In the spotlight: Voorjaarssjaal

image00003

Kijken jullie ook al verlangend uit naar het voorjaar? Ik dit jaar wel. Dus dacht ik hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dat voorjaarsgevoel al een beetje krijg? Dat doe je dus door een voorjaarssjaal te haken!

Hier op de site van Gek op Haken is het geweldige patroon van Linda Daas te vinden wat ook de naam Voorjaarssjaal draagt. Het advies is om deze te haken met een Whirl van Scheepjes, nou dat vind ik geen straf hoor ;-). Wat een prachtige bollen zijn dat met een geweldig kleurverloop waar je niets voor hoeft te doen. Op de site van Caro’s Atelier heb ik een Whirl bol uitgekozen. Mijn keus viel op de kleur Minty Black Velvet, maar er zijn nog vele andere mooie kleuren om uit te kiezen.

image00008

Toen aan de slag! De eerste toeren gaan supersnel en de afwisseling van steken maakt het een leuk patroon om te volgen. Doordat de steken makkelijk te volgen zijn, zorgt dat er op een zeker moment ook voor dat je niet meer hoeft na te denken. Daar houd ik zelf altijd wel van, want dan is het zo’n heerlijk werkje wat je na een dag werken ook zo op kan pakken. En zelfs voor de tv kan doen! De afwisseling van steken geeft het haakwerk ook een mooie structuur.

Je haakt door tot de bol bijna op is. En omdat het een soort van toverbol is hoef je aan het einde slechts twee draadjes in te stoppen!! Een heus pluspunt voor wie hier echt een hekel aan heeft. Want ook de rand haak je met de Whirl.

En dan is de sjaal dus alweer klaar! Nu duimen dat het snel voorjaar gaat worden. Tot die tijd kijk ik verlangend naar de Voorjaarssjaal op de bank!

Ik ben reuze benieuwd of er leden zijn die deze sjaal al eens hebben gehaakt en hoe zij het patroon hebben ervaren? Of misschien ben je door mijn blog wel enthousiast geworden en ga je aan de slag met dit patroon? Hier vind je het haakpatroon van de Voorjaarssjaal.
Ik ben benieuwd! Laat het weten in de reacties hieronder.

Fijne dag en op naar het voorjaar met de Voorjaarssjaal!

Liefs Boukje

Wist je dat de leden van Gek op Haken 10% korting krijgen op het garen van Caro’s Atelier en dat zij ook de Scheepjes Whirl verkopen? Dus ga je als lid van Gek op Haken garen bestellen, kijk dan eerst even onder de tab “Ledenvoordelen” voor de kortingscode die je kunt gebruiken.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *