Een gehaakt etui

PhotoRoom 20240227 132414

Elke keer dat ik de spullen voor een nieuw project bij elkaar zoek, ben ik het langst op zoek naar de juiste maat haaknaald. Niet omdat ik er erg veel heb, dat ook, maar omdat ze zich overal en nergens bevinden. Ze staan in potjes of liggen in houten kistjes, in een la of in een doos. Altijd tussen allerlei andere attributen. Dat moet toch anders kunnen! Eerst dacht ik aan een tas, maar in mijn handtas ben ik ook altijd alles kwijt, dus dat was het niet. Toen dacht ik aan een etui.

Tussen alle handgemaakte accessoires, is het etui zowel praktisch als stijlvol. En natuurlijk helemaal het gehaakte etui. Deze kleine, veelzijdige tasjes zijn perfect voor het organiseren en opbergen van allerlei kleine spulletjes. Van make-up en sleutels tot pennen en…  natuurlijk onze haaknaalden. Het eerste dat opvalt aan haaketuis is hun functionaliteit. Met meerdere vakken en rits- of knoopsluitingen bieden ze een handige manier om je belangrijke spullen georganiseerd te houden. Als je op vakantie gaat, onderweg bent of gewoon thuis, een etui is superhandig om je benodigdheden bij de hand te hebben.

Zelf maken

Je kunt zo’n etui natuurlijk gewoon kopen maar zelf maken is toch veel leuker! Het handige aan zelf maken is dat je het etui geheel aan je eigen wensen kunt aanpassen. Een etui met een groot vak voor alleen de haaknaalden heeft voornamelijk mijn voorkeur. Van een etui met lusjes voor de haaknaalden ben ik geen liefhebber. De haaknaalden komen makkelijk uit de lusjes, maar ik vind het een heel gepruts om ze er weer in te krijgen.

IMG 0413 rotated

Als je het etui zelf maakt, kun je de kleur en het patroon aanpassen aan je eigen smaak. Juist het etui dat met de hand gemaakt is, steekt met kop en schouders uit boven alle massaproductie.

Duurzaamheid

Of je nu een ervaren haakster bent of net begint, het maken en gebruiken van een gehaakt etui is een manier om je liefde voor handwerk te tonen als je op stap bent en om een praktisch accessoire toe te voegen aan je dagelijks leven. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het creëren van je eigen unieke etui! Hoe organiseer jij je haakspullen? Heb jij ook een gehaakt etui? Laat het me weten, het liefst ook met een foto in het online Haakcafé of als reactie op dit blog. 

Tot blogs,
Marja Waalwijk

P.S. Als je zelf geen inspiratie hebt voor een leuk etui, kijk dan eens op onze website, er staan hele leuke patronen voor etuis op!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *