Snel project: Doekjes Haken!

Na een heerlijk vakantie zit ik altijd weer vol nieuwe ideetjes, die ik het liefst allemaal tegelijk zou willen uitvoeren. Helaas, gaat dat niet lukken want de dagelijkse zaken vragen al heel wat tijd. Maar dit supersnelle idee wil ik echt met jullie delen!

Jullie kennen het vast wel van die losse katoenen bolletjes, over van een project of misschien wel ergens gekregen, wat kan je daar nu mee? Ik heb een poging gewaagd om er doekjes van te haken. Voor in de keuken, of de badkamer, genoeg plekken waar je wel een doekje kan gebruiken. Een leuke manier om nieuwe steken te testen. Bovendien heb je voor zo’n doekje meestal slechts 1 bolletje katoen nodig. Ik heb twee doekjes gemaakt uit het boekje Doekjes Haken. Een ander leuk idee is om steken uit te proberen uit de Haakbijbel

Ik heb bij het kiezen van mijn projecten goed gekeken naar de looplengte van de twee bollen die ik had en wat er werd aangeraden in het patroon, zodat ik ook echt twee vierkante doekjes zou krijgen. Wat een leukerds zijn het geworden en dat in een paar uurtjes tijd. Een heerlijk snel klaar project. 

Tip: Als je het doekje dubbelvouwt en aan twee kanten dichtmaakt krijg je een soort washandje. Met een leuke fles zeep heb je zo ook nog eens snel een origineel cadeau. 
Of gewoon als poetsdoekjes voor een stel dat net verhuisd is, met een emmertje, wat schoonmaakmiddel en je eigen gehaakte doekjes. 

Hebben jullie al eens doekjes gehaakt? Of ze cadeau gegeven? Of van een doekje weer wat anders gemaakt? Ik vind het leuk om jullie ideetjes en ervaringen te lezen.

Groetjes Boukje

Andere blogs

Achter de schermen

Ik ken Karin al een hele tijd, en ik ben ook al even bij Gek op Haken betrokken. Maar hoe goed kennen jullie Karin? En kennen jullie Timo al? En wie doet wat en hoe gaat dat dan? Ik ging voor je op zoek en dat kijkje achter de schermen krijg je in dit blog.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *