DIY: Sint-schilderijtjes

bVII5muUQeCG61MKyARxdg

Hoera, de fijne Sinterklaas-tijd staat weer voor de deur! En dus wordt het tijd om een leuk project rondom Sinterklaas te maken. Deze keer maakte ik gezellige Sint-schilderijtjes.

4afDIUImQ5KK676a0P9LSg

Heel wat jaren geleden kocht ik deze ansichtkaarten. Deze slingerden nu een beetje rond in mijn kast want iedere keer in en uit een lijstje halen vond ik niet heel handig. Tijd om er iets leuks van te maken waardoor ik ze wel weer als versiering ga gebruiken.

Uit twee kaarten knipte ik een afbeelding in cirkelvorm. Hierna haakte ik lijstjes voor eromheen. Voor de start haakte ik een ketting van lossen die ik heb gesloten met een halve vaste. Daarna heb ik deze ring eerst gevuld met vasten. Hierna ben ik een beetje gaan experimenteren met stokjes, halve stokjes enz, tot ik een mooi randje kreeg. Je kunt ook op bijvoorbeeld Pinterest zoeken naar mooie randjes. Ik naaide een stukje vilt aan de achterkant, zodat de afbeeldingen er niet zomaar uit kunnen vallen.

Bij de andere twee kaarten tekende ik op de achterkant een rand af. Hierop heb ik een zo gelijkmatig mogelijke verdeling gemaakt. Op de gemarkeerde punten heb ik gaatjes geprikt met een prikpen (dit kan ook met een scherpe naald op een dik kussen). Hierna heb ik de rand geborduurd met de festonsteek. Weet je niet hoe je de Festonsteek borduurt? We hebben een handige tutorial voor je opgenomen. Na het maken van deze rand heb ik een draad aangehecht en de boogjes van 1 cm breed eerst opgevuld met 3 vasten per boogje. Na deze toer heb ik halve stokjes gehaakt op de vasten. Even een priegelwerkje, omdat het karton niet meegeeft en je de kaart niet wil buigen/kreukelen. Maar, het effect is zo leuk, dat het zeker de moeite waard is om door te zetten!

Tot slot nog een paar tips:

Heb je niet van die leuke ansichtkaarten? Met een stukje karton en een restje cadeaupapier maak je zelf de leukst prentjes voor zulke gezellige schilderijtjes.

Je kunt natuurlijk ook leuke schilderijtjes voor de kerstdagen maken van oude kaarten. Of, juist om te versturen aan de mensen die je lief zijn.

Ook een idee: gebruik de mooiste pagina’s uit een tweedehands prentenboek om de kinderkamer te versieren.

Je kan je schilderijtjes nog verder versieren met kleine gehaakte bloemetjes, lintjes, pailletten of andere leuke versieringen.

Veel haakplezier in deze Sinterklaastijd!

Groeten Boukje

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *