Terugblik op de Kerstswap

Mijn kerst swap moodboard

Afgelopen november was het weer zover; alle leden van Gek op Haken konden zich opgeven voor de nieuwe swap, die deze keer in het teken van kerstmis stond. Het is elke keer weer super spannend om een cadeautje voor een ander te maken en een cadeautje terug te ontvangen, maar het is vooral ook erg leuk om mee te doen aan een swap.

Wat is een swap eigenlijk?

Voor degene die nu niet weten wat een (kerst)swap is; ik zal je uitleggen hoe zo’n ‘swap’ werkt.

Alle leden van Gek op Haken kregen al vroeg in november een mailtje dat we ons konden opgeven voor de swap. Swap betekent ruilen en dat is ook wat je doet. Je maakt een leuk cadeautje voor iemand anders en dat stuur je op de afgesproken datum op. Weer een ander maakt iets voor jou en dat krijg je zelf thuisgestuurd. Zo ruil je cadeautjes uit met allemaal enthousiaste deelnemers.

Deze keer deden er zo’n 200 leden mee. Nadat ik me had opgegeven, kreeg ik een berichtje waar de naam en adres van mijn swap-maatje in stond. En toen kon ik aan de slag! Iedere deelnemer maakt dan een pakketje voor zijn swap-maatje. Wat gaat er zoal in het pakketje? Nou het volgende dus: iets dat je zelf hebt gehaakt, een gekocht cadeautje, iets lekkers èn een kaartje met je naam erop zodat je swap-maatje weet van wie het pakketje komt.

Mijn kerst swap moodboard
Kerstswap moodboard

Maak een moodboard voor je swapmaatje

Aan alle deelnemers werd van tevoren gevraagd een moodboard te maken en deze te uploaden in het haakcafé. Zo konden alle deelnemers het moodboard van hun swapmaatje bekijken als inspiratie voor het pakketje. Anders is het wel erg lastig om een cadeautje te verzinnen voor iemand die je helemaal niet kent. En, heb je een swap-maatje zonder moodboard? Dan kan je ervan uitgaan dat die persoon overal blij mee is. Ook handig toch?
Hierboven zie je het moodboard dat ik zelf gemaakt heb, zo wist mijn swap-maatje een beetje wat ik leuk vind.

Het moodboard van mijn eigen swapmaatje maakte mij duidelijk dat ze fan was van poppenhuizen en de kleur oranje. Dus ik ben aan de slag gegaan met een mini autootje in de kleur oranje. Het was wel een uitdaging voor me, omdat ik geen ster in amigurumi ben. Maar ik ben erg blij met het eindresultaat hoor!

Het swap-pakketje: de grote verrassing

Ik had enkele weken de tijd om het pakketje samen te stellen. Het is niet zo dat mijn swap-maatje ook een pakketje voor mij maakte. Wie dat dan wel was? Dat bleef een verrassing en wist ik pas toen ik mijn pakketje kreeg! 

Hierboven zie je een foto van het pakketje dat ik heb samengesteld, inclusief het autootje dat ik heb gehaakt. Ik heb er lekkere chocolade ingedaan èn ook wat leuke geurkaarsjes. Ik heb alles leuk ingepakt èn op tijd verzonden.

In de week na 6 december moesten alle deelnemers hun pakket verzenden. De ontvangers mochten het pakketje nog niet uitpakken, we zouden allemaal wachten tot 18 december. Dat was voor mij nog wel opgave hoor; 1,5 week wachten terwijl het pakketje naar me lag te lonken onder de kerstboom.  Maar toen was het eindelijk zover; we mochten in het weekend van 18/19 december ons pakket openmaken. En wat zagen we toen veel leuke reacties in het online haakcafé!! Hieronder zie je wat foto’s van deelnemers die hun pakket hebben laten zien in het online haakcafé, waaronder ook het onwijs leuke pakket dat ik zelf mocht ontvangen.

Waarschijnlijk komt er dit voorjaar weer een nieuwe swap. De leden krijgen hier op tijd bericht over, dus houd je mailbox in de gaten als je mee wilt doen!

Groetjes, Marieke

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi
    Ik wil mij aanmelden voor de kerst swap maar op een of andere manier lukt het niet
    Hebben jullie een oplossing hiervoor zodat ik mee kan doen
    Gr Resy’s haakwerkjes