Hoe kom je van een haakdip af?

Haakdip

Heb je dat ook, dat je totaal geen haakinspiratie hebt of juist zoveel, dat je niet weet welk haakproject je wil maken? Wel, dan zet ik eventjes voor jullie wat tips op een rij, om ervoor te zorgen dat die haakdip een haaktip wordt! Dus, hoe kom je van een haakdip af?

Als eerste is belangrijk: RUST, REGELMAAT en REINHEID.

Welk garen heb je in huis?

Om van een haakdip af te komen, kijk je eerst wat voor garen je in huis hebt, sorteer op kleur in mooie bakken of per soort; katoen bij katoen, acryl en acryl. Misschien zie je wel een in ‘vergeten’ bol en een nieuw project ontstaan. Marieke schreef er laatst een mooie blog over: ‘Plannen voor je wol voorraad’.

Bekijk verschillende haakboeken

Blader eens door je eigen haakboeken om te zien of daarin nog een project staat dat je graag wilt haken.

Ga langs de bibliotheek en leen er een haakboek. Of ga bij de plaatselijke boekhandel binnen en doe jezelf een mooi haakboek cadeau. We schreven al vele haakboeken reviews in een blog. Klik hier om die te lezen, heel interessant om zo een kijkje te krijgen in verschillende haakboeken.

Meerdere projecten op de naalden?

Werk af waar je mee bezig bent. Zo creëer je geen chaos in je projecten die nog rondslingeren. Denk eraan: Rust, regelmaat en reinheid zijn hierin heel belangrijk!

20230515 175333 01
Haak eens iets leuks voor een ander!

Verwen jezelf

Neem een abonnement op een haaktijdschrift. Op ‘Aan de haak’ krijg je bijvoorbeeld korting als lid van Gek op Haken. Koop voor jezelf een groot haakpakket, zoals een deken, een mooie sjaal, …

Volg een workshop rond een nieuwe haaktechniek. Als lid van Gek op Haken krijg je bij Leijns Creative Greenhouse 10% korting op een haakworkshop.

Spreek samen met andere hakers af voor een namiddag, neem een klein haakproject mee. Toon waar je mee bezig bent, inspireer elkaar en vooral geniet van het samen haken. Alhoewel ik uit ondervinding spreek, dat er op zo’n haakmoment niet zoveel haken aan te pas komt. 😉

Haak eens iets voor een ander

Haak kleine dingen, die stop je in een vaas. Heb je dan een klein cadeautje nodig, dan heb je die gevulde vaas altijd bij de hand. Super tof, niet?!

Of begin nu aan die winterdeken, die je met kerst cadeau wil doen…

Nog extra inspiratie nodig?

Zoek eens op de website van Gek op Haken, kies er een leuk haakproject uit en ga ermee aan de slag. Zo is deze mooie ‘Romantische roos’ echt een heel fleurig item om te kunnen haken.

Totaal geen inspiratie en nog steeds een haakdip? Dan volg je best Gek op Haken op onze sociale media kanalen:

INSTAGRAM, Facebook, Pinterest en YouTube. Zo ben je elke week gegarandeerd van de nieuwste inspiratie!

Haak ze!

Groetjes Sofie

Andere blogs

Achter de schermen

Ik ken Karin al een hele tijd, en ik ben ook al even bij Gek op Haken betrokken. Maar hoe goed kennen jullie Karin? En kennen jullie Timo al? En wie doet wat en hoe gaat dat dan? Ik ging voor je op zoek en dat kijkje achter de schermen krijg je in dit blog.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *