Haakpatroon in the spotlight – Spaanse Bloempotten

AacCjddYTQGCoOjo4jOd�w

Vandaag wanen we ons onder de Spaanse zon, met deze Spaanse Bloempotten van Nienke Landman. En, zoals sommigen van jullie wel weten houd ik van projecten voor in de tuin! Dus kom maar op met dit project!

Speciaal voor Gek op Haken heeft Nienke dit gast-haakpatroon ontworpen. Jullie kennen haar ontwerpen misschien wel van Mooi van Draad en haar boeken: Mooi van Draad voor groot en klein, Mooi van Draad Rondom Thuis en Mooi van Draad haken en breien in kleur en structuur.

Nienke combineert graag meerdere creatieve technieken. Zo combineert ze breien met borduren en dus ook haken en borduren. Dat deed ze ook bij dit gastpatroon voor Gek op Haken.

Allereerst haak je de pot met een stevig en stoer macramé garen. Ik koos voor iets mattere tinten garen voor mijn pot. Nienke koos in het ontwerp voor lekkere frisse kleuren. Ik vind het dan wel leuk om juist te proberen hoe het er uitziet als je voor iets anders kiest. Het haken is een stevig spierballen werkje vanwege het stevige garen. Ik deed dit in delen om mijn armen en schouders niet te erg te belasten. Het is geen ingewikkeld patroon. Het bestaat voornamelijk uit vasten en stokjes en is goed te volgen in de beschrijving en voorzien van duidelijke ondersteunende foto’s.

Je potje is dus zo klaar. Als je van sober houdt kun je ervoor kiezen om het potje verder niet te versieren, maar ik wilde de uitdaging wel aangaan om te gaan borduren. Op een speciaal borduurvlies neem je de patronen over. Deze speld je op de pot. In de beschrijving worden de verschillende steken uitgelegd in woord en beeld. Ik ben begonnen met het borduren van de lijnen. Hierna heb ik de knopjes gemaakt en als laatste ging ik met het vullen van de blaadjes aan de slag. Dat was dan ook gelijk het moeilijkste deel. Want dat ging best lastig door de stevige ondergrond. Je borduurt met katoenen garen en ik vroeg mij af of het niet makkelijker zou gaan met borduurzijde waarbij je dan alle draden gebruikt? Mocht ik nog een potje gaan haken, dan zou ik dat in een experiment zeker proberen. Na al het priegelen bekeek ik mijn potje van een afstand en ik ben heel tevreden met het eindresultaat. Tijd om het gehaakte potje te gaan vullen met wat leuks er in. Ik heb er wat gezellige bolletjes ingezet. Maar ondertussen kunnen deze worden vervangen door b.v. 1 jarig-perkgoed. Ik vind het potje echt een vrolijke aanwinst voor in de tuin!

Zijn jullie ook al begonnen met een leuk haakwerk voor in de tuin? En houden jullie ook van gecombineerde technieken zoals bij deze Spaanse bloempotten? Ik word er in ieder geval heel blij van!

Hasta la vista en tot gauw weer!

Groetjes, Boukje!

Wil jij ook de Spaanse Bloempotten haken, kijk dan hier op de website of pak het eerste Gek op Haken-haakboek erbij!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *