Top 3: De leukste haakwerkjes voor de herfst

q7l6oGDDS8mmdkAOMiblaw

Hoera de herfst staat weer voor de deur! Tijd om te beginnen aan een warm haakwerkje voor in de herfst. En, met een beetje geluk is het nog zo klaar ook. Wat mij betreft is er niks leuker dan tijdens de grijze en grauwe dagen met een fijn haakwerkje op de bank te kruipen. Er is zoveel keuze in wat je kan maken, daarom geef ik jullie deze week mijn top 3 voor de leukste en warmste haakwerkjes voor de herfst. Gewoon om jullie te inspireren! 😉

Flatlay

Ik ben groot fan van vesten en deze mogen in de herfst wat mij betreft niet ontbreken in de kast. Niks fijners dan in een eigen gehaakt vest wegkruipen op de bank. En, als je kiest voor de warmste wolletjes hoeft de verwarming ook niet gelijk helemaal omhoog. Dat is ook nog eens duurzaam, win-win dus…. Vorig jaar haakte ik dit vest uit het boek Vesten Haken van Saskia Laan. Ook de vesten uit het “Let’s get”-magazine vind ik toppers om te maken.

Wat zeker ook niet mag ontbreken in de herfstcollectie is een warme sjaal. Patronen zijn er genoeg te vinden. Omdat je de sjaal direct op de huid van je hals en nek draagt is een warm, zacht en vooral niet kriebelend wolletje hierbij aan te raden. Ik heb vorig jaar de wenteltrapsjaal van Sascha Blase gehaakt, maar ook een rechte driehoeksjaal van Sarah van Gerven blijft bij mij altijd favoriet.

Op deze website van Gek op Haken staan natuurlijk ook veel leuke patronen voor sjaals: Bij het kopje Haakpatronen op de site kan je op “kies categorie” gaan staan, hierna klik je op sjaals en omslagdoeken en vind je de leukste patronen van Gek op Haken. Hieronder zie je enkele voorbeelden:

En, als we het dan hebben over lekker ergens in/onder wegkruipen op de bank, dan mag de Herfstdeken van Jantine natuurlijk niet worden vergeten. Een heerlijke warme deken helemaal in het teken van de Herfst!

Heerlijke herfst CAL 1

Ik vind het ook altijd een “must” om iets knus voor in huis te maken. Een fijn kussen voor op de bank, een warme deken of juist iets ter decoratie zoals pompoentjes of herfstblaadjes. Deze blaadjes slinger heb ik twee jaar geleden gehaakt en vorig jaar heb ik deze pompoentjes gemaakt en cadeau gegeven (patroon is een gratis patroon van ontwerpster Martine de Regt, er zijn ook patronen van haar hier bij Gek op Haken te vinden). Dit jaar wil ik wat paddenstoelen en een egeltje haken voor op de seizoentafel in de klas. En, ik kwam op Pinterest een leuke spin tegen, dus die mag ook op mijn lijstje. Nog altijd wat te haken dus!

Maken jullie ook projecten die passen bij het herfstseizoen? En wat maak je dan het liefst? Laat het weten in de reacties, zodat we elkaar kunnen inspireren! Ik ga mij weer opkrullen op de bank met een fijn haakwerkje en een kopje thee. 😉

Warme herfstgroet,

Boukje

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hallo. Ik kan het patroon van blaadjes slinger niet vinden
    . Ik krijg vandaag of morgen mn haakgaren met kleuren van de herfst binnen, dus lekker aan de s lag