menu

inloggen

inloggen

De gezelligste haakwebsite van Nederland & België!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Top 3: De leukste haakwerkjes voor de herfst

Hoera de herfst staat weer voor de deur! Tijd om te beginnen aan een warm haakwerkje voor in de herfst. En, met een beetje geluk is het nog zo klaar ook. Wat mij betreft is er niks leuker dan tijdens de grijze en grauwe dagen met een fijn haakwerkje op de bank te kruipen. Er is zoveel keuze in wat je kan maken, daarom geef ik jullie deze week mijn top 3 voor de leukste en warmste haakwerkjes voor de herfst. Gewoon om jullie te inspireren! 😉

Ik ben groot fan van vesten en deze mogen in de herfst wat mij betreft niet ontbreken in de kast. Niks fijners dan in een eigen gehaakt vest wegkruipen op de bank. En, als je kiest voor de warmste wolletjes hoeft de verwarming ook niet gelijk helemaal omhoog. Dat is ook nog eens duurzaam, win-win dus…. Vorig jaar haakte ik dit vest uit het boek Vesten Haken van Saskia Laan. Ook de vesten uit het “Let’s get”-magazine vind ik toppers om te maken.

Wat zeker ook niet mag ontbreken in de herfstcollectie is een warme sjaal. Patronen zijn er genoeg te vinden. Omdat je de sjaal direct op de huid van je hals en nek draagt is een warm, zacht en vooral niet kriebelend wolletje hierbij aan te raden. Ik heb vorig jaar de wenteltrapsjaal van Sascha Blase gehaakt, maar ook een rechte driehoeksjaal van Sarah van Gerven blijft bij mij altijd favoriet.

Op deze website van Gek op Haken staan natuurlijk ook veel leuke patronen voor sjaals: Bij het kopje Haakpatronen op de site kan je op “kies categorie” gaan staan, hierna klik je op sjaals en omslagdoeken en vind je de leukste patronen van Gek op Haken. Hieronder zie je enkele voorbeelden:

En, als we het dan hebben over lekker ergens in/onder wegkruipen op de bank, dan mag de Herfstdeken van Jantine natuurlijk niet worden vergeten. Een heerlijke warme deken helemaal in het teken van de Herfst!

Ik vind het ook altijd een “must” om iets knus voor in huis te maken. Een fijn kussen voor op de bank, een warme deken of juist iets ter decoratie zoals pompoentjes of herfstblaadjes. Deze blaadjes slinger heb ik twee jaar geleden gehaakt en vorig jaar heb ik deze pompoentjes gemaakt en cadeau gegeven (patroon is een gratis patroon van ontwerpster Martine de Regt, er zijn ook patronen van haar hier bij Gek op Haken te vinden). Dit jaar wil ik wat paddenstoelen en een egeltje haken voor op de seizoentafel in de klas. En, ik kwam op Pinterest een leuke spin tegen, dus die mag ook op mijn lijstje. Nog altijd wat te haken dus!

Maken jullie ook projecten die passen bij het herfstseizoen? En wat maak je dan het liefst? Laat het weten in de reacties, zodat we elkaar kunnen inspireren! Ik ga mij weer opkrullen op de bank met een fijn haakwerkje en een kopje thee. 😉

Warme herfstgroet,

Boukje

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

2 gedachten over “Top 3: De leukste haakwerkjes voor de herfst”

  1. Hallo. Ik kan het patroon van blaadjes slinger niet vinden
    . Ik krijg vandaag of morgen mn haakgaren met kleuren van de herfst binnen, dus lekker aan de s lag

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik ben Boukje

Blogger voor Gek Op Haken. En dus ook gek van haken. Het liefst haak ik sjaals, vesten, dekens en items voor in het interieur. Amigurumi zul je niet zo snel van mijn hand zien. Maar af en toe wil ik dat wel eens proberen. Naast haken houd ik ook van breien, naaien, lezen, koken, fotograferen, stylen in huis, yoga en wandelen met onze hond. Ook ben ik dol op mijn vriend en onze drie kinderen. Zonder hen geen projecten, want er is bijna altijd wel iemand die een nieuwe sjaal, muts of deken nodig heeft. Gelukkig maar, want dan kan ik weer aan de slag! Vind je het leuk om te zien en lezen wat ik maak? Kijk dan eens op mijn Instagram-pagina of op mijn eigen website.

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: