menu

inloggen

inloggen

De gezelligste haakwebsite van Nederland & België!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

In the spotlight: Heks Helena

Mijn eerste blogbericht als Blogger voor Gek op Haken. Spannend! Super leuk om meteen een haakpatroon in the spotlight te zetten: Heks Helena!

Ik begon eerst met wat opzoekwerk om de site van Karin beter te leren kennen. Want ik wil natuurlijk heel wat haakpatronen, die zowel gratis als alleen voor leden beschikbaar zijn, haken.

Zodat jullie ontdekken wat er allemaal in het aanbod zit.

Oktober is de maand waarin je de herfst volop kan ontdekken. De dagen worden korter, avonden zijn koeler en af en toe kom je leuke heksjes tegen… ‘Heks Helena’ is dan ook een super schattig ontwerp van Sylvia van Yarn and Ginger Tea, dat netjes past in de Halloween sfeer.

Ik zocht wat heksjeskleuren bij elkaar, waaronder zwart, oranje en paars. Elke kleur is van een ander garenmerk, dit om aan te tonen dat je gerust verschillende katoenmerken kan combineren. Zorg ervoor dat je bij je katoen-keuze, garen neemt van dezelfde dikte, zodat je met haaknaald 2,5 mm kan haken. Bij het patroon staat een duidelijke kleuren-indeling, die je met de nodige verwijzingen in het patroon kan terugvinden. Tijdens het haken heb ik naar eigen inbreng mijn kleuren toegevoegd. Zo zie je ook dat je heks een eigen karakter kan krijgen, niet?!

Mijn heksje is ongeveer 26 cm groot of klein, het is maar hoe ‘fijn’ je haar vindt. Ze past dus perfect in de kinderhand. Helena zal ook bij jouw Halloween feestje zeer geliefd zijn, dat weet ik nu al. Of misschien krijgt ze wel een plaatsje onder een stolp, als decoratie.
Ze kan later ook fungeren als aanvulling van de kinderboeken ‘Heksje Mimi’, die ik graag vertel in mijn klas.

Ga jij ook aan de haak met Heks Helena? Ik kijk al uit naar jullie creaties.

Fijne groetjes Sofie

Het patroon van Heks Helena vind je HIER.

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

3 gedachten over “In the spotlight: Heks Helena”

  1. Hoi Sofie wat een leuk blog..ik ga haar ook haken..ik heb het garen al uitgezocht. Ik gebruik ook regelmatig restjes en garens door elkaar. Alleen bij wat grotere creaties gebruik ik meestal hetzelfde katoen. En leuk dat je heksje nog gaat gebruiken als lesmateriaal..
    Succes met met het bloggen.
    Coby

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik ben Sofie

Hey, Ik ben Sofie De Zutter, bekend als blogger “Fie bakt, haakt en breit!”. Als Belgische, woon ik met mijn man en onze 2 tieners in het zuiden van België, dicht tegen de Franse grens. Ik haak of brei (bijna) elke dag, meestal terwijl ik ‘luisterend’ tv kijk, om te ontspannen. Want overdag ben ik juf Sofie bij de allerjongsten van de school, een leuke creatieve job, waarin ik zoveel energie haal. Ik heb een passie voor bakken, vooral de alledaagse baksels worden hier wel gesmaakt. Hier vind je mijn Instagrampagina, mijn facebookpagina en mijn eigen website.

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in bij Gek op Haken: