menu

inloggen

inloggen

De gezelligste haakwebsite van Nederland & België!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Review: Aan de Haak Kerstspecial

Op het moment dat ik dit schrijf is het 24 oktober en is het nog 62 dagen tot kerst. Ik ben al in de kerststemming aan het komen, dus dat ik nu een review mag schrijven over de Kerstspecial van het magazine Aan de Haak is een perfecte timing!

Al jaren haak ik voor familie en vrienden een klein kerst ornamentje dat ik meestuur in mijn kerstkaarten. Ik begin dan vaak in oktober al met het haken van sneeuwvlokken, kerstkransjes, schaatsjes en natuurlijk de rendieren ik die ik vorig jaar heb gehaakt (zie mijn blog: Rendier Haken voor het patroon).

Dus in oktober struin ik al mijn boeken en magazines af naar inspiratie voor de komende kerst. En, toen viel de kerstspecial van Aan de Haak op de deurmat…..zoals ik al zei; perfecte timing!

De kaft is al een plaatje om naar te kijken en met een kop thee erbij ben ik gelijk op de bank gedoken en door het magazine gaan bladeren. Er staat een prachtig patroon in van Carolien Boele van Created by Carolien. Carolien is een van de vaste ontwerpster van Gek op Haken, haar patronen vind je hier.

Verder staan er patronen in van bijvoorbeeld Anja van Doremalen van Craftgarden.nl, Claudia Bierau van cb_s_creations  en Kim Hendriks van Studio Muis. Ik heb ook met veel plezier het interview met Joke Postma gelezen. Zij is de ontwerpster achter Jookz Creaties.

Mijn oog viel gelijk op een prachtige kerstster die je met een lampje erin voor het raam kan hangen. Die ga ik zeker maken voor in mijn huis, past goed bij de traditionele kerstsfeer in mijn huis. Verder staan er prachtige patronen in van een rendier vest, kerstboomslingers, amigurumi met Jozef en Maria en een hele mooie kerst-ijsbeer.

Helaas ben ik zelf niet zo van de amigurumi, dus ik ga binnenkort de mooie kerst Nightlife-sjaal met prachtige sterren van Evelyne van der Kaay maken. Om nu alvast in de sfeer van kerstmis te komen heb ik een sierlijke mistletoe-slinger gemaakt met het patroon van Anique van Kooij.

Uit de kerst editie van vorig jaar had ik al een hangend bosje mistletoe gehaakt voor in huis en dus past deze elegante slinger daar perfect bij! Zachte kleuren groen met een subtiel glittertje. De bijbehorende placemats en servetring gaan zeker ook nog in mijn huis verschijnen!! Gelukkig heb ik nog 62 dagen 😊 om al dit moois te haken!

Heb je nog geen lidmaatschap op dit gezellige blad, dan kan je de Kerst Special ook los kopen in de winkel voor €7,99.

Groetjes, Marieke

P.s. Ben je helemaal enthousiast geworden en zou je wel abonnee willen worden? Via het kopje Ledenvoordelen zie je hoe je als lid van Gek op Haken met korting een abonnement kunt nemen op Aan de Haak.

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

2 gedachten over “Review: Aan de Haak Kerstspecial”

 1. Leuk Marieke, dat je een review heb geschreven over dit fijne haakmagazine met zo’n uitlopende creaties. Ik heb er regelmatig iets uit gem(h)aakt. Ik ben zeer enthousiast over Aan de Haak. Ik ben wel van de amigurumis. Dit jaar viel mijn oog op kerstelf IJsbrand de Beer, dus meteen aan de slag. Hij is bijna af. Ik zeg ook tegen iedereen die de Aan de Haak niet kent koop er een keer een.
  Ik leen aan lieve vriendinnen wel eens uit.
  Wel leuk dat je kleine ornamentjes maakt voor je kerstkaarten. Ik weet heel goed dat je tijdig met je kaarten moet beginnen. Ik heb 20 jaar mijn kaarten zelf gemaakt. Borduuur, embos en scrap hadden mijn voorkeur.
  Maar ik had bijna geen inspiratie meer, dus vorig jaar vlak voor Kerst mee gestopt. Maar toen waren gelukkig alle Kerstkaarten al verzonden.
  Marieke het was weer een fijn blog om te lezen. Ik kijk al uit naar de volgende.
  🥰Coby

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik ben Marieke

Ik ben Marieke Liefting. Ik ben verslaafd aan haken, dus ik ben erg blij dat ik mijn verslaving met jullie mag delen in deze blog. In het dagelijkse leven ben ik geschiedenis juf op een middelbare school. Ik ben (naast haken) ook gek op oude meubels (opknappen), taarten bakken, wandelen en mijn kat. Ik haak vooral veel dekens, kussens, sjaals en soms ook baby speelgoed om cadeau te doen aan vrienden en familie. En mijn favoriete bezigheid is het bezoeken van wolwinkels in het hele land! Leuk als je me volgt op Instagram en/of Facebook!

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in bij Gek op Haken: