Tuinslinger haken

Nu we allemaal meer tijd doorbrengen in onze tuin of op ons balkon is het extra leuk om deze plekken gezellig aan te kleden. Een tuinslinger kan dan een vrolijke en gezellige toevoeging zijn aan deze plekken. Vandaag laat ik jullie mijn gehaakte tuinslinger zien!

Een aantal jaren terug haakte ik al eens een slinger voor in de tuin. Ik zocht op het internet naar een patroon voor een slinger en vond vele patronen op het web. De slinger hing in weer en wind in onze sierappel. Die was op een gegeven moment versleten. Toen hing er een tijdje dus geen slinger in de tuin. Maar nu ik weer meer in de tuin zit, vond ik het tijd om er weer eens eentje te gaan maken.

De oude tuinslinger

Ik koos voor zachte kleurtjes, die passen mooi bij de bloemen die de komende tijd zullen gaan bloeien in mijn tuin. Het leukste van dit patroon vind ik de kwastjes onderin. Op de site van Wimke vind je een handig filmpje hoe je deze maakt.

Het patroon van Wimke was mijn inspiratie, maar ik deed er mijn eigen sausje over. Ik koos voor meerdere toeren in 1 kleur, want ik wilde een minder bont geheel dan een paar jaar terug. Ook voegde ik een extra toer toe, zodat de vlaggetjes wat groter werden. Wanneer je de vlaggetjes vast haakt aan de toer met lossen is het slim om voldoende lossen te haken aan het begin en einde, dat maakt het ophangen een stuk makkelijker. Ik koos ervoor om hier bovenop nog een extra toer vasten te haken voor meer stevigheid.

Uiteraard kan je deze vlaggen ook binnen ophangen. Ze zijn ook leuk om aan een jarige te sturen. Zoek je nog naar een andere leuke slinger? Jantine van Knittepetit ontwierp een leuk patroon voor Gek op Haken; de Vrolijke Grannyslinger. En, Feli schreef een blog met daarin een patroon voor minivlaggetjes. Onlangs verscheen ook nog een patroon van Marjan van der Leer voor het haken van een fruitige tuinslinger! Er zijn hier op de website dus ook nog genoeg leuke ideetjes te vinden om je tuin gezellig te maken! 

Tuinslinger
Vrolijke Grannyslinger
Mini vlaggetjes

Veel plezier met het haken van een tuinslinger!

Liefs Boukje

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ik ben Boukje

Blogger voor Gek Op Haken. En dus ook gek van haken. Het liefst haak ik sjaals, vesten, dekens en items voor in het interieur. Amigurumi zul je niet zo snel van mijn hand zien. Maar af en toe wil ik dat wel eens proberen. Naast haken houd ik ook van breien, naaien, lezen, koken, fotograferen, stylen in huis, yoga en wandelen met onze hond. Ook ben ik dol op mijn vriend en onze drie kinderen. Zonder hen geen projecten, want er is bijna altijd wel iemand die een nieuwe sjaal, muts of deken nodig heeft. Gelukkig maar, want dan kan ik weer aan de slag! Vind je het leuk om te zien en lezen wat ik maak? Kijk dan eens op mijn Instagram-pagina of op mijn eigen website.

Meer blogs? Wat dacht je hier van:

Plaats een reactie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: