Botanische blog: plantjes haken

WYnFSuWCQWS3qUnv8wsz2A

Zo net na de feestdagen is het soms ineens wat kaal zo zonder boom, daarom hoor je dan ook vaak: kerstboom eruit, kamerplant erin. Maar wat als je nu niet zo handig bent met het verzorgen van planten? Dan haak je je eigen kamerplant die niet dood kan gaan. Wil jij ook mooie plantjes haken, lees dan deze botanische blog.

Misschien heb je in de schuur nog wel wat oude bloempotjes staan. Deze potjes kun je goed gebruiken voor een project als deze. Van wat restjes bruin garen haak je de aarde. Dat is heel eenvoudig. Je haakt een cirkel en wanneer deze net zo breed is als je potje stop je met meerderen. Je haakt dan recht naar beneden tot je op ongeveer 2/3 van de diepte van je potje bent. Vul de aarde dan op met vulling en minder dan weer je cirkel. Zo heb je een cilindervormig stukje/balletje aarde gehaakt dat in je potje past.

Hierna kun je met restjes groen verschillende figuren haken. Haak bijvoorbeeld een lapje van vasten waarbij je alleen maar in de achterste steek van het v-tje insteekt. Zo krijg je een leuke ribbel. Daarna haak je de boven en onderkant aan elkaar, waardoor je een tunneltje krijgt. Rijg daarna een draad door de bovenkant, trek deze aan en werk de draad weg, vul het op met vulling. Rijg tenslotte ook een draad door de onderkant, trek deze aan en zet hem vast. Je hebt nu een bolletje gekregen. Maak het bolletje met een paar steken vast aan de aarde. En klaar is je plantje!

Laat je creativiteit lekker gaan en creëer zo allemaal verschillende plantjes. Met wat simpele steken heb je zo weer een ander plantje gehaakt.

WYnFSuWCQWS3qUnv8wsz2A

Wil je wat extra uitdaging bij het haken van een mooie kamerplant, dan kun je je ook eens wagen aan het leuke Gek op Haken-haakpatroon van het Planten Duo: Vrouwentong en Tongvaren. In dit leuke haakpatroon van Sharon van BumblebeezDesign wordt stap voor stap uitgelegd hoe je zo’n echt lijkende kamerplant haakt. Zijn het geen plaatjes?!

Geen idee wat je kan maken? Ik vond hier bij Gek op Haken ook nog deze patronen met een Botanisch thema: Zonnig Beursje met zonnebloemen en bijtjes, Bloemensjaal Rosanne, Orchidee, Lentebloeiers, Jungle Nico en Lanya de Madelief Elf.

Tip! Als lid van Gek op Haken krijg je 10% korting op de workshops van Leijns Creative House, zij geven regelmatig een workshop plantjes haken.

Ziet er gezellig uit zo’n gehaakte plant, het siert bij mij in ieder geval een saai hoekje in huis weer helemaal op. Heb jij wel eens een plant gehaakt?

Liefs Boukje

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *