Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

DIY: Sint-schilderijtjes

Hoera, de fijne Sinterklaas-tijd staat weer voor de deur! En dus wordt het tijd om een leuk project rondom Sinterklaas te maken. Deze keer maakte ik gezellige Sint-schilderijtjes.

Heel wat jaren geleden kocht ik deze ansichtkaarten. Deze slingerden nu een beetje rond in mijn kast want iedere keer in en uit een lijstje halen vond ik niet heel handig. Tijd om er iets leuks van te maken waardoor ik ze wel weer als versiering ga gebruiken.

Uit twee kaarten knipte ik een afbeelding in cirkelvorm. Hierna haakte ik lijstjes voor eromheen. Voor de start haakte ik een ketting van lossen die ik heb gesloten met een halve vaste. Daarna heb ik deze ring eerst gevuld met vasten. Hierna ben ik een beetje gaan experimenteren met stokjes, halve stokjes enz, tot ik een mooi randje kreeg. Je kunt ook op bijvoorbeeld Pinterest zoeken naar mooie randjes. Ik naaide een stukje vilt aan de achterkant, zodat de afbeeldingen er niet zomaar uit kunnen vallen.

Bij de andere twee kaarten tekende ik op de achterkant een rand af. Hierop heb ik een zo gelijkmatig mogelijke verdeling gemaakt. Op de gemarkeerde punten heb ik gaatjes geprikt met een prikpen (dit kan ook met een scherpe naald op een dik kussen). Hierna heb ik de rand geborduurd met de festonsteek. Weet je niet hoe je de Festonsteek borduurt? We hebben een handige tutorial voor je opgenomen. Na het maken van deze rand heb ik een draad aangehecht en de boogjes van 1 cm breed eerst opgevuld met 3 vasten per boogje. Na deze toer heb ik halve stokjes gehaakt op de vasten. Even een priegelwerkje, omdat het karton niet meegeeft en je de kaart niet wil buigen/kreukelen. Maar, het effect is zo leuk, dat het zeker de moeite waard is om door te zetten!

Tot slot nog een paar tips:

Heb je niet van die leuke ansichtkaarten? Met een stukje karton en een restje cadeaupapier maak je zelf de leukst prentjes voor zulke gezellige schilderijtjes.

Je kunt natuurlijk ook leuke schilderijtjes voor de kerstdagen maken van oude kaarten. Of, juist om te versturen aan de mensen die je lief zijn.

Ook een idee: gebruik de mooiste pagina’s uit een tweedehands prentenboek om de kinderkamer te versieren.

Je kan je schilderijtjes nog verder versieren met kleine gehaakte bloemetjes, lintjes, pailletten of andere leuke versieringen.

Veel haakplezier in deze Sinterklaastijd!

Groeten Boukje

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Boukje van Haren

Blogger voor Gek Op Haken. En dus ook gek van haken. Het liefst haak ik sjaals, vesten, dekens en items voor in het interieur. Amigurumi zul je niet zo snel van mijn hand zien. Maar af en toe wil ik dat wel eens proberen. Naast haken houd ik ook van breien, naaien, lezen, koken, fotograferen, stylen in huis, yoga en wandelen met onze hond. Ook ben ik dol op mijn vriend en onze drie kinderen. Zonder hen geen projecten, want er is bijna altijd wel iemand die een nieuwe sjaal, muts of deken nodig heeft. Gelukkig maar, want dan kan ik weer aan de slag! Vind je het leuk om te zien en lezen wat ik maak? Kijk dan eens op mijn Instagram-pagina of op mijn eigen website.

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in bij Gek op Haken: