Wolproeverij – WOOLADDICTS

De box 1

Op het moment dat ik dit schrijf, zit heel Nederland binnen. Ikzelf ben docent op een middelbare school, dus ook ik werk vanuit huis. Lesgeven van achter een computer kost veel tijd, maar gelukkig vind ik ook genoeg tijd om te haken. Ik ben allerlei projecten aan het afronden, want er liggen genoeg nieuwe projecten op me te wachten. Haha, vast wel herkenbaar. In deze blog ga ik niet schrijven over al die lopende of nieuwe projecten, want dan kan ik een reeks vormen van wel 20 blogs. 😉 Deze keer neem ik jullie mee naar verschillende soorten garens die ik mocht uitproberen; een soort wolproeverij van WOOLADDICTS

De box 1
De ontvangen box met daarvoor de bolletjes in de kleur pistachio

Je hebt ze vast al wel ergens op social media voorbij zien komen; de 3 nieuwe kleuren WOOLADDICTS van Lang Yarns: Lilac, Pistachio en Apricot. 

Ik heb 3 verschillende garens getest in deze kleuren en ik laat je in deze blog mijn bevindingen weten.

verschillende kleuren en garens 1
Apricot, pistachio en lilac

Allereerst over de box: wat een snoepdoos om open te maken! Het zijn vrolijke kleurtjes en erg zachte bolletjes, dus daar werd ik gelijk vrolijk van. Er zitten ook 2 boekjes bij met inspiratie voor mooie kledingstukken. En, het is gelijk duidelijk: deze bolletjes zijn voor de lente en zomer! Ze zijn heerlijk luchtig en hebben zachte kleuren. 

Ik heb lang na zitten denken wat ik ervan zou maken voor deze blog. Ik heb besloten dat ik 1 kleur gebruik en dan telkens hetzelfde patroon haak met de 3 verschillende garens.

De garens die ik heb ontvangen zijn de: Sunshine, Happiness en Liberty. Natuurlijk heb ik gekozen  voor de mintgroene bolletjes, oftewel de kleur Pistachio, want dat is mijn favoriete kleur!

Ik begin met de Sunshine: Ik haakte hem met naald 4,5 mm zoals het etiket ook aanbeveelt. Het is zacht en glanzend en heeft een mooi effect dat prima past bij bijvoorbeeld een sjaal. Of omdat het 100% katoen is, is het ook heel geschikt voor een heerlijke zomertop.

Sunshine 1

Voor een test zoals deze ga ik nu geen hele sjaal haken van 2 meter, dus ik zet een klein stukje op met 30 stokjes. Het haakt heerlijk en het splijt niet! Je kan hier dus erg makkelijk een sjaal of kussen van haken 😊. Vooral de glans zorgt ervoor dat ik hier toch ècht wel een hele sjaal van wil maken.

Als tweede de Happiness: Ook hier haak ik het hetzelfde stukjes: 30 stokjes en dan 4 toeren. Dit doe ik met naald 5,5 mm, ik volg hierbij weer het etiket.

Happiness 1

Dit is een heel luchtig garen, van 65% katoen en de rest is nylon/polyamide. Het weegt haast niets, dus ik kan me voorstellen dat dit heerlijk garen is om een sjaal te maken voor in de zomer! Heel luchtig en het haakt erg fijn. 

Als laatste heb ik de bol Liberty gebruikt: Ook weer 4 toeren van 30 stokjes. Op de foto’s zie je duidelijk dat dit een grover garen is en je haakt het dan ook met naald 6 mm.

Liberty

Door de luchtige draad die losjes om een tweede dunne draad is gewikkeld ontstaat een garen dat een leuk effect geeft als je hier een grotere lap van haakt. Het is 100 % katoen en het voelt alsof je een teddybeer knuffelt! Omdat het wat bobbelig is, haakt het niet zo snel, want je moet goed kijken waar je de naald in steekt. 

Eindconclusie
Wat een heerlijke wolproeverij van Wooladdicts! 3 fantastisch mooie garens….en 3 mooie kleuren, waarbij ík natuurlijk vooral neig naar de Pistachio kleur. 

Alle testlapjes bij elkaar
Alle testlapjes bij elkaar

Mijn favoriet van deze 3 garens is duidelijk de Happiness. Dit garen heeft wel veel volume maar weegt haast niets en dus ga ik hier een mooie sjaal of omslagdoek voor de zomer mee maken. 

Heb jij er ook al iets mee ge(h)maakt? 

Laat het weten in een reactie hieronder, want ik ben erg nieuwsgierig naar jullie bevindingen!

Tot de volgende keer, Marieke

Wist je dat de leden van Gek op Haken 10% korting krijgen op het garen van Caro’s Atelier en dat zij ook Lang Yarns verkoopt? Dus ga je als lid van Gek op Haken garen bestellen, kijk dan eerst even onder de tab “Ledenvoordelen” voor de kortingscode die je kunt gebruiken.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *