Haken voor de babykamer

IMG 2191

Jaren terug was ik in een huis waar iemand woonde die heel erg hield van mozaïeken. Je kent het wellicht wel als je creatief bent… Soms hop je van de ene hobby naar de ander, voordat je dé creatieve hobby vindt waar je echt je ei in kwijt kunt. Voordat ik haakverslaafd was, heb ik heel wat creatieve hobby’s geprobeerd. Zo had ik een periode dat ik fan was van mozaïeken. Via marktplaats kocht ik een voorraad mozaïeksteentjes. De verkoper bleek slechts een paar straten bij mijn studentenkamer vandaan te wonen, dus ik ging het even afhalen. Dat werd een fantastische ervaring! Achter een saaie bruine voordeur bleek een huis te zitten dat volledig was bedekt met mozaïekwerk. Echt álles was beplakt: waar ik ook keek zag ik alleen maar kleine steentjes in allerlei kleuren. De muren waren bedekt, tafeltjes, stoelen, kastjes, lampknopjes, plinten, de kapstok, werkelijk alles was bedekt! Dat is pas verslaafd zijn aan je hobby!

Wat kun je allemaal haken voor de babykamer?

Nu is er bij mij een baby’tje op komst en mijn creatieve brein draait weer overuren. Wat kun je eigenlijk allemaal haken voor de babykamer? De muren volledig bedekken met haakwerk gaat me te ver, maar ik kwam op een heel aantal items. Wie weet haal jij inspiratie uit dit lijstje of heb je nog een aanvulling voor me. En ontwerpers: er is nog werk aan de winkel, want van nog niet ieder soort item vond ik een patroon op Gek op Haken! 😉

Van dekentjes en doeken

We kennen natuurlijk allemaal de dekentjes. Misschien was het wel je eerste project, een babydekentje haken. Ook onmisbaar wat mij betreft: een omslagdoek, een hoes voor om het aankleedkussen en de billendoekjes… Allemaal mooi en praktisch!

Vestjes en hangers

Dan hebben we nog het hoofdstuk kleding voor de baby: alleen met het haken van sokjes, vestjes en mutsjes kun je je al maanden vermaken en ze hangen prachtig ten toon aan een kapstokje. Als je nog niet uitgehaakt bent, kun je vervolgen met kledinghangers omhaken of een meetlint haken.

Versiering

Een mobiel voor boven het bedje, versiering aan het hemeltje of de klamboe: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het haken als versiering voor de babykamer. Want wat dacht je van een lamp haken, een wandhanger, een vloerkleed, de kruikenzakken… Vergeet een leuk kussentje ter ondersteuning bij het voeden niet!

Wacht: raambekleding is ook nog nodig! Ik krijg gelijk zin om leuke vitrage te haken met van die mooie filetpatroontjes! Even kijken bij Gek op Haken en Pinterest of daar mooie patroontjes voor zijn.

Van deadline naar keuzevreugde

Maar nu draaf ik teveel door… Want er is ook een deadline aan het project babykamer! Er komt een uitgerekende datum en nesteldrang die eist dat alles een keer klaar is. En tomeloze energie is ook niet in een potje te koop.

Dat mozaïekhuis was prachtig om te zien. Het is een leuke fantasie om je een kamer voor te stellen met overal haakwerk. Maar ik besluit toch ook maar gewoon een aantal accessoires te kopen in de babywinkel. Met de haakchallenge nog vers in mijn geheugen wil ik voorkomen dat ik weer aan 10 projecten tegelijk begin, dus dit keer kies ik voor focus! Ik koop zo’n muziekdoosje met de heerlijke melodie van het Zwanenmeer en ga beginnen met een mooi muziekdoosje te haken. Wist je dat je bij Caro’s atelier en OpMaatGehaakt uit wel 15 verschillende melodieën kunt kiezen? De kruikenzakken staan ook zeker op het lijstje, misschien nog een mooi mutsje of vestje voor onze winterbaby en daar laat ik het voorlopig maar even bij. Een dekentje en een fijne omslagdoek heb ik tenslotte ook nog wel op zolder van grote zus.

De projecten zijn gekozen! Nu nog het patroon, de materialen, de kleuren… de keuzestress is niet zomaar voorbij! Of laat ik even omdenken: de keuzevreugde is niet zomaar voorbij!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Heel leuk al die baby haak ideeën maar helaas is er niet veel bij voor een jongen.
    Aangezien ik in november oma word van een kleinzoon.
    🩵🩵🩵

    1. Wat leuk een kleinzoon op komst! Misschien kun je door andere kleuren te gebruiken echt iets jongensachtigs maken of een leuke mobiel of mooi dekentje is altijd leuk! Veel haakplezier 😘

    2. Ik heb vele diertjes gehaakt voor mijn zoontje, hij heeft inmiddels een hele boerderij en aquarium. De octopus is het makkelijkste project geweest.