Kraamcadeautjes haken

20220116 121631

Ik ontwerp en haak ontzettend veel en beleef daar super veel plezier aan. Ik ontwerp en haak voor de kleinkinderen, voor Gek op Haken en voor het blad Aan de haak. Ik haak veel meer dan ik aan vrienden en familie kwijt kan. Dus zo nu en dan gaat er dan ook een grote zak met haakwerk naar mijn dochter. Die stelt daar dan leuke kraamcadeautjes voor vrienden en collega’s van samen. Ze heeft er, en ik dus ook, veel succes mee en het wordt altijd zeer gewaardeerd.

Kraamcadeautjes haken is een geweldige en persoonlijke manier om je liefde en zorg te tonen voor de nieuwe baby en zijn of haar ouders. Het haken van kraamcadeautjes biedt talloze mogelijkheden en er zijn verschillende items die zowel geliefd als praktisch zijn. Hieronder staan enkele ideeën voor kraamcadeautjes die je kunt haken.

Knuffels: Ieder kind wil graag een knuffel en gehaakte knuffels zijn altijd populair!  Haak bijvoorbeeld een schattig diertje zoals een beer, konijn, olifant, of een dier dat past bij de inrichting en of thema van de babykamer.

Dekentje of omslagdoek: Een gehaakte babydeken is altijd welkom, maak het dekentje passend voor bedje of box en let op de voorkeur van kleurgebruik van de ouders. Vaak kun je je inspiratie opdoen van het geboortekaartje. Dat maakt het helemaal persoonlijk. Kies voor zachte materialen om het dekentje van te maken.

Babyslofjes en -sokjes: Gehaakte slofjes en sokjes zijn schattig om te zien en zijn een populair kraamcadeautje. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze ook eenvoudig in een envelop te versturen. Die sokjes of slofjes houden die kleine voetjes lekker warm en beschermd.

Gehaakte rammelaars: rammelaars in de vorm van dieren, bloemen of andere figuren zijn leuk om te maken. Het is ook stimulerend speelgoed voor die kleintjes. Door er mee te spelen stimuleert het de tast- en voelzintuigen. Voor een zacht geluidje kun je een rammeltje of belletje in rammelaar verwerken.

Door er een siliconen of houten ring aan te bevestigen, maak je van de rammelaar een bijtring. Die kleintjes kunnen er dan lekker op kluiven als ze last hebben van hun tandjes.

IMG 8268
Bloem en slofje (website Marja)

Babymutsjes en haarbanden: Behalve dat het superleuk is om te maken, beschermen die kleine mutsjes en haarbanden het hoofdje en houden het lekker warm.

Speenkoorden: Een handgemaakt speenkoord is heel handig, je raakt de speen niet meer kwijt en de speen valt niet op grond.

Mobiles: Een gehaakte mobile voor boven het bedje, wieg of box, ziet altijd heel leuk uit. Het trekt de aandacht van de baby en zorgt voor visuele stimulatie. Houd ook nu weer rekening met de smaak van de ouders.

Het is belangrijk om bij het haken van kraamcadeautjes goed rekening te houden met de veiligheid en het comfort van de baby. Gebruik zachte garens die hypoallergeen zijn en vermijd kleine onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Bij het kiezen van kleuren en patronen kun je overwegen om te vragen naar de voorkeuren van de ouders of om te kiezen voor neutrale kleuren. Veiligheidsoogjes kunnen een risico vormen; bij regelmatig gebruik van het speelgoed kunnen ze los gaan zitten. Gebruik altijd een goede kwaliteit veiligheidsoogjes of borduur oogjes op het hoofdje!

Wil je nog meer tips over “Haken voor Baby’s“, lees dan de blog van Feli over dit onderwerp.

Zelfgemaakte en gehaakte kraamcadeautjes worden over het algemeen zeer gewaardeerd. Het is duidelijk dat je veel zorg en aandacht in het cadeautje hebt gestoken. Dat persoonlijke tintje maakt het extra speciaal voor de ontvangers.

Haak jij wel eens kraamcadeautjes? Welke worden het meest gewaardeerd?

Ik hoor het graag van je in een reactie op dit blog.

Tot blogs!

Marja Waalwijk

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *