Terugblik Handwerkbeurs Zwolle

In mijn blog van deze maand wil ik jullie meenemen op een dagje Handwerkbeurs in Zwolle. Ik vind het altijd erg leuk om naar creatieve beurzen te gaan, zoals de Knit & Knot in Tilburg, de Kreadoe in Utrecht en de Handwerkbeurs in Zwolle. Uiteraard zoek ik de beurzen uit waar veel mooie wolletjes te vinden zijn, aangezien ik vooral haken erg leuk vind om te doen. Dit jaar ben ik voor de 2e keer naar Zwolle geweest, samen met Viviën en Karin (eigenaresse van deze website). Ik vind de handwerkbeurs een gezellige beurs, die qua aanbod precies tussen de Knit & Knot en Kreadoe in past.

Bij de Knit & Knot zijn het veel aparte garens, hand gesponnen, en vaak ook wat artistieker en wat kleinschaliger. De Kreadoe is erg groot, met alle bekende (internationale) merken en winkels. Maar natuurlijk ook tig andere creatieve hobby’s zoals cup cakes bakken, handlettering, bullet journaling, beeldhouwen, edelsmeden, keramiek stippen en sieraden maken. Op de Kreadoe heb je ook een breed aanbod van allerlei soorten garens èn ook leuke aanbiedingen bij de grotere winkels.

Daarom valt de handwerkbeurs van Zwolle er mooi tussenin: allerlei handwerk hobby’s, zoals vilten, breien, quilten, haken en spinnen. En dat allemaal in 2 overzichtelijke hallen. Natuurlijk staan hier ook de grotere merken en winkels als Durable, Wolplein en Yarn & Colors. Maar ook de kleinere bedrijfjes met eigen geverfde en gesponnen garens.

We zijn achterin begonnen en hebben ons zo een weg gebaand terug naar de uitgang. We hebben overal rondgekeken en ons boodschappenlijstje afgewerkt. Nou ja, ikzelf was degene met een lijstje, de andere dames keken met leedvermaak toe hoe mijn portemonnee steeds leger werd. Haha.

Mijn doel die dag

Mijn doel was om wat mooie, dikkere, strengen garen te halen voor de Speckled Square blanket, ontworpen door Soul Yarn. En daar ben ik zeker voor geslaagd. Ik heb 2 strengen bij Dutch Wool Diva gekocht en nog 2 andere strengen van The Croft van West Yorkshire Spinners. Bij Wol met Verve zag ik ook hele mooie hand geverfde strengen, maar ik vond 4 strengen voor vandaag even genoeg. Maar Wol met Verve heeft een webshop, dus daar ga ik zeker nog eens kijken!

Strengen van Dutch Wool Diva

Huisje van Katoen

Natuurlijk moest ik ook even langs de stand van Huisje van Katoen lopen. Zij heeft prachtig garen met allerlei leuke ontwerpen. Ik heb het garen en patroon gekocht om een lichtsnoer te maken met 20 lampjes (de lampjes kan je bij de Hema halen).

Yla Box

Ik heb een zwak voor theepotten, dus toen we langs de stand van YLA box liepen, waar ze een pakketje verkochten om een theepot van een gehaakt jasje te voorzien, kon ik die niet laten staan. Ik heb inmiddels het jasje gehaakt, lekker simpel projectje voor een regenachtige middag. De pakketten zijn te koop op hun website.

❤️❤️❤️

Caro’s atelier

Natuurlijk moesten we ook even langs Caro’s Atelier. Wat een heerlijke winkel is dit! Zulke vriendelijke mensen en je krijgt altijd een leuke tas en cadeautjes mee bij je aankopen! Ze hadden rolmaatjes gesponsord voor de haakdate die Karin en ik hebben georganiseerd op 19 januari, daar wilde ik ze even voor bedanken. Toen ik daar was zag ik een onwijs mooie deken, Tunisch gehaakt. Dat pakket, met 12 bollen Scheepjes Colour Crafter, was er helaas niet in mijn favoriete groene kleur, dus dat hebben ze later kosteloos naar mijn thuisadres gestuurd. (scheelde me veel gesjouw met het garen op de beurs). Caro’s atelier heeft altijd veel aanbod van allerlei verschillende garens en leuke inspiratie door projecten.

Especial and More

Als laatste wilde ik bij Especial and More het garen halen om de Londense Bus te haken uit het boek ‘Haken & Huis’ van Scheepjes. Zij hebben het garen kosteloos naar mijn adres gestuurd, omdat ze niet meer alle kleuren op voorraad hadden. Hun stand staat ook op de Knit & Knot en ze hebben zulke leuke projecten! Aanrader dus om een kijkje te gaan nemen.

Een van de volgende projecten: de Londense bus

En het is natuurlijk altijd leuk om wat bekende haaksters (weer) te zien en te spreken, zoals Tante Setje en Linda Modderman (winnares Haakster van Nederland).

Ik zou nog 2 pagina’s vol kunnen schrijven over alle kramen en stands die we hebben gezien, haaksters die we hebben gesproken, mensen die mijn 100-kleuren sjaal herkenden, de tassen die ik naar de auto moest slepen en natuurlijk de gezelligheid. Dat zal ik jullie niet aandoen.

Een gedeelte van mijn aankopen

Ik wil alleen nog wel zeggen: mocht je twijfelen; ga volgend jaar gewoon heen! Of ga naar de versie in Gent komende november. Qua drukte maakt het niet echt uit op welke dag je gaat, eventueel zou de zondag wat rustiger kunnen zijn. Wellicht kom ik je ooit nog tegen op de beurs! (of volgende maand op de Knit & Knot?)

Groetjes, Marieke (@haakmelief)

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ik ben Marieke

Ik ben Marieke Liefting. Ik ben verslaafd aan haken, dus ik ben erg blij dat ik mijn verslaving met jullie mag delen in deze blog. In het dagelijkse leven ben ik geschiedenis juf op een middelbare school. Ik ben (naast haken) ook gek op oude meubels (opknappen), taarten bakken, wandelen en mijn kat. Ik haak vooral veel dekens, kussens, sjaals en soms ook baby speelgoed om cadeau te doen aan vrienden en familie. En mijn favoriete bezigheid is het bezoeken van wolwinkels in het hele land! Leuk als je me volgt op Instagram en/of Facebook!

Meer blogs? Wat dacht je hier van:

0 gedachten over “Terugblik Handwerkbeurs Zwolle”

  1. Het was een heel gezellige dag samen met Marieke en Karin! Ook ik ben goed geslaagd! Ik heb o.a. sokkenwol gekocht, om binnenkort eindelijk te gaan beginnen aan mijn eerste paar sokken, en ook nog wat mooie strengen handgeverfde wol. Het was moeilijk kiezen uit het enorme aanbod. Deze beurs is echt een aanrader als je een wolliefhebber bent en/of houdt van alles wat met textiel te maken heeft!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in op je account: