In the spotlight: Stoer Structuurvest

fullsizeoutput 4cf0 2

Vandaag zetten we het Stoer Structuur vest van Laura Petra haakt extra in het zonnetje. Lees snel verder om te weten waarom!

Al een hele poos staat dit leuke korte vest op mijn favorietenlijstje. De structuur en het toffe korte model trokken mij heel erg aan. Het wordt straks ook weer kouder (denk ik), dus dit was het juiste moment om met dit project aan de slag te gaan.

Ik heb eerst het hele patroon op mijn gemak bekeken en gelezen. Daarna was het tijd om mijn garen te gaan kiezen maar voor ik naar de winkel ging, eerst gekeken welke kleur ik miste in mijn kledingkast. Dat was in mijn geval een neutrale kleur die past bij heel veel andere kleuren. Ik heb voor het geadviseerde garen uit het patroon gekozen, dit is heus budget garen (namelijk Royal van Zeeman)! Dus ook met een klein budget ligt dit vest binnen handbereik.

Ik koos voor een donkergrijze kleur, lekker te combineren bij heel veel shirts en blouses bedacht ik mij. Ik was alleen even vergeten dat een donkere kleur haken bij slecht licht wel een heel stuk moeilijker is……. Dus moest het vest worden doorgeschoven naar een moment waarbij ik met goed licht de start kon maken en ook de eerste meters van het patroon. Dat werd afgelopen augustus. Toen kon ik bij goed daglicht een begin maken met de eerste steken. Er zitten in dit patroon namelijk een aantal leuke en uitdagende steken. Hiervoor kun je handig gebruik maken van verschillende videotutorials die Marieke heeft gemaakt. Onder andere: het hakend halve stokjes opzetten.

Mocht je ook aan de slag willen gaan met dit patroon heb ik hier nog een aantal tips op een rij:

Als eerste tip wil ik je meegeven om heel veel te tellen! Iedere toer weer, dit helpt om foutjes te voorkomen, omdat je anders heel wat meters uit kunt halen. Want, eerlijk is eerlijk, ik heb best wel eens een toer opnieuw moeten doen, vanwege een telfout of door de donkere kleur garen.

Ook wil ik je adviseren om je eigen maat te arceren op een uitgeprinte versie van het patroon. Dit helpt ook om snel te zien waar je bent. Ik heb iedere toer aangekruist op het blad zodat ik de hele tijd wist waar ik was. Het duurde even voordat ik de slag te pakken had met alle gekruiste stokjes en reliëf stokjes. Maar toen ik eenmaal de panden ging splitsen, ging het een heel stuk vlotter. Het afstrepen hielp hierbij zeker.

Kies een niet te donkere kleur dan kun je beter zien waar je bent en is het tellen van je aantal stokjes ook makkelijker.

Dit patroon is geschikt voor een gevorderde haakster, je moet echt al wel wat kennis hebben om hiermee aan de slag te kunnen, of er rekening mee houden dat je veel zult moeten uitzoeken om dit patroon te kunnen maken.

Na het maken van het lijf met veel tellen en opletten waren de mouwen, dan echt weer appeltje eitje, die vlogen letterlijk van de naalden af. De leuke reliëf steken maken de boorden en biezen echt helemaal af.

Na ongeveer twee maanden haken aan dit project heb ik nu dus een te gek vest! Ik ben er zo blij mee en ik ben er ook heel trots op!  Laat dat koude winterweer maar komen, want ik ben er klaar voor. Hebben jullie ook een fijn winterkledingstuk op de haaknaald staan? Of heb je wel eens een warme trui gehaakt? Ik ben benieuwd naar jullie ideetjes/projecten voor de winter!

Warme groet,

Boukje

Wil jij ook het Stoer Structuurvest haken? Het patroon is voor al onze leden te downloaden, klik hier.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Heel mooi vest..knap gedaan. Zeer mooi geworden..Ik moet bekennen dat ik een ervaren haakster ben, maar nog nooit kleding voor mezelf heb gehaakt. Wel gebreid. Ik ben meer van de amigurumi ,dekens en tassen. Maar misschien toch eens proberen. Vooral nu het niet zulke dure wol is, maar dan wordt het zeker een winterproject. Ik zal me eens in het patroon verdiepen.
  Fijn blog om te lezen met al je tips Boukje. Coby xxx

  1. Hoi Coby,
   Het is erg leuk om een kledingstuk te haken. Wel is het zo dat haakwerk wat minder soepel is als breiwerk. Sommige mensen vinden dat minder fijn.
   Maar met een goedkoper garen is het dan juist leuk om dat eens te proberen.
   Groetjes Boukje