Haakpatroon in the spotlight: Parkietje

image00003

In mei leggen alle vogels een ei….

We zitten alweer in mei! De maand waarin heel veel broedvogels hun eieren leggen. Daarom dus dit leuke patroon van Feli Nicolaes in de spotlight.

Feli heeft het patroon oorspronkelijk voor een dun garen ontworpen. Omdat ik zelf niet een meester ben in priegelig haken, besloot ik om op een andere toer te gaan. Ik koos voor dikker garen. In mijn voorraad vond ik flink wat bolletjes Yarn and Colors Epic waarmee ik vrolijke vogel-combinaties kon maken.

Tijdens het haken van het eerste parkietje moest ik nog ontdekken welke maat haaknaald het beste was voor mij. De eerste poging met haaknaald 5 mm heb ik weer uitgehaald, omdat ik de gaatjes in het haakwerk te groot vond. Dat wil je bij een beestje dat je moet gaan vullen niet. Je gaat dan namelijk de vulling zien, dat is niet mooi.

De tweede poging met haaknaald 4,5 mm was een heel stuk beter. Welke haaknaald je nodig hebt voor het strakste resultaat is heel persoonlijk en helemaal afhankelijk van hoe los of vast je haakt. Ik ben wel blij dat ik verschillende haaknaalden heb geprobeerd, omdat 4,5 mm voor mij toch echt mooier was. Daarna kon ik door met het lijf. Bij de eerste parkiet heb ik zoals voorgedaan in het patroon de vleugels dezelfde kleur gegeven als het lijf. Persoonlijk vond ik de vleugels wat wegvallen toen ik ze had vast gezet.

image00005

Bij een tweede vogeltje experimenteerde ik dus met een derde kleur voor de vleugels. Dat vind ik zelf een erg geslaagde actie, want het geeft net wat extra diepte aan het parkietje.

Het patroon is eenvoudig en snel te haken. Het is ook zeer geschikt voor een beginner die zich ook eens aan het haken van een amigurumi wil wagen. Met wat restjes heb je zo een leuk parkietje gehaakt.

Dus aan de slag om deze maand je huis of tuin op te sieren met deze vrolijke Parkietjes of je ze nu in de kleine versie maakt met dun garen of de grote versie door dikker garen te gebruiken. Geef ze een mooie plek en wie weet leggen deze Parkietjes dan ook wel een ei in mei 😉 !

image00001

Veel plezier met het maken van deze vrolijke Parkietjes!

Groetjes Boukje

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *