Lentesjaal in frisgroen

Hebben jullie dat ook? Dat, als er dat mespuntje lente in de lucht hangt, je ineens aan de slag wil met andere kleuren in je haakwerk? Ik betrap mij er ieder jaar weer op. Ineens heb ik zin in frisse kleuren. En waar denk ik dan aan bij de lente? Ik denk aan alle frisgroene blaadjes die ineens tevoorschijn lijken te ploppen aan struiken en bomen, maar ook het frisse groen van allerlei bolletjes, waar dan ineens ook allerlei kleur uit tevoorschijn komt.

Lentesjaal gehaakt met Yarn and Colors Epic in de kleuren: Amazon (087), Shadow (097), Silver (094), Jade Gravel (073), Aventurine (079), Peony Leaf (086) en Eucalyptus (080).

Ik vond bij de haakpatronen hier op de site dit leuke project van de Lente Sjaal van Studio Dromenvanger en ging met bollen Epic van Yarn and Colors aan de slag voor mijn groene variant. Het is een heerlijk patroon wat lekker weg haakt en ook uitermate geschikt is voor een beginnend haakster. Ik koos ervoor om de sjaal af te werken met franjes. Iets met geen zin om draadjes in te stoppen. En toch ook leuk als ik er nog een beetje mijn eigen draai aan geef.

De franjes heb ik er als volgt aan gezet

Neem een draad van ongeveer 15 à 20 cm lang. Vouw de draad dubbel, steek de haaknaald door je werk heen en haal de lus op, sla nu de draden om de naald (ook de draad die was blijven hangen, dus 3 draden) en haal deze er doorheen. Leg nu nog een knoop in de draden en schuif deze zo dicht mogelijk tegen je haakwerk aan. Herhaal dit voor de rest van de franjes, maar haal dan telkens 2 draden door. Knip de draden op gelijke lengte af en klaar zijn je franjes.

Zo ontstond dus deze frisgroene Lente Sjaal. Ik sla hem om en ga aan de wandel, eens kijken of ik nog meer fris lentegroen tegenkom.

Fijne dag!

Groetjes Boukje

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ik ben Boukje

Blogger voor Gek Op Haken. En dus ook gek van haken. Het liefst haak ik sjaals, vesten, dekens en items voor in het interieur. Amigurumi zul je niet zo snel van mijn hand zien. Maar af en toe wil ik dat wel eens proberen. Naast haken houd ik ook van breien, naaien, lezen, koken, fotograferen, stylen in huis, yoga en wandelen met onze hond. Ook ben ik dol op mijn vriend en onze drie kinderen. Zonder hen geen projecten, want er is bijna altijd wel iemand die een nieuwe sjaal, muts of deken nodig heeft. Gelukkig maar, want dan kan ik weer aan de slag! Vind je het leuk om te zien en lezen wat ik maak? Kijk dan eens op mijn Instagram-pagina of op mijn eigen website.

Meer blogs? Wat dacht je hier van:

Plaats een reactie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: