Haken voor Valentijnsdag

Vinden jullie het ook zo leuk om voor speciale (feest)dagen iets voor dat thema te haken? Iets leuks om je huis mee te versieren, of misschien iets om weg te geven? Nou, ik wel! En, daarom wilde ik graag iets haken voor Valentijnsdag, want voor je het weet is het alweer 14 februari!

Feli en ik hebben dit keer onze krachten gebundeld voor deze leuke Valentijnsblog. Als je namelijk geen leuk Valentijnspatroon kunt vinden, kun je een bestaand patroon een beetje aanpassen om het toch helemaal naar thema te haken. Ik heb ervoor gekozen om een Kerstpatroon, namelijk het engeltje van Saskia van Studio Mojo, te veranderen in een Valentijnspopje. Hartstikke leuk, toch?!

Valentijnspopje

Ik heb als basis het patroon van het engeltje (patroon beschikbaar voor leden van Gek op Haken) genomen. Maar, je kunt natuurlijk ook kiezen voor het patroon van een ander popje.

Ik heb aan het popje twee kleine aanpassingen gedaan, die een groots effect hebben:

  1. Allereerst heeft het popje een rood strikje in haar haren gekregen, in plaats van de krans/haarband die zij met Kerst had. Je kunt haar natuurlijk nog steeds een krans/haarband geven, maar ik vond een strikje (doet me denken aan een lief Valentijnscadeautje) persoonlijk wel leuk bij de rest van het popje passen.
  2. Verder heb ik geen sneeuwvlokjes/sterretjes op het jurkje geborduurd, maar lieve kleine hartjes. Hoe kon het ook anders, hartjes horen bij Valentijn. Het is tenslotte de dag van de liefde.

En, zie je die kleine hartjes(ballonnen) die mijn popje vastheeft? Nou, die heeft Feli ontworpen en ze heeft het patroontje voor jullie opgeschreven.

Patroon

In magische ring: losse, dubbel stokje, stokje, 2 vaste, 2 losse, 2 vaste, stokje, dubbel stokje, losse, halve vaste. Trek de magische ring strak dicht.

Knoop de eindjes aan elkaar en werk ze weg.

Feli heeft ook een klein schemaatje gemaakt voor hoe je dit hartje kan haken. Voor als je liever met een schema werkt.

Feli heeft de hartjes gehaakt met 125m/50g katoenen garen, met een 2,5 mm haaknaald, maar je kan elk garen of naald gebruiken, als het garen maar de juiste grootte is voor de haaknaald. In deze blog staat uitgelegd hoe je de juiste haaknaald bij je garen kan zoeken.

De hartjes zijn hartstikke snel gemaakt, dus je hebt nog tijd genoeg om er een heleboel te haken voor Valentijnsdag. Gebruik ze, net als ik, om een popje te versieren, maak een applicatie op je favoriete tshirt (of een broche, dan hoef je het er niet op te naaien ;)) of voeg de hartjes als verrassing bij een Valentijnskaart. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wie heeft er nog andere leuke Valentijns-haak-ideëen? Deel ze hieronder, wij zijn erg benieuwd!

Andere blogs

Achter de schermen

Ik ken Karin al een hele tijd, en ik ben ook al even bij Gek op Haken betrokken. Maar hoe goed kennen jullie Karin? En kennen jullie Timo al? En wie doet wat en hoe gaat dat dan? Ik ging voor je op zoek en dat kijkje achter de schermen krijg je in dit blog.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *