Het haak-ABC van Gek op Haken (G tot en met L)

IMG 20220413 192303 01

Wat is het eerste deel van het haak-ABC van Gek op Haken goed onthaald… Sommige wilden stiekem dat het volgende deel al heel snel werd gepubliceerd. Vandaag komt deel 2 aan bod, van letter G tot en met L. Ik zal ook deze keer over zowel steken, haakpatronen, als interessante gegevens die je vooral op onze website Gek op Haken kan terugvinden, schrijven.

G Granietsteek

De granietsteek is eigenlijk heel simpel, het ziet er moeilijker uit dan het is. En, zoals Boukje in haar blog heeft vermeld, is het een tomeloos haakwerk, eentje waarbij je gedachteloos aan kan haken.

zo50M84JSCHLI3ez1IJIQ
Granietsteek

H Haakboeken

Hebben jullie ook een ‘zwak’ voor haakboeken, ik dus wel. Ik heb enorm veel amigurumi boeken en ben fan van de boeken van A la Sascha.

IMG 20220508 102311 01
Sofie’s kast vol boeken.

Mijn stapel groeit wekelijks aan… Deze 3 haakboeken ‘Bollebelly’s’, ‘Haken in alle kleuren’ en ‘Christels knuffels 3’ kwamen afgelopen maanden in mijn brievenbus.

IMG 20220508 101714 01

Wist je dat wij bij Gek op Haken ook af en toe een give away organiseren waarbij je een boek kan winnen? Dit kan je terugvinden in het Haakcafé, als je lid bent. Ook geven we regelmatig mooie haakboeken weg via onze social media: Instagram en Facebook.

I Inspiratie

Waar haal ik dat vandaan? Ik neem eerst mijn haakboeken bij de hand, zalig met een kopje koffie buiten in de lentezon. Ik leg ook een ‘inspiratie- lijstje’ aan, van wat ik tussendoor tegenkom. Wat ik nog wil haken noteer ik daar dan in en naargelang mijn interesse, neem ik die lijst erbij en haak ik waar ik zin in heb. Soms krijg ik verzoekjes om iets te haken of mag ik iets testhaken, waardoor mijn dagen (lees avonden) wel hakend gevuld kunnen worden.

IMG 20220508 101557 01
Inspiratielijstje!

J Join as you go

Ik had er tot voor kort nog nooit over gehoord. Maar ik vind deze techniek, om granny squares aan elkaar te haken, echt heel mooi. Je haakt dus de afzonderlijke lapjes en bij de laatste toer, haak je alle lapjes aan elkaar. Zo hoef je die niet aaneen te naaien met een stopnaald, maar haak je die gewoon tijdens het haken aan elkaar vast. Marieke haakte voor jullie in dit filmpje een heel duidelijke uitleg van de ‘join as you go’- methode.

K Karin’s ontwerp: het Korrelkussen

Als er een patroon is dat eens extra in de kijker mag komen dnt is dat het eerste ontwerp dat Karin op de site van Gek op Haken heeft gebracht. Het haakpatroon van het korrelkussen, ontwierp Karin met een steek die ze uit een boek had gevonden. Ze haakte er een lap mee en vond toen dat, als ze er twee haakte ze er een mooi kussen mee kon haken. En dat is haar ontzettend goed gelukt, niet?! En, weet je wat, je kunt het patroon hier gratis downloaden!

L Lossenketting

Wat kan je ermee doen? Heb je echt geen inspiratie, haak dan eens een lossenketting. Op Youtube kan je zien hoe je die moet haken, klik.

Ik geef jullie enkele ideetjes mee van hoe je die kan verwerken:

  • als halsketting of armband kan je de lossenketting rond je arm of nek draperen als een soort juweel;
  • haak er genoeg, dan kan je de linten gebruiken voor een vliegengordijn;
  • gebruik de ketting als lint om een cadeau mee op te leuken;
  • je kan ze samen vlechten tot een haarband;
  • de ketting kan je gebruiken om de vlagjes van een vlaggenlijn met elkaar te verbinden.
Vlaggetjes close up

Dit was het tweede deel van het ‘Haak-ABC van Gek op Haken’. Ben je benieuwd naar de letters A tot en met F, lees dan deel 1 van mijn blog.

Haak ze!

Groetjes Sofie

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *