Top 5 leukste kerstpatronen

Feestelijke Sterrentafelloper

Ben je nog op zoek naar iets leuks om te maken voor kerst? Stop met zoeken want hier bij Gek op Haken kun je superleuke patronen vinden! In deze blog zet ik mijn top 5 van de leukste kerstpatronen van Gek op Haken op een rijtje!

Er zijn patronen beschikbaar voor de leden, de VIP-leden en er zijn zelfs een aantal gratis patronen te vinden die voor iedereen beschikbaar zijn. Hoog tijd om jullie te laten weten wat mijn favorieten zijn. Zijn jullie er klaar voor? Daar komt ie dan!

De eerste topper is gelijk een van de meest favoriete patronen van de site namelijk de Kerstballen van ontwerpster Marjan van Leer. Dit is een van de gratis kerstpatronen van de site. De kerstballen beelden de figuren van de kerststal uit. Superleuk om zo je boom te versieren natuurlijk! Of aan de hand van de kerstballen het kerstverhaal te vertellen aan je kinderen/kleinkinderen of wie het ook maar horen wil. Ken je ze nog niet? Neem dan snel een kijkje.

Dit engeltje vind ik ook echt allerschattigst en staat op mijn to do list om nog eens te haken. Dit patroon is beschikbaar voor alle leden van Gek op Haken en kun je hier vinden. Iedereen kan wel een (bescherm) engeltje gebruiken in deze turbulente tijden, dus allemaal aan de haak om een engeltje te maken.

Kerstboompjes

Zelf ben ik helemaal dol van allerlei soorten en maten boompjes. Ieder jaar breid ik de collectie dan ook weer uit met een nieuwe variant. Ik heb al houten en porseleinen boompjes, ook die hele foute van zo’n kerstdorp. Maar zeg nu zelf deze boompjes van Saskia van Studio Mojo horen daar zeker ook bij! Kan ik mijn dennenbos zo nog een beetje verder uitbreiden 😉

Feestelijke Sterrentafelloper Scheepjes Twinkle
Feestelijke Sterrentafelloper

Het volgende patroon, de feestelijke sterrentafelloper, is beschikbaar voor de VIP-leden. Ik ging hier dit jaar zelf mee aan de slag. En, zeg nu zelf dit is toch een feestje voor op je tafel! Een paar mooie kaarsen erbij, feestelijk servetten en klaar ben je voor het kerstdiner. De tafelloper wordt gehaakt met Scheepjes Twinkle, dat geeft heerlijk wat glitter aan je kersttafel!

Kerst Adventskalender

En doen jullie mee met deze leuke CAL Kerst Adventskalender? Iedere dag een leuk item haken voor in je boom, voor het raam of versiering voor op je cadeautjes. Ook als je nog niet begonnen bent kun je nog een begin maken. Kies je favoriete figuren uit en maak bijvoorbeeld alleen die. Ik kies voor mijn favorieten, want als juf is dit een hele drukke periode in het jaar. Extra leuk als ik dan toch een paar figuren heb kunnen haken!

Hebben jullie al een kerstpatroon van de site gemaakt? Ik ben benieuwd welke patroon bij jullie favoriet is!
Hier vind je ze allemaal op een rijtje: kerstpatronen van Gek op Haken

Warme kerstgroet,

Boukje

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *