Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Op ‘wolexpeditie’ in Limburg

Wat leuk dat je mijn blog leest! Deze keer wil ik het hebben over iets dat jullie vast wel zullen herkennen: op zoek gaan naar leuke wolwinkels!

Al jaren ben ik gek op het bezoeken van leuke en nieuwe wolwinkels. Overal waar ik heen ga kijk ik altijd of ik nog ergens een wolwinkel kan vinden. Of ik nou ergens naartoe ga om te winkelen of als ik op vakantie ga. Dit noem ik dan gekscherend een ‘wolexpeditie’.

Op de een of andere manier zijn dat toch een soort van snoepwinkeltjes voor me. Want de winkels zijn vaak gezellig, vrolijk en alle kleurtjes zijn net snoepjes. Vergeet natuurlijk ook niet de verslavende factor van het aanbod! Ik heb thuis namelijk genoeg bolletjes wol en katoen liggen, maar toch zie ik steeds weer nèt een ander kleurtje, een ander soort garen of een nieuw patroon dat ik thuis (misschien) nog niet had liggen. 

Ik heb inmiddels al een lange lijst met haakwinkels die ik heb bezocht en deze keer wil ik jullie wat meer vertellen over een paar winkels waar ik onlangs ben geweest. 

Enkele weken geleden ben ik een paar dagen naar (Zuid) Limburg afgereisd. Omdat het toen helaas wel erg slecht weer was, heb ik mij wat verder verdiept in wat de regio had te bieden qua wolwinkels.

Ut Bölke

Allereerst ben ik bij winkel Ut Bölke in Heerlen geweest. 

Dit is een kleine, maar mooie winkel met allerlei bolletjes op kleur gesorteerd. Ik heb een tijdje met wat dames en de eigenaresse zitten praten. De eigenaresse was een erg vriendelijke dame die mij zelfs nog een paraplu meegaf om als wandelstok te gebruiken, omdat ik wat slecht ter been was. 

Ik ben uiteindelijk vertrokken met wat mooie bolletjes van Wooladdicts. Conclusie: mooie winkel en de eigenaresse kan goed advies geven over combinaties van garen en kleuren. Ben je in de buurt, dan moet je dus zeker een keer langs gaan. 

Wollstreet

Winkel nummer 2 was Wollstreet in Sittard. Wat een fantastische winkel is dit! 

Allereerst vind ik de naam al hilarisch en de winkel is echt prachtig. Overal waar je kijkt liggen bolletjes wol, magazines en hele mooie projecten ter inspiratie. De eigenaresse bood me een kopje thee aan en zo kon ik even rustig zitten en ondertussen genieten van het uitzicht. Er zijn 2 muren vol met garen; mooi gerangschikt op kleur èn kwaliteit. Er liggen ook hele mooie, meer speciale bolletjes tussen. Dus voor ieder wat wils; het standaard aanbod van merken die overal wel bekend zijn, maar ook de wat apartere bolletjes voor de speciale projecten. Wat kon ik hier veel inspiratie opdoen! Het was bijna jammer dat ik weer verder moest. Ik ben hier uiteindelijk vertrokken met wat mooie bolletjes van Borgo de’Pazzi. 

Woll of Fame

Ik ben uiteindelijk nog terechtgekomen bij Woll of Fame in Maasbracht. 

Met ook weer zo’n fantastische naam! Deze winkel is best groot, met veel verschillende merken uitgestald over de gehele ruimte. Wel helaas iets minder keus in de speciale merken, maar de winkel was daarom zeker niet minder leuk. Ook hier zag ik weer mooie projecten ter inspiratie, waaronder een gehaakt vliegengordijn en mooie sjaals. Bij de kassa lagen ook wat kleine hebbedingetjes, zoals schaartjes, steekmarkeerders, naaldenetuis, knoopjes, etc. Daar snuffel ik altijd graag even door. Ik ben uiteindelijk met wol èn een fantastische tas terug naar de auto gelopen. 

Ut Bölke
Benzeraderweg 92
6417 SV Heerlen
(let op: betaald parkeren, maar wel recht voor de deur) 

Wollstreet
Rijksweg Noord 58
6131 CM Sittard
(parkeren kan in een parkeergarage die vlak in de buurt ligt)

Woll of Fame
Hoofdstraat 58a
6051 AM Maasbracht
(gratis parkeren kan vlak om de hoek) 

Zo, dit waren de 3 winkels die ik in Limburg heb bezocht. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om ze een keer te bezoeken, want ze zijn dat zeker waard!

De volgende keer neem ik je graag weer mee naar andere wolwinkels. 

Mocht je nog leuke winkels weten, schrijf ze in de reactie hieronder. Wellicht kan ik dan weer op ‘wolexpeditie’. 

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

0 gedachten over “Op ‘wolexpeditie’ in Limburg”

Plaats een reactie

Ik ben Marieke

Ik ben Marieke Liefting. Ik ben verslaafd aan haken, dus ik ben erg blij dat ik mijn verslaving met jullie mag delen in deze blog. In het dagelijkse leven ben ik geschiedenis juf op een middelbare school. Ik ben (naast haken) ook gek op oude meubels (opknappen), taarten bakken, wandelen en mijn kat. Ik haak vooral veel dekens, kussens, sjaals en soms ook baby speelgoed om cadeau te doen aan vrienden en familie. En mijn favoriete bezigheid is het bezoeken van wolwinkels in het hele land! Leuk als je me volgt op Instagram en/of Facebook!

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: