De 10 leukste patronen die je in een dag haakt!

IMG 3372

Je zult het ongetwijfeld herkennen: je hebt veel zin in een nieuw haakproject, maar toch begin je liever niet aan een groot ingewikkeld patroon waarbij je veel moet tellen of nadenken. Of misschien wil je een cadeautje haken, maar je hebt geen tijd om er een aantal dagen aan te werken. Daarom heb ik de tien leukste patronen die je binnen een dag kunt haken op een rijtje gezet! De meeste patroontjes zijn ook nog eens voor beginners en erg leuk om als cadeau te geven.

1. Toffe Scrunchies

Deze Toffe Scrunchies zijn super hip en ook nog eens veelzijdig. Je draagt ze in je haar of om je pols, een leuke accessoire die je makkelijk in een dag kunt haken. Binnen een handomdraai heb jij zo een setje met deze scrunchies gehaakt en bovendien kun je ook nog eens lekker variëren met kleur en stijl. Haak ze lekker vrolijk met felle kleurtjes zoals op de foto, of gebruik mooie aardetinten voor een eenvoudige look. Met dit gratis patroon van Jorina kan iedereen (ook niet-leden) deze scrunchies binnen een dag haken.

2. Rolmaatje Vos

Wij haaksters kunnen niet zonder meetlintje. Of je nou een proeflapje, kledingstuk of een knuffeltje haakt: in de meeste gevallen is het handig om een rolmaatje bij de hand te hebben. Natuurlijk is het veel leuker om een rolmaatje te gebruiken die er ook nog eens heel leuk uit ziet, zoals dit lieve vosje!

Het schattige ontwerpje is van Marjan van der Leer en is wederom is dit is weer een gratis patroon waar iedereen van kan genieten. Ook dit Rolmaatje Vos is makkelijk binnen een dag te haken.

3. Dots and Stripes Mandala

Opnieuw een prachtig kleurig haakpatroon van Jorina, dit keer de Dots and Stripes Mandala. Voor dit haakpatroon kun je ook heel goed met restjes garen werken!

4. Rekenmaatjes

Deze Rekenmaatjes helpen jonge kindjes om spelenderwijs kennis te maken met vormen, kleuren en getallen. Doordat je voor ieder figuurtje een ander kleurtje gebruikt, gaat het haken van de rekenmaatjes zeker niet vervelen.

5. Parkietje

Dit Parkietje kun je haken in alle kleuren van de regenboog, gewoon eentje of een hele kooi vol. Dit patroon is ontworpen door Feli Nicolaes, en het is ook nog eens gratis te downloaden voor iedereen.

6. Verjaardagsbroche

Deze vrolijke broche ontworpen door Martine de Regt is snel gehaakt en maakt jouw feestoutfit extra feestelijk. Natuurlijk kun je hem voor iedere feestelijke gelegenheid gebruiken en hier de kleuren op afstemmen naar jouw smaak.

7. Sleutelhanger Engelse Bloem

Is het geen plaatje? Deze sleutelhanger is een echte Gek op Haken klassieker, ontworpen door Marieke Liefting. Ga jij ook je tas, autosleutel, haaketui (of alle drie!) voorzien van deze fleurige sleutelhanger?

8. Brillenhoesje

Over het gratis haakpatroon van dit Primavera brillenhoesje geef ik toe dat je misschien wel net iets meer tijd nodig hebt dan voor de eerder genoemde patroontjes, maar als je de C2C haaktechniek eenmaal onder de knie hebt moet dat helemaal goedkomen. Ook met dit mooie haakpatroon kun je alle kanten op qua kleur.

Het brillenhoesje is ontworpen door Susy van Knososquare.

9. Doperwtjes in een peul

Een klein maar o zo schattig haakpatroontje, deze doperwtjes in een peul. Ook dit is een gratis haakpatroon. Het ontwerp is van Marjan van der Leer.

10. Gehaakte klaparmband

Het laatste haakpatroon van deze reeks is een heel creatief ontwerp van Teuni van Draadliefde: een gehaakte klaparmband! Je kent deze rage vast nog wel van vroeger… Je hebt zelfs keuze uit twee ontwerpjes: een vosjesarmband of een armband met een gehaakt klokje. Of je haakt ze allebei, dat kan natuurlijk ook!

Dat waren ze dan, de 10 leukste patronen die je binnen een dag haakt! Met welk patroon ga jij aan de slag? Laat het ons weten in een reactie. Heel veel haakplezier 💛

Liefs,

Sasja

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *