Haakboeken die najaar 2021 uitkomen

regenboog amigerumi

De herfst en winter komen eraan en dat betekent dat er weer veel nieuwe haakboeken worden uitgebracht waar je uren zoet mee bent om te gaan haken terwijl het buiten regent. In dit overzicht wil ik wat haakboeken, die dit najaar en winter uitkomen, in het zonnetje zetten.

IMG 9570

Begin januari 2022 komt het boek Regenbogen haken van Loes Verhoeven uit. Zij is bekend van Freubelweb. Het volgende kon ik vinden over dit kleurrijke boek: ‘Iedereen krijgt gegarandeerd een goed humeur van dit haakboek met 15 patronen in alle kleuren van de regenboog. Voor ieder is er wel wat wils: sleutelhangers, sokken, dekentjes, sjaals, tasjes, boekenleggers en nog veel meer. De patronen zijn eenvoudig te haken voor zowel beginners als gevorderden.’

Begin december van dit jaar verschijnt het boek Tassen haken van Jennifer Stiller.

Dit is wat we van het boek kunnen verwachten: ‘Leer de leukste tassen zelf haken met de gedetailleerde instructies. Van boodschappentas tot een tas voor je mobiel. Jennifer Stiller leert je hoe je ze ook nog eens gemakkelijk zelf haakt. Er is een tas voor elke smaak en stijl. Of je nu houdt van eenvoudig of speels, elegant of bohemien, groot of klein, snel gemaakt of meer uitgewerkt. Een tas is net zo individueel en uniek als de drager ervan. Dankzij de duidelijke en gedetailleerde instructies leer je allerlei verschillende tassen zelf haken: een shopper, mobiele-telefoontas, boodschappentas, en nog veel meer. De patronen zijn geschikt voor beginners en gevorderden’.

Klinkt als een boek dat ik graag thuis op de plank heb staan! Want zeg nou zelf, je kunt toch nooit genoeg tassen hebben.

En morgen, 19 oktober, komt er ook een boek uit waar ik wel nieuwsgierig naar ben; Haken à la Bloemen – Squares & colors, van Karin Bloemen.

haken a la bloemen

De aankondiging is als volgt; “In Haken à la Bloemen – Squares & colors laat Karin Bloemen zien hoe je haar favoriete kleurrijke kledingstukken en accessoires zelf kunt haken! Met dit boek nodigt ze je uit in haar creatieve wereld. Haak vrolijke vesten, stola’s, omslagdoeken, tassen en andere accessoires, allemaal met Karins karakteristieke flair. Door de veelkleurige granny squares in haar patronen zien de haakontwerpen er niet alleen vrolijk en gezellig uit, maar zijn ze ook heel stijlvol en stoer! De heldere uitleg met stappenfoto’s en haakschema’s bij elk patroon zorgt er bovendien voor dat de zelfgemaakte outfits in een handomdraai af zijn. Kortom, het is een genot om te haken à la Bloemen! “

De creaties van Karin Bloemen duiken al een tijdje op in televisieprogramma’s en op Facebook. Ze zijn erg kleurrijk en ik kan dan ook niet wachten op al haar ontwerpen. De foto’s zullen vast een kleurrijk geheel vormen. Alleen al door er naar te kijken wordt je vrolijk.

En een dag later, op 20 oktober, komt een boek uit dat de meeste amigurimi fans zeker kunnen waarderen; Een regenboog aan amigurumi’s van Tessa van Riet-Ernst.

regenboog amigerumi

De tekst van de vooraankondiging maakt mij in ieder geval al enthousiast en ik haak eigenlijk nooit amigurumi, dus dat belooft wat;

“In Een regenboog aan amigurumi’s zijn de allerleukste haakprojecten van Woolytoons gebundeld in één extra goedgevuld haakboek. Genoeg projecten om het hele jaar rond te haken en te knuffelen! Alle favoriete monstertjes en knotsgekke knuffeldieren zijn feestelijk teruggekeerd. Haak erop los met 40 kleurrijke projecten die allemaal leuk zijn om als cadeau te geven, maar nog veel leuker zijn om zelf te houden! Tessa van Riet-Ernst legt je stap voor stap uit hoe je aan het werk gaat, aan de hand van eenvoudige steken en duidelijke foto’s. Met haar vrolijke amigurumi’s haak je jezelf helemaal happy!”

Als je heel snel kunt haken, kun je nog die schattige mummy haken die op de voorkant staat. Dat is een perfect projectje voor Halloween op 31 oktober.

En 4 november komt er een herdruk uit van Je eigen kerststal haken van Christel Krukkert.

kerststal haken

Let op; het is een herziene uitgave en deze keer gehaakt met ander garen, maar de patronen zijn hetzelfde als in de vorige editie.

De aankondiging luidt; “Maria en Jozef, het kindje Jezus, de kribbe, de herders en de engelen, de wijzen uit het oosten, schapen, de os en de ezel. Ze staan allemaal in dit prachtige kersthaakboek van Christel Krukkert. De kerststal is in de advent- en kersttijd een geliefd object in de huiskamer. En wat is er nu leuker dan een zelf gehaakte kerstgroep? Met veel liefde en gevoel haakte Christel alle figuren uit de kerststal, zodat haar vele fans het kerstverhaal zelf tot leven kunnen laten komen. Met prachtige foto’s en heldere werkbeschrijvingen. Gevorderde hakers en haakters zullen meteen met de projecten aan de slag kunnen”

Zeg nou zelf, het is toch hartstikke leuk om een zelfgehaakte kerststal onder je kerstboom te zetten. Geeft toch een heel gezellig en eigen sfeertje.

Ik denk dat ik zelf het meest nieuwgierig ben naar het boek van Karin Bloemen, maar alle boeken zien er super uit en wie weet zet ik ze wel allemaal op mijn verlanglijstje voor de feestdagen ;).

Zit er een boek tussen waar jij al naar uit kijkt? Ik hoor het graag van je, laat je dan een reactie achter?

Groetjes, Marieke

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Goeie morgen,kijk zeker uit naar haakboek Karen Bloemen,ziet er fantastich uit.Wil jullie ook bedanken voor haakboek dat ik gekregen heb.Groetjes Manouche.