Repareren met haakwerk

IMG 20220511 205641 01

Wat nu? Mijn lievelingsrok vertoont slijtage, och nee! Herkenbaar?

Het is het rokje dat ik het liefste draag, maar waarbij er nu zo’n groot gat in zit, dat mijn bil wat te veel te zien is… Nu kan ik echt geen afscheid nemen van die rok, dus bedacht ik om er een lapje voor te haken en dit aan de binnenkant met mijn naaimachine te bevestigen. Ik wil jullie meenemen in het haken voor jeans, of een ander gat in een gewone stof van je kleed of misschien wel lievelingsbroek…


Mijn lievelingskleur is blauw, dus zocht ik een mini bolletje blauw katoen uit. Pakte mijn haaknaald 2 mm en ik haakte een lapje. Ik combineerde met stokjes, vaste en lossen en keerde bij elke rij de toer. Net zolang totdat het gaatje in mijn rok toch deels “gestopt” zou zijn.

Voor ik mijn naaimachine bovenhaal, bevestig ik eerst het gehaakte lapje aan de binnenkant vast met kleine kopspelden, zodat het bij het naaien niet verschuift.

Je kan uiteraard ook een lapje met de hand vastnaaien op het kledingstuk, als je niet met de naaimachine overweg kan. Ga voorzichtig aan de rand van het lapje met de stikdraad, zodat het tijdens het wassen niet los komt. Zo gemakkelijk is het om je kleding zelf te repareren!

Tadaaa, klaar! Nu kan ik mijn rok zonder grote gaten weer aantrekken. In plaats van mijn bil, zie je nu een gezellig stukje haakwerk door het gat in mijn rok!

Haak ze!

Groetjes Sofie

P.S. Mocht je het reparatiewerk wat opvallender willen maken, dan kun je natuurlijk ook een leuke patch haken (in de vorm van een hartje, bloem of iets dergelijks) en dat aan de buitenkant van je kledingstuk over het gat naaien! Dat ziet er ook heel tof uit!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik maak inderdaad altijd een figuurtje die ik dan op de slijtageplek naai. Is de slijtage groot, dan naai ik een stukje voering stof achter het haak of borduurwerk vast voor ik het vast naai. Zo behoud ik mijn favoriete kledingstukken en zien ze er toch als nieuw uit.