Boekreview: Vesten Haken van Saskia Laan

Flat lay vest

Hebben jullie in september gezien dat het nieuwste boek “Vesten Haken” van Saskia Laan is uitgekomen? Dit boek is het nieuwste boek van haar hand. En, het bevat een vest voor iedere maand van het jaar. Plus een extra bonusvest. Voor ieder seizoen dus een bijpassend vest om te maken. De vesten zijn door Saskia gehaakt met de mooiste garens van Lang Yarns

Het vest van Boukje e1570993299498
Mijn gehaakte “Bonusvest”

Het boek

Het boek bevat hele mooie sfeerfoto’s van de vesten én uitgebreide beschrijvingen. Er zitten vesten tussen die “top down” worden gehaakt (ofwel van boven naar beneden), vesten die uit verschillende panden bestaan en later in elkaar worden gezet en vesten die uit allemaal losse vlakken bestaan die later aan elkaar worden gehaakt tot een vest. Voor ieder wat wils dus.

Het gekozen patroon

Ik wilde het Bonusvest wel uit proberen. En ik probeerde meteen ook mijn eigen aanpassingen er op uit. Het Bonusvest is een heel lang vest. Dat staat mij wat minder met mijn korte benen ;), dus besloot ik minder toeren te haken. Ik koos ook voor een ander garen, want hoe mooi en hoe zacht ik het garen van Lang Yarns ook vind, mijn portemonnee werd van de prijs iets minder blij. Mijn keus viel op het garen Kuki van Borgo de’ Pazzi.  Het is handig om te weten dat je dan wel even een goed rekensommetje moet maken voor de juiste hoeveelheid bollen en meters.

Daarbovenop neem ik altijd een aantal extra reservebollen mee, om kleurverschillen vanwege verschillende verfbaden te voorkomen. Gewoon voor het geval je toch niet helemaal uitkomt met het voorgeschreven of berekende aantal bollen. In een goede wolzaak willen ze je hier altijd graag bij helpen als je erom vraagt.

De beschrijving van het vest is duidelijk, in zowel woord als haakdiagram. Dat is fijn als je een voorkeur hebt voor een van beide (of juist graag beide combineert). Saskia laat je na het haken van de panden meteen de boel aan elkaar haken, dat is fijn want dan ben je op het moment dat je bij de rand bent aangekomen ook echt klaar. Hoe dit moet, staat ook duidelijk beschreven in het patroon.

Ik heb voor mijn vest in ieder geval opgeschreven dat ik voor de lengte nog wel een paar toeren minder had kunnen haken. En, dat de mouwen in een volgende versie smaller kunnen. 

Toch ben ik erg content met de prachtige kleur en het warme garen. Het is een heerlijk comfortabel vest geworden, dus laat de winter en de kou maar komen.

Flatlay

Hebben jullie het boek Vesten Haken van Saskia Laan al in je bezit? En een patroon gezien wat je graag wilt maken? 

Of zijn jullie na het lezen van het verhaal enthousiast geworden en willen jullie het boek ook graag in jullie bezit hebben? Klik dan hier. Ik heb zelf nog wel een paar favoriete vesten op mijn lijstje staan en ben benieuwd wat jullie favoriete vest is. Laten jullie het weten in een reactie?

Liefs Boukje

Ben je nog op zoek naar andere leuke haakboeken? Lees dan ook onze andere boekreviews, zoals bijvoorbeeld over Amigurumi Hartendiefjes van Erinna LeeGruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennisSjaals Haken a la Sascha van Sascha Blase of Happy Living van Lisanne Multem. En, houd vooral ook de website in de gaten voor nieuwe boekreviews!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hallo Boukje wat een duidelijke recensie. Weet jij ook of er patronen in staan voor grote maten. Ik denk dan aan maat 50/52.

    1. Hoi Esther, wat leuk dat je deze blog hebt gelezen! Ik heb het even voor je nagekeken en alle vesten worden beschreven voor maat S tot en met maat L, met advies voor maatwerk. Dus als je ervaring hebt met het haken van kleding, zou je de patronen met het advies moeten kunnen haken. Groetjes Claudia