Terugblik op de KreaDoe 2018

Afgelopen zaterdag ben ik met Marieke van @haakmelief naar de KreaDoe 2018 geweest. Het was voor mij alweer even geleden dat ik daar was geweest, dus ik was erg benieuwd of er veel was veranderd. De laatste keer dat ik er was, was het namelijk vooral gericht op de papieren hobby’s. En hoe leuk het ook is om ook een mooi inpakpapiertje of leuke stickers te scoren, ik kom uiteindelijk toch voor alles wat met haken te maken heeft.

Voorbereidingen voor de KreaDoe

Ik ben iemand die meestal niks aan het toeval overlaat dus ik had me thuis al een beetje verdiept in de deelnemers en de plattegrond. De KreaDoe 2018 is verdeeld over drie hallen waarvan hal 7 de grootste is. Hal 8 en 9 zijn wat kleiner, maar ik had gezien dat hier wel de meeste deelnemers stonden op het gebied van haken. Dus als eerste, hup, naar hal 8 en 9 en inderdaad bij binnenkomst liepen we meteen aan tegen de grote stand van Durable. Je kon hier een workshop volgen van Handwerkjuffie en ook DenDennis was er te vinden met zijn mooie artikelen uit de Little Woodland babylijn.
KreaDoe 2018: Little Woodland Adventures van DenDennis
Little Woodland Adventures van DenDennis

Scheepjes

De stand ernaast was van Scheepjes en zij hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten met het uitbrengen van verschillende haakboeken. Zo kon je er de nieuwste haakboeken bewonderen en ook een praatje maken met de ontwerpers. Tessa van Riet was bijvoorbeeld aanwezig om haar nieuwe boek Woolytoons knuffeldekens deel 2 te promoten. Uit dat boek was een supergrote unicorn gehaakt en daar wilde ik natuurlijk wel even mee op de foto. Verder was Klaske van der Bij er met haar leuke boek Bizzy Bee potjes haken en Joke Postma met haar mooie boek Geefbeestje haken.
KreaDoe 2018: unicorn bij Scheepjes
Wauw, wat een werk deze unicorn!
KreaDoe 2018: Dierencapes haken van Hedy Kunst-Drost
Dierencapes haken van Hedy Kunst-Drost

MyKrissiedolls

Wie vooral ook veel succes en aandacht had op de beurs was Kristel van MyKrissiedolls. Ze was er met haar nieuwe boek Mijn hondjes van sokkenwol en dat wás toch populair! Er stond een enorme rij bij de kassa van Echtstudio en bijna iedereen had haar boek en een pakketje om één van de hondjes te haken in handen. Ik ben geen enorme hondenliefhebber, want allergisch. Maar zelfs ik snapte de rijen wel, want wat zijn ze leuk al die hondjes, die je ter plekke ook allemaal kon bewonderen. Wie ik ook bij Echtstudio tegenkwam was Jorina van Crochetrainbowtailes. Wat een lieve meid en wat heeft ze leuke ontwerpen! Zo had ze haar laatste ontwerp de geborduurde bloemensjaal bij zich. En waar ik ook weg van ben is haar flowerpower kussen!
KreaDoe 2018: hondjes van sokkenwol van MyKrissieDolls
Mijn hondjes van sokkenwol van MyKrissieDolls. Zo schattig!

Wolplein

Dit vind ik meteen ook het leukste van een beurs bezoeken. Een praatje maken met de ontwerpers en de mooie ontwerpen die ze gemaakt hebben ter plekke bekijken. Dit kan echt heel anders zijn dan op een foto of plaatje in een magazine. Wat me bijvoorbeeld verraste was de Special square deken van Wolplein. Ik had hem al eerder gezien op een plaatje en toen was de deken eerlijk gezegd niet echt blijven hangen. Maar nu in het echt op de beurs was ik er helemaal weg van. Het is dat ik nog wel even bezig ben met mijn ByClaire Bloemblok deken…maar wie weet voor daarna. De stand van Wolplein was meteen de grootste op de beurs en er was vooral veel garen te koop.

Yarn and Colors

De stand die ik ook erg mooi vond, was de stand van Yarn and Colors. Zij timmeren nog niet zo lang aan de weg, maar hebben toch echt al wel naam gemaakt. Manon van @Petit_Petite_nl maakt hiervoor inmiddels prachtige patronen en ik was vooral weg van de Toned Triangle sjaal. Wat een mooi ontwerp in al zijn eenvoud. Wat ik ook fijn vind is dat je met name pakketten bij ze kunt kopen. Soms is het heerlijk om alles zelf uit te zoeken en soms is het ook gewoon fijn om een box te kopen. Dan kun je fijn dezelfde avond al aan de slag, omdat alles wat je nodig hebt in de box zit.
KreaDoe 2018: Yarn and colors stand
Mooie stand van Yarn and Colors

Tante Setje

Over boxen gesproken: bij Cutedutch kwamen we TanteSetje tegen. Ook hier kon je boxen kopen van haar prachtige Warme winterdoek en de Lange tanteSetje sjaal. Van deze laatste kun je het patroon ook vinden op mijn site. Marieke kon de verleiding niet weerstaan en kocht een box voor de Warme winterdoek, op haar Instagram kun je zien hoe mooi deze al wordt. Ikzelf ga binnenkort beginnen aan de Lange tante Setje sjaal. Ik heb alleen geen box gekocht, omdat ik nog heel veel bollen Stylecraft heb liggen die ik daarvoor ga gebruiken.
KreaDoe 2018: ontmoetingen met TanteSetje, CrochetRainbowTales, ByClaire en Zabbez
Gezellige ontmoetingen met TanteSetje, CrochetRainbowTales, ByClaire en Zabbez

Bobbi Eden

Tot slot zijn we nog even op de foto gegaan met Bobbi Eden. Zij was op de KreaDoe om haar nieuwste boek Haken@home te presenteren. Ik vond het boek niet zo heel vernieuwend, maar wat een leuk mens is het. Lekker een beetje gek, daar hou ik wel van!
KreaDoe 2018: Bobbi Eden
Met Bobbi Eden op de foto

Workshops op de KreaDoe

Tijdens de KreaDoe is het ook mogelijk om allerlei workshops te volgen. Dat hebben wij niet gedaan. Als ik een nieuwe techniek wil leren dan doe ik dat liever tijdens een aparte workshop waar meer tijd en aandacht is voor wat je aan het leren bent. Wil je gewoon even proeven aan een nieuwe hobby of techniek dan kan een beurs natuurlijk wel een mooi moment zijn om even aan te schuiven.

Aankopen

Van tevoren had ik me bedacht om niet te veel te kopen op de KreaDoe, want ik heb nog zo veel liggen thuis waarmee ik bezig ben of nog mee aan de slag wil. Maar natuurlijk is de verleiding gewoon heel groot en kom je altijd weer met meer thuis dan je van plan was 😉 Bij de haakster van Nederland had ik een hele leuke muts gezien, ontworpen door Ika van Kaatjemaakt123. Voor deze muts kocht ik twee bollen Rico creative melange. Lekker chunky garen in kleuren die ik normaal niet zo snel uitgekozen zou hebben, maar juist daarom wel eens leuk voor de afwisseling. Verder nam ik twee bollen Cotton 8 mee. Ik heb namelijk het boekje Doekjes haken liggen en wil daar al heel lang eens aan beginnen. Dit haakkatoen van Scheepjes is wat matter dan haakkatoen van andere merken, dus dat vind ik mooier voor de doekjes. Ben benieuwd hoe het uitgaat pakken. Tot slot kocht ik nog twee leren labels bij De Haakfabriek, een hele mooie hoes van Guin met een geborduurd vogeltje erop, een pakketje bij Keet & Co om twee pietjes te haken, twee bollen ByClaire Sparkle en nog wat inpakpapier en leuke kadoostickers. Oh ja, ik kocht ook nog een hele mooie houten bak voor mijn losse spulletjes. Die gaan jullie vast nog wel eens zien op mijn Instagram-account. KreaDoe 2018: spullen gekocht

Tot slot

Ga ik volgend jaar weer naar de KreaDoe? Absoluut! Ik heb een superleuke en gezellige dag gehad en volop inspiratie opgedaan. Het klopt dat er ook veel andere hobby’s staan, maar ook als je alleen voor het haken gaat kun je je er echt wel een dag vermaken. Het leukste vind ik om alle haakprojecten die je op social media voorbij ziet komen, in het echt te bewonderen. En natuurlijk even bijkletsen met al die leuke mensen die ik via Instagram heb leren kennen. Wat is er nou leuker dan een dag die helemaal staat in het teken van onze hobby?! Wil je weten wanneer de volgende KreaDoe is, hou dan de agenda met evenementen op mijn site in de gaten. KreaDoe: tot volgend jaar! Ben jij ook geweest? Laat me dan hieronder weten hoe jij de KreaDoe vond. Ik ben erg benieuwd! Liefs, Karin

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. wat een leuk verslag Karin! Ik vond het ook erg leuk en gezellig op de kreadoe. Ik heb ook veel nieuwe dingen gezien en dat is altijd fijn vind ik. liefs esther

    1. Hoi Esther, dank je wel. Ja dat vind ik zelf ook altijd erg leuk om nieuwe dingen tegen te komen op een beurs. Daar is de KreaDoe zeker geschikt voor!

  2. Heel leuk, je verslag. Benieuwd wat je gaat maken met de aangekochte spullen.
    Fijne groetjes Sofie, Fie bakt, haakt en breit!