Heb jij deze haaknaalden al geprobeerd? En zo ja, wat vind jij ervan?

* Deze blog bevat een affiliate link. Wil je daar meer over weten kijk dan bij de veelgestelde vragen op deze website.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *