Gehaakte accessoires voor je interieur

PhotoRoom 20231217 154954

Eerste kerstdag hebben we bij ons thuis met het hele gezin gevierd; in totaal waren we met z’n vijftienen. Supergezellig maar het betekende ook het een en ander aan voorbereiding. Alle meubels moesten aan de kant, de gehuurde tafels en banken moesten voorzien van viltjes aan de poten. De tafels moesten feestelijk gedekt en de boodschappen gehaald. De kinderstoel van zolder, de glazen en het bestek opgepoetst. Dat is normaal een klus voor een dag maar een complicerende factor was dat we onze kleindochter Mille van 1,5 jaar, te logeren hadden. Zo’n kleintje heeft het natuurlijk haarfijn door dat je druk bent en vraagt dan om nog meer aandacht. Als ik iets wegzette, droeg zij het weer terug. De viltjes werden weer van de poten gepeuterd en de tafelkleden van de tafels getrokken. Tijdens haar middagslaapje konden we uiteindelijk alles voor elkaar maken en werd het een heerlijke kerst!

Na kerst begon het opruimen en omdat alle meubels toch aan de kant stonden, ben ik maar aan de grote schoonmaak begonnen. Geen fijn klusje maar het ruimt heerlijk op. En ja, dan wil je het ook weer een beetje anders en bedacht ik me dat ik wat andere kussenhoezen wilde. Het is heel bijzonder om te zien dat door een andere kleur in je interieur aan te brengen, je huis er heel anders uit gaat zien. En die hoezen kun je natuurlijk ook zelf maken. Vooral gehaakte accessoires kunnen een charmante en huiselijke uitstraling aan je interieur geven.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van accessoires die je zou kunnen maken om je interieur een ‘opfrisser’ te geven.

  • Gehaakte kussenhoezen: Een gehaakte hoes is apart en fleurt je bank of stoel op. Kies eens voor een felle kleur of een apart patroon.
  • Gehaakte dekens: Een gehaakte deken is perfect om over je bank te draperen of om op je bed te leggen. Ze bieden niet alleen warmte, maar voegen ook kleur en stijl toe aan je kamer.
  • Gehaakte manden: Gehaakte manden zijn handig om kleine spullen in op te bergen, zoals afstandsbedieningen, tijdschriften of brei- en haakprojecten. Ze zijn functioneel en decoratief tegelijk.
  • Gehaakte vloerkleden: Een gehaakt vloerkleed kan een speels accent toevoegen aan elke kamer. Het voegt ook warmte toe aan je interieur.
  • Gehaakte gordijnen: Gehaakte gordijnen kunnen een luchtige en romantische sfeer creëren in je huis. Ze laten ook wat natuurlijk licht binnen terwijl ze de ruimte tegen inkijk afschermen.
  • Gehaakte lampenkappen (of kroonluchters): Gehaakte lampenkappen kunnen een warm en diffuus licht creëren, waardoor een gezellige sfeer ontstaat in de woon- of kinderkamer.
  • Gehaakte plantenhangers: Voeg een vleugje groen toe aan je interieur door gehaakte plantenhangers te gebruiken om je planten op te hangen. Ze kunnen een bohemien en ontspannen sfeer creëren.
  • Gehaakte wanddecoraties: Gehaakte wandhangers of gehaakte kunstwerken kunnen een prachtig accent zijn aan een lege muur. Ze voegen textuur en kleur toe aan de kamer.
  • Gehaakte tafellopers en placemats: Voeg wat kleur toe aan je eettafel met gehaakte tafellopers en placemats. Ze zijn perfect voor speciale gelegenheden.
  • Gehaakte poefjes: Gehaakte poefjes zijn niet alleen decoratief, maar ook functioneel als extra zitplaats of als voetenbankje.

Heb jij ook wel eens accessoires voor je interieur gehaakt? Welke heb je gemaakt en was je daar blij mee? Laat het me weten in een reactie op deze blog.

Tot blogs!

Marja Waalwijk
www.tjeempie.com

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *