Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Boekreview: Sjaals haken a la Sascha van Sascha Blase

Met de herfst en winter in het vooruitzicht is het tijd om garderobeplannen te maken voor het nieuwe winterseizoen. En wat is er nu fijner dan een warme gehaakte sjaal? 

Ik vind het altijd heerlijk om er een voor de grijp te hebben liggen. Zeker omdat ik er nogal eens uit ga met onze hond. Even een sjaal om en, hop, klaar om de kou in te gaan.

Het boek

Afgelopen voorjaar kwam het boek “Sjaals haken a la Sascha” uit van Sascha Blase, dus tijd voor een review.

Het boek bevat 20 patronen die onderverdeeld zijn in verschillende categorieën o.a. Spelen met Kleur en Mindful Haken. Ieder patroon is in twee garen varianten uitgewerkt, hierdoor kun je in het boek ook heel goed de effecten van verschillende garens in de patronen zien. 

Daarnaast is het boek voorzien van hele mooie foto’s waardoor het inderdaad, zoals Sascha in haar voorwoord beschrijft, een prachtige mode en lifestylegids is geworden. Om een goed idee te krijgen van het boek en de patronen, is er wat mij betreft slechts 1 manier…. zelf een sjaal haken uit het boek! En dat heb ik gedaan.

Ik liet mijn oog vallen op de Wenteltrapsjaal uit het hoofdstuk “Ongebruikelijke Vormen”. Voor de sjaal koos ik voor het garen Water van Lang Yarn Wool Addicts. Ik rekende uit aan de hand van de gegeven beschrijving en het beschreven aantal meters dat ik met 4 bollen ruim uit moest komen.

Het patroon is duidelijk opgebouwd. De materialen voor de twee varianten en de gebruikte steken staan aan het begin van ieder patroon. Hierna volgt de beschrijving van de toeren en vind je in een opvallend blok informatie over verdere herhalingen. Als laatste vind je de beschrijving van de rand (niet alle patronen hebben een rand) en verder aanvullende tips en informatie over het patroon. 

Het gekozen patroon

De Wenteltrapsjaal begint smal en loopt door meerderen breed uit. De eerste toeren vliegen er dus ook aan. Voor je het weet ben je bezig met je tweede, derde en zelfs vierde bol. In een notitieboekje heb ik de toeren bijgehouden zodat ik wist waar ik was met mijn herhalingen. Er werden telkens twee toeren herhaald. Na 132 toeren heb ik de rand gehaakt. Het formaat is bij mij wel groter geworden dan beschreven. 

Boukje met de Wenteltrapsjaal

Het oordeel 😉

Ik ben ontzettend blij en ook erg tevreden met de heldere beschrijving van het patroon die heeft geleid tot dit fijne eindresultaat. Ik kan jullie dit prachtige boek echt aanraden! 

Mijn sjaal ligt nu geduldig te wachten op frissere dagen om te worden gedragen. En stiekem ben ik ook alweer aan het bladeren door het boek voor een nieuwe sjaal, want sjaals kun je nooit genoeg hebben, toch!?!

Wil jij ook aan de slag met dit leuke boek? Klik dan hier om het boek “Sjaals haken a la Sascha” online te kopen.

Liefs Boukje (@byjm_byjm)

P.S. Ben je nog op zoek naar andere leuke haakboeken? Lees dan onze boekreviews, zoals bijvoorbeeld de review over Babyspeelgoed Haken van Rosanne BriggemanGruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennis, Monsters Haken van Kerry Lord of Happy Living van Lisanne Multem. En, houd vooral ook de website in de gaten voor nieuwe boekreviews!

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Plaats een reactie

Ik ben Boukje

Blogger voor Gek Op Haken. En dus ook gek van haken. Het liefst haak ik sjaals, vesten, dekens en items voor in het interieur. Amigurumi zul je niet zo snel van mijn hand zien. Maar af en toe wil ik dat wel eens proberen. Naast haken houd ik ook van breien, naaien, lezen, koken, fotograferen, stylen in huis, yoga en wandelen met onze hond. Ook ben ik dol op mijn vriend en onze drie kinderen. Zonder hen geen projecten, want er is bijna altijd wel iemand die een nieuwe sjaal, muts of deken nodig heeft. Gelukkig maar, want dan kan ik weer aan de slag! Vind je het leuk om te zien en lezen wat ik maak? Kijk dan eens op mijn Instagram-pagina of op mijn eigen website.

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: