Maart roert zijn staart: dieren met staart

IMG 6625

Maart roert zijn staart, dat betekent dat het weer nog alle kanten uit kan gaan. Buiten haken, binnen haken, het kan allemaal, maar dan wel met de leukste dieren met staart uit het Gek op Haken archief!

Allereerst wil ik Beach Big Bella onder de aandacht brengen, met haar te schattige staartje! Zo tof dat Bella een heuse krulstaart heeft. Het patroon van Beach Big Bella is gratis beschikbaar op de site voor iedereen. Dus wil je zien hoe het allemaal werkt op de site van Gek op Haken ga dan zeker eens kijken bij dit patroon!

De twee vosjes van Marjan van der Leer, met hun snoezige oranje witte staart hebben mijn hart in ieder geval gestolen. Op twee verschillende manieren weet Marjan deze dieren hun karakteristieke staart mee te geven. Knap en tof vind ik het dat je als ontwerper verschillende staarten kunt ontwerpen voor eenzelfde dier.

Nog zo’n fantastische staart vind je in het patroon Molly Meermin. Martine de Regt heeft wat mij betreft echt de ultieme “meerminnen” staart ontworpen voor dit patroon. In vele kleuren uit te voeren, want hoe meerminnen er uit zien dat weet uiteindelijk niemand precies. Dus ga lekker los met te gekke kleuren om zo je eigen versie van deze zeemeermin te creëren. Ik ben zelf helemaal weg van de meermin met de blauwe staart, dus die moet echt nog eens gemaakt gaan worden.

Bij het volgende fantasierijke patroon zie je ook weer een hele mooie staart terug: Kleintje Unicorn van Betty Kingma. Want ergens achter de regenboog daar waar de Unicorns leven is alles mogelijk. Dus kies de leukste kleuren en ga voor een hele mooie krullende staart. Of ga voor zo’n leuke staart met ringen. Zo leuk om te zien hoe hier op een heel eenvoudige manier een staart is gemaakt. Volgens het patroon in één kleur, maar misschien ga jij juist wel voor die regenboog staart met veel kleuren. Durf jij je fantasie te laten gaan?

Ik weet wat mij te doen staat deze maand, ik heb voldoende inspiratie! En voor je het weet is: maart roert zijn staart voorbij! En gaan we op naar april doet wat hij…… 😉

Veel haakplezier en tot de volgende blog!

Groetjes Boukje

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Wat zijn ze toch leuk hè. Dan krijg je het nog druk van de maand Boukje. Laat ik ze nu allemaal gehaakt hebben. Ze zijn zo leuk om cadeau te geven. Die van Marjan stelen mijn hart. Misschien wel omdat ik ze getest heb.
    Succes met haken❣