Op wolexpeditie in de omgeving van Dordrecht

koperdraadje 7 edit

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd voor de ‘Knit in Public Day’ bij wolwinkel het Koperdraadje in Alblasserdam (vlakbij Dordrecht). Dit is een jaarlijks terugkerende internationale ‘feestdag’ waarbij mensen in groepjes ergens buiten gaan zitten breien. Gelukkig waren de verslaafde haaksters ook welkom (en er waren zelfs ook enkele spinners!). Voor mij genoeg reden om meteen even op wolexpeditie te gaan in de omgeving van Dordrecht.

Dordrecht is voor mij zo’n 45 minuten rijden, dus niet echt om de hoek. Maar het vooruitzicht om weer wat bekende mensen te zien, samen creatief bezig te zijn èn de mogelijkheid om de wolwinkel het Koperdraadje te bezoeken waren genoeg redenen om die kant op te gaan.

Ik ben eerst met mijn vriend in Dordrecht gaan lunchen bij Villa Augustus en daarna ben ik doorgereden naar Alblasserdam waar het Koperdraadje zit. De winkel zit in een klein winkelcentrum, met parkeerplaats voor de deur, dat is wel zo handig 😊.

En, bij binnenkomst heb je gelijk door; dit is een fantastische wolwinkel! Overal zie je mooie garens liggen; in ordelijke stapeltjes bij elkaar in oude houten kasten. Een lust voor het oog en ik moest opletten om niet gelijk te gaan kwijlen en een heel winkelmandje vol garen mee te slepen naar de kassa.

Je kan merken dat er veel breisters komen, want er liggen prachtige garens van Rowan om ‘fair isle’ te breien. Dat is een mooie techniek die ik wel eens op beurzen heb gezien. Het zijn vooral fleurige kledingstukken met mooie patronen d.m.v. kleurwisselingen. Maar diezelfde bolletjes kan je natuurlijk ook prima gebruiken voor een mooi haakwerkje. Ik heb dus 10 bollen meegenomen om een nieuwe sjaal te haken, met de ‘corner 2 corner’ techniek. Over deze techniek heeft Boukje laatst een leuke blog geschreven.

Toen ik het Koperdraadje verder doorliep zag ik allerlei voorbeelden van kussens, dekens, tassen en spreien. Een okerkleurig kussen trok mijn aandacht en de eigenaresse ging gelijk op zoek naar het patroon.

En, toen viel mijn oog op een rek met prachtige met de hand geverfde garens van allerlei materialen, zoals mohair en merino! Wat een kleuren! En die strengen zijn wel erg mooi om naar te kijken. Een duidelijke magneet voor elke wolliefhebber.

Als laatste wil ik je aanraden om bij de kassa te kijken naar de kast met alle tassen, blikjes en etuitjes. De tassen zijn met veel humor gemaakt, wellicht ken je het Engelse merk Emma Ball? Nou, dat merk verkopen ze dus ook bij het Koperdraadje.

Een paar weken later ben ik nog een keer teruggegaan met Karin van Gek op Haken om nog eens rustig op mijn gemak te kijken. Natuurlijk kon ik het toen niet laten om weer iets mee te nemen. Wil je zien wat ik gekocht heb? We hebben een leuk YouTube filmpje opgenomen die je hier kan vinden.

Al met al dus een winkel om voor om te rijden….of combineer het met een toeristische tour naar de molens van Kinderdijk. Win-win!

Plantjes haken bij Leijns Creative Greenhouse

Als je toch een keer in de buurt van Dordrecht bent, kijk dan gelijk of je kan deelnemen aan een gezellige workshop bij Marjolein en Marjolijn van Leijns Creative Greenhouse! Als je lid bent van Gek op Haken, dan krijg je bij Leijns Creative Greenhouse zelfs 10% korting op de haakworkshops en craftdates die zij organiseren.

Logo Leijns

I.v.m. corona werken ze nu met privé lessen, workshops voor 2 personen of je moet zelf een mooie locatie hebben voor een verjaardagsfeestje of vrijgezellenfeest…..dan kan je ze natuurlijk voor jouw eigen locatie uitnodigen! Maar kan je daar niet op wachten, neem dan een kijkje op hun website. Daar verkopen ze ook leuke pakketjes om zelf plantjes te haken, zoals een Monstera en een Pilea; de pannenkoekplant.

De 2 schoonzussen ontwerpen dus vooral plantjes, wat ik zelf zó leuk vind om te haken! Deze plantjes kunnen niet doodgaan dus perfect voor als je op vakantie bent of als je gewoon geen groene vingers hebt ;)! En, ik heb gehoord dat er zelfs in het najaar een boek van hen uitkomt met allerlei cactussen en andere (vet)plantjes. Opnieuw iets om naar uit te kijken!

En ze hebben voor Gek op Haken ook al wat patronen ontworpen, zoals de orchidee en de narcis (die laatste is speciaal voor VIP-leden). Ik heb zelf ook de kerstboom gehaakt, een patroon dat ze hebben ontworpen voor de kerstspecial van het blad Aan de Haak.

Leijns

Genoeg inspiratie rondom Dordrecht dus! Ik hoor graag of jij al eens bij het Koperdraadje bent geweest of al een plantje van Marjolein en Marjolijn hebt gehaakt? Laat je het weten in een reactie hieronder?

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *