Haaktechniek: Corner 2 Corner

DSC09108

Ken je de haaktechniek corner 2 corner al? In dit blog zal ik je vertellen wat je zoal met deze techniek kan haken.

Corner 2 corner betekent van hoek naar hoek. En, dat is dan ook precies wat je doet bij deze techniek. Je haakt van de ene hoek naar de andere, ofwel diagonaal. Dit doe je door blokjes haaks op elkaar te haken. Als je deze techniek nog nooit hebt gebruikt kijk dan zeker ook even naar de twee tutorials over corner 2 corner haken op ons YouTubekanaal. Met de superduidelijke uitleg van Marieke gaat het je zeker lukken om deze techniek onder de knie te krijgen.

Hoe haak je corner 2 corner?

Je start het corner 2 corner werk als volgt:

  1. Haak 6 lossen. Sla drie lossen over en haak op de overige 3 lossen 3 stokjes. Je hebt nu je eerste blokje van 4 stokjes.
  2. Haak opnieuw 6 lossen en haak een stokje in de 4de losse vanaf de naald. Haak nog twee stokjes in de volgende twee lossen. Je het nu weer een groepje. Dit groepje ga je vastmaken aan de derde losse van je eerste blokje met een halve vaste. Je moet het werk hiervoor een kwartslag draaien. Voor het volgende blokje haak je 3 lossen. Vervolgens haak je 3 stokjes om het laatste stokje heen naast de 3 lossen.
  3. Hierna blijf je dit herhalen, waarbij je iedere keer een blokje meer moet haken.
DSC09108

Als je werk de juiste hoogte en breedte heeft ga je weer minderen. Dat doe je op de volgende manier:

  1. Keer allereerst je werk. Haak 4 halve vasten (3 op de stokjes en 1 op de lossenboog). Haak nu 3 lossen en vervolgens 3 stokjes om de lossenboog. Maak een halve vaste naar het volgende blokje en maak weer nieuwe blokjes tot het einde. Eindig met een halve vaste op de lossenboog.
  2. Nu keer je je werk weer. En haak je weer 4 halve vasten (3 op de stokjes en 1 op de lossenboog). Haak vervolgens weer 3 lossen en 3 stokjes om de lossenboog van het vorige blokje.

Je kunt bij de corner 2 corner techniek natuurlijk werken met 1 kleur garen, wat ik je zeker aan wil raden als je dit nog nooit hebt gedaan. Maar je kunt er ook leuke varianten mee maken zoals: het wisselen van kleur na een aantal toeren, Zodat je diagonale strepen krijgt. Ook het zogenoemde pixel haken is een mogelijkheid. Bij pixelhaken haak je een plaatje of foto in je werk. Elk blokje van 3 stokjes wordt een andere kleur en alle gekleurde blokjes samen vormen het uiteindelijke plaatje. Hoe meer kleuren je pixelwerk heeft hoe meer bolletjes en draadjes er aan je haakwerk komen te hangen. Met deze techniek kun je echt geweldige afbeeldingen maken in je haakwerk.

Tip: begin wanneer je dit de eerste keer gaat doen met een proef met slechts 2 kleuren. Zoals bijvoorbeeld een hartje. Je hebt hiervoor 2 bolletjes nodig van je hoofdkleur om goed aan te kunnen hechten en zo makkelijk mogelijk door te kunnen haken.

Een proef is altijd verstandig om de techniek onder de knie te krijgen. Ik heb zelf al wel eens met deze techniek gehaakt met 1 kleur, met banen, maar nog nooit met pixels. Dus ging ik deze keer voor een mooie uitdaging. Ik heb met twee kleuren dit lapje gehaakt.

Om het lapje af te maken heb ik er nog twee randen met vasten omheen gehaakt. En, er vervolgens een lusje aan gehaakt zodat deze mooie corner 2 corner proeflapje vanaf nu als pannenlap door het leven gaat!

Een ander leuk gratis patroon waarin de corner 2 corner techniek wordt gebruikt is het Primavera Brillenhoesje. Altijd handig voor je (lees) bril of zonnebril.

Ken je de techniek corner 2 corner al? En heb je ook wel eens de moeilijkere varianten geprobeerd? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Veel haakplezier!

Groetjes Boukje

Wil je nog meer lezen over verschillende haaktechnieken? Lees dan ook eens een andere blog van Boukje, bijvoorbeeld over Filet Haken, de granietsteek of reliëfstokjes haken.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *