Haakdate West-Brabant

IMG 1724

Hoi, mijn naam is Marieke en ik zal vanaf nu regelmatig een blog schrijven voor de website van Karin. Ik haak erg veel in het dagelijkse leven en ben ook nog juf op een middelbare school. Ik vind het heerlijk om inspiratie te vinden op Instagram, naar creatieve beurzen te gaan en workshops te volgen om nieuwe technieken te leren. Al mijn haak-avonturen deel ik op Instagram en Facebook onder de naam “Haak me Lief’. Ik hoop jullie met mijn blog ook wat inspiratie te kunnen geven.

Marieke en ik 2
Marieke en Karin

In dit eerste blog wil ik jullie vertellen hoe Karin en ik een eigen haakdate hebben georganiseerd op 19 januari.

Ik leerde Karin 6 maanden geleden kennen via Instagram. We houden allebei van haken dus al snel volgde een avondje samen haken bij haar thuis. We wilden wel een keer een haakavondje organiseren met wat dames uit de regio. Op social media zagen we namelijk zoveel leuke haakdates voorbijkomen, maar die waren steeds aan de andere kant van het land. Dus ik deed een oproep op Instagram; wie had er zin om een avond/middag gezellig samen te haken bij iemand thuis in de regio van West-Brabant?

Locatie

We kregen na mijn oproep zoveel enthousiaste reacties dat we al snel naar een andere locatie moesten uitkijken, dit ging niet meer in een huiskamer passen! We zijn uiteindelijk beland bij Theetuin Kortenhoeff in Hoogerheide. Toen we aan de organisatie begonnen wisten we niet dat het uiteindelijk zo groot zou worden, maar we kregen steeds meer positieve energie toen we hier mee bezig waren. Ik heb door deze haakdate zoveel nieuwe mensen leren kennen, dus voor mij persoonlijk was deze haakdate al geslaagd tijdens de voorbereidingen!

Gezellig overzicht

Grote groep

We hebben uiteindelijk 25 dames bij elkaar gebracht die allemaal dezelfde passie voor haken hebben en uit onze regio komen. Afgelopen 19 januari was het dan zo ver, #haakdatewestbrabant ging van start en we hebben een fantastische middag gehad! Iedereen was enthousiast over de gezellige locatie en de heerlijke high tea die er geserveerd werd. Van 12 tot 17 uur hebben we lekker zitten eten en kunnen kletsen over haken, andere creatieve hobby’s, interessante patronen en elkaars creaties kunnen bewonderen. Het is erg leuk om dames te ontmoeten die je deels al wel een beetje kent via Instagram. Om ze dan in het ‘echt’ te ontmoeten is spannend, maar ook wel erg gezellig en we hebben zitten kletsen alsof we elkaar al jaren kenden!

Samen haken

We hebben ook gehaakt aan 2 polswarmers en een haarband. Dit patroon is ontworpen door Saskia (op FB en IG: Hakenmetjufsas). Haar supergave patroon kan je vinden op deze website, dus neem snel een kijkje. De polswarmers zijn heerlijk warm, een aanrader tijdens de koude dagen! Ze zijn ook erg makkelijk te maken, met 1 avondje doorhaken kan je ze af hebben.

6732f1ea 8648 4ea4 b87f 2449bb528d0e
We mochten van de sponsors mooie prijzen weggeven!

Goodiebags

We hebben ook veel hulp van sponsoren gehad, waardoor we iedereen een cadeau mee konden geven tijdens een loterij. Ook gingen alle dames met 2 goodiebags naar huis.

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar onze haakdate, kijk dan eens op Instagram en zoek naar de hashtag #haakdatewestbrabant of kijk bij de foto’s van mijn profiel.

groepsfoto 1
Smile 🙂

Ik zie nog regelmatig berichtjes voorbijkomen op social media van dames die nog nagenieten van de inspiratievolle middag! Karin en ik krijgen regelmatig de vraag of we binnenkort nòg een haakdate organiseren.

Ons standaard antwoord is dan: ‘niet op de korte termijn, maar misschien…. ooit….…’

(Want het was toch wel erg leuk, haha)

Groetjes, Marieke

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Achter de schermen

Ik ken Karin al een hele tijd, en ik ben ook al even bij Gek op Haken betrokken. Maar hoe goed kennen jullie Karin? En kennen jullie Timo al? En wie doet wat en hoe gaat dat dan? Ik ging voor je op zoek en dat kijkje achter de schermen krijg je in dit blog.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Wat een leuke enthousiaste blog, maar dat kon ook niet anders het was een top middag! Bedankt Karin en Marieke voor alle haak energie die ik na deze middag heb gekregen. Groetjes Martine by.mzj