Onderweg haken

IMG 20210925 091218

Een lange autorit voor de boeg en je bent passagier, dan kan je haken, toch?! Ik dus niet, helaas. Want ik word wagenziek. Zelfs navigeren op mijn telefoon maakt dat ik me ‘slecht’ voel. Gelukkig kan ik wel haken in de trein of zelfs in het vliegtuig. Marieke schreef eerder een blog met tips over “Ik ga op vakantie en neem mee…”, over wat wel en niet is toegestaan bij onderweg haken in het vliegtuig.

Het gebeurt wel, dat ik haak in de auto. Dit terwijl ik moet wachten op één van mijn kinderen tijdens hun sport of na school. Dan staat de auto stil en kan ik enkele toeren haken…

Ik geef jullie wat tips en ideeën, die jij als haakster wel kan gebruiken als je ‘op weg naar’ wil haken.

Kies een klein haakproject. Want je zal ook beseffen, dat een deken met 10 verschillende bollen niet handig is om op je schoot te leggen, als je in de autozetel zit. Je wil niet dat je garen gaat verwikkelen in de auto. Of dat je bol bij het opstijgen achteraan het vliegtuig rolt…

Zorg er dan ook voor dat je dat project in een projecttas steekt. Zo blijft alles op dezelfde plaats en bij de hand terwijl jij onderweg aan het haken bent.

hobby bags ledenvoordelen
Mooie projecttassen, gemaakt door Inge van Hobbybags

Er zijn ook handige doosjes om je stopnaald en steekmarkeerders in op te bergen? Wist je dat je als lid van Gek op Haken bij Hobbybags zo’n leuke project tas kan scoren met 10% korting?

Neem een project mee, waar je niet al te veel bij moet gaan tellen. Een makkelijk project dus zoals bijvoorbeeld dit telefoon tasje of een zonnige sleutelhanger.

Ik raad je ook aan om niet iets te haken waarbij je moet vullen, want als je vulling mee moet nemen, neemt dat veel plaats in je tas in beslag.

Nog wat leuke kleine projectjes zijn bijvoorbeeld: Fleshoes Dorstlesser, Peppekes Winterset of het Primavera Brillenhoesje.

Als je bijvoorbeeld in de trein haakt, zullen er ongetwijfeld ‘verbaasde’ of juist geïnteresseerde blikken je richting uit gaan. Dus zorg er ook voor dat je een klein notitieboekje bij je hebt waarin je kunt noteren hoever je bent gekomen, zodat je na een gesprek de draad weer op de juiste plaats kan opnemen. 😉

Durfde jij het al aan om in het openbaar te haken?

Ik haak namelijk altijd als we op reis zijn, op het strand bijvoorbeeld of aan het zwembad in de stralende zon op mijn ligbed.

20230712 142257 02

Ook in de wachtzaal van de dokter haakte ik al eens. Je moet weten dat ik in België woon en dat haken niet zoals in Nederland goed ‘ingeburgerd’ is. Maar dat is voor mij totaal geen belemmering om dat te doen, toch?!

En jij, haak jij wel eens onderweg? Wat is de “vreemdste plaats” waar jij ooit al eens haakte? En wat waren de reacties daarop?

Haak ze!

Groetjes Sofie

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Inderdaad haken in t vliegtuig, met de bamboenaald ( heb je gelijk een gespreksonderwerp) of in een busreis. En het garen van binnenuit nemen om rollen te voorkomen ( kun je ook over spreken). Of als je net als ik wel eens bij de kapper zit.
  En een heerlijke afleiding voor als het ergens te druk wordt, als je met vrienden bent, of een verjaar van familie.

 2. Ik haak meestal granny’s in de auto of trein.
  En eigenlijk overal waar ik een poos moet wachten.
  Leverde ook wel leuke reacties op in de trein.
  Niet tijdens lunchen of dineren hoor.

 3. Ik haak vaak op vakantie, dus in t vliegtuig of de busritjes tijdens een rondreis.
  De meeste reacties zijn toch eerst verbazing en daarna vindt iedereen t heel leuk.
  Het meest komische was dat ik mijn haaknaald had laten vallen in de bus en op mijn knieën hem moest zoeken