Boekreview: Kant van A la Sascha

ant de verzamelbundel haakboek

Sascha Blase-van Wagtendonk van ‘Haken a la Sascha’ heeft al meerdere prachtige boeken op haar naam staan. Denk bijvoorbeeld aan ‘Sokken haken a la Sascha’, of ‘Sjaals haken a la Sascha’ en ‘Gehaakte lappenpoppen’. Maar nu is er een nieuw prachtig boek uit; ‘Kant, de verzamelbundel’.

Ik kende haar vorige sjaals en sokken boeken al, dus ik was al bekend met haar manier van schrijven. Sascha heeft een hele fijne manier van patronen uitwerken, dus ik wist al gelijk dat ik dit boek ook wilde hebben.

Er staan vele verschillende patronen in; van sjaals, polswarmers, hoedjes, tasjes en zelfs ook knuffels. Een bonte verzameling dus, maar het laat ook gelijk de diverse mogelijkheden van kantwerk zien! Een mooie inspiratiebron dus voor als je even twijfelt wat je wilt gaan maken.

Ze begint het boek met wat tips over haaknaalden en het blocken van je haakwerk. Erg handig als je hier nog geen ervaring mee hebt.

Er staan ook leuke foto’s van haarzelf in, dat maakt ook zo leuk en persoonlijk om door te bladeren. (Zie je de foto met die leuke groene Ikea stoel? Die heb ik zelf ook gehad en hij staat nu bij Karin op kantoor!)

Ik ben zelf begonnen met een simpel en klein projectje uit het boek voordat ik deze review ging typen. Ik ben de romantische onderzetters gaan haken. Super leuk om buiten op tafel te gebruiken of als setje cadeau te geven. Aan Gek op Haken is het patroon van de romantische onderzetters gratis beschikbaar gesteld, dus iedereen kan dat patroon downloaden van de website. Hoe leuk is dat?

Sascha schrijft duidelijke patronen met goede schema’s erbij, dus iedereen kan hiermee aan de slag.

Ik ben van plan om ook nog de elegante baret te gaan maken en het zonnehoedje. Van die laatste kan je de maten aanpassen van een kindermaat tot een volwassene! De zon komt eraan, dus een hoedje heb ik wel nodig!

Een waanzinnig leuk boek dat een plekje verdient in de boekenkast van elke haakster. Het boek is onder andere hier verkrijgbaar.

Heb jij al iets gemaakt uit het boek? Laat het weten in een reactie hieronder?

Groetjes en veel plezier met haken!

Marieke

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *