Haakpatronen voor Koningsdag 2022

IMG 1211

27 april is het weer tijd voor een feestje: Koningsdag komt eraan. En, dan is het altijd wel erg leuk om iets in de kleuren rood-wit-blauw en oranje te haken. Wellicht wil je zelf nog graag iets haken voor Koningsdag, maar mis je even de inspiratie? Geen nood, ik kom je helpen! Ik heb de hele Gek op haken site afgestruind en heb hier de leukste haakpatronen die je kan maken voor Koningsdag op een rijtje gezet voor je. Dus haal je rood-wit-blauwe en oranje bolletjes katoen tevoorschijn en begin gelijk met 1 van onderstaande patronen!

1. Kroontjes

Met stip op 1; de kroontjes van ontwerpster Feli Nicolaes. In een blog uit 2019 deelt ze haar patroon met ons.

Verschillende kroontjes 1

Het zijn super schattige kroontjes. Ik ga er zelf 1 maken in oranje met gouddraad en dan maak ik er een speldje aan vast zodat ik hem als broche kan dragen op 27 april.

Maar je kan er ook een draadje aan maken en dan kunnen de kinderen hem dragen als ketting.

2. Feestbroche

Als 2e optie is de verjaardagbroche van Martine de Regt superleuk om te haken. Een mooi patroontje dat leden, die hun geboortedatum hadden doorgegeven, vorig jaar in de brievenbus ontvingen als verjaardagscadeautje. Maak deze mooie broche in de kleuren rood-wit-blauw en oranje en je gaat superfeestelijk over straat! Claudia heeft het al voorgedaan en het resultaat is fantastisch!

IMG 4686

3. Feestelijke sleutelhanger

Je kan ook een vrolijke sleutelhanger haken in 4 kleuren: rood-wit-blauw-oranje.

Sleutelbos

Dat is een patroon dat ik zelf ontworpen heb, waarbij je maar 4 kleuren garen nodig hebt. Het is een leuke sleutelhanger, maar ook als hanger aan je handtas staat hij erg leuk! Snel resultaat en leuk om te maken in rood-wit-blauw en oranje.

4. Scrunchie

En, als je dan ‘s middags nog even de stad in gaat is het wel leuk om een rood-wit-blauwe scrunchie in je haar te doen! Dat is zo’n felgekleurd haarbandje dat je in alle kleuren van de regenboog kan haken.

Toffe scrunchies
Toffe scrunchies

In het patroon van Jorina van De Haakbubbel staan voorbeelden met 2-3-4- of 5 kleuren, dus alles is mogelijk. Helaas heb ik zelf kort haar, maar dan doe ik hem wel om mijn pols als armband, staat ook nog extra fleurig!

5. Feestelijke slinger

En, als laatste optie; de feestslinger! Ik ben altijd wel een fan van een mooie slinger om zo’n feestdag aan te kleden. En dan is je eigen gehaakte feestslinger nog duurzaam ook, want je gebruikt hem elk jaar weer! Beter voor het milieu dan die lelijke plastic slingers.

Slinger

Jantine Flach heeft een vrolijke slinger ontworpen die je zelf kan aanpassen naar de bekende rood-wit-blauwe kleuren. En, natuurlijk dan oranje erbij voor het feestkleurtje!

Veel plezier met haken en ik zie graag foto’s voorbijkomen als je iets gehaakt hebt voor Koningsdag. Mocht je nog leuke aanvullende ideeën hebben, deel deze dan vooral hieronder bij de opmerkingen!

Groetjes, Marieke

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *