Snel project: Doekjes Haken!

Na een heerlijk vakantie zit ik altijd weer vol nieuwe ideetjes, die ik het liefst allemaal tegelijk zou willen uitvoeren. Helaas, gaat dat niet lukken want de dagelijkse zaken vragen al heel wat tijd. Maar dit supersnelle idee wil ik echt met jullie delen!

Jullie kennen het vast wel van die losse katoenen bolletjes, over van een project of misschien wel ergens gekregen, wat kan je daar nu mee? Ik heb een poging gewaagd om er doekjes van te haken. Voor in de keuken, of de badkamer, genoeg plekken waar je wel een doekje kan gebruiken. Een leuke manier om nieuwe steken te testen. Bovendien heb je voor zo’n doekje meestal slechts 1 bolletje katoen nodig. Ik heb twee doekjes gemaakt uit het boekje Doekjes Haken. Een ander leuk idee is om steken uit te proberen uit de Haakbijbel

Ik heb bij het kiezen van mijn projecten goed gekeken naar de looplengte van de twee bollen die ik had en wat er werd aangeraden in het patroon, zodat ik ook echt twee vierkante doekjes zou krijgen. Wat een leukerds zijn het geworden en dat in een paar uurtjes tijd. Een heerlijk snel klaar project. 

Tip: Als je het doekje dubbelvouwt en aan twee kanten dichtmaakt krijg je een soort washandje. Met een leuke fles zeep heb je zo ook nog eens snel een origineel cadeau. 
Of gewoon als poetsdoekjes voor een stel dat net verhuisd is, met een emmertje, wat schoonmaakmiddel en je eigen gehaakte doekjes. 

Hebben jullie al eens doekjes gehaakt? Of ze cadeau gegeven? Of van een doekje weer wat anders gemaakt? Ik vind het leuk om jullie ideetjes en ervaringen te lezen.

Groetjes Boukje

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ik ben Boukje

Blogger voor Gek Op Haken. En dus ook gek van haken. Het liefst haak ik sjaals, vesten, dekens en items voor in het interieur. Amigurumi zul je niet zo snel van mijn hand zien. Maar af en toe wil ik dat wel eens proberen. Naast haken houd ik ook van breien, naaien, lezen, koken, fotograferen, stylen in huis, yoga en wandelen met onze hond. Ook ben ik dol op mijn vriend en onze drie kinderen. Zonder hen geen projecten, want er is bijna altijd wel iemand die een nieuwe sjaal, muts of deken nodig heeft. Gelukkig maar, want dan kan ik weer aan de slag! Vind je het leuk om te zien en lezen wat ik maak? Kijk dan eens op mijn Instagram-pagina of op mijn eigen website.

Meer blogs? Wat dacht je hier van:

Plaats een reactie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: