Sofie’s top 5 van lente haakprojecten

Lentebloeiers

Och, voelen jullie ook al lentekriebels bij het zien van de eerste voorjaarsbloemen? Dan is het misschien wel tijd om mijn lente haakprojecten van op de website van Gek op Haken in een top 5 te gaan gieten. Zodat ik jullie kan inspireren om een goed gehaakt lentelijstje aan te leggen.

1. De Lente Shopper

Het eerste lente haakproject dat ik tijdens de lente onder de loep wil nemen van Gek op Haken is de lente shopper.

IMG 6593
Lente Shopper is een ontwerp van Studio Mojo

Je kan de shopper nu al haken. Zo kan je de lente shopper meenemen bij je eerste lentewandeling, gevuld met een klein haakwerkje en wat lekkers. Je hebt er slechts twee kleuren garen voor nodig én met een mooie voering er in, is de tas helemaal af. Wil je weten hoe je makkelijk een voering in een tas kan maken, mijn medeblogger Marja schreef er hier een blog over.

2. Het Twisted Lente Vest

Als tweede wil ik het ‘Twisted lente vest’ voorstellen. Dit Twisted lente vest staat momenteel bovenaan mijn ‘to-do’-lijstje dat alsmaar langer wordt! Het lente vest wordt gehaakt in de tapestry-techniek en oogt heel mooi met een contrastkleur. Bij Caro’s atelier kan je het bijbehorende garen bestellen. Als lid heb je bovendien 10% korting.

3. De Parkietjes

Haak je graag amigurumi, dan is mijn derde haaktip een topper. Mijn derde tip zijn deze parkietjes die iedereen gratis kan downloaden. Ze zijn echt heel leuk en fijn om te haken. Door een dikker garen te gebruiken kan je parkietje zelfs een parkiet worden. Durf jij de uitdaging aan om een extra grote vogel uit je haaknaald te toveren?

4. Asymmetrische Poncho Trui

Op 4 zette ik deze asymmetrische poncho trui, lekker warm op een frisse lente avond, niet?

Hierbij haak je tunisch of via de tapestry methode. Geen nood als je dat nog niet kent. Op ons Youtube kanaal wordt dit door Karin heel goed uitgelegd, klik hier.

5. Lentebloeiers

En last but not least als vijfde project wil ik jullie deze narcissen laten zien. Ook leuk om cadeau te doen, aan iemand die geen groene vingers heeft.

Je kan ze haken uit één kleur of een combinatie maken met geel, oranje en wit.

Wil je nog meer lente inspiratie terugvinden op onze site, klik dan hier voor een extra overzicht.

Haak ze!

Groetjes Sofie

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    1. Dank je wel Hilly. Wist je dat je als lid de patronen terug kan vinden door op de link te klikken? Veel succes met haken.
      Groetjes Sofie