In the spotlight: Funky Zigzag Deken

RRPmBRoRQm6FF95axgsWaQ

Vandaag opnieuw een patroon van de site van Gek op Haken in the spotlight: de Funky Zigzag Deken. Want dit patroon stond al een tijdje op mijn “to make-list”. Funky Zigzag Deken, dat klinkt al heel lekker en het dekentje ziet er dan ook nog eens te gek uit. Daar wil je mee aan de slag!

Een zigzag-deken wilde ik sowieso al een tijdje maken. Ik heb ook al een poging voor een zogenaamde “chevron” deken gewaagd. Maar het gekke is dat ik zo moet opletten bij de bogen en dalen dat ik ervan in slaap val, ja echt!! Nog nooit meegemaakt dat ik van haken in slaap val…..

Nu heb ik onlangs een Granny Ripple gehaakt (zonder in slaap te vallen 😉 ) en vond ik het tijd om eens een stapje verder te gaan. Dus kwam dit patroon van mijn lijstje en begon ik met de voorbereidingen. Het originele patroon werd gehaakt met het garen van Drops Paris. Ik wilde mijn garen graag bij Caro’s Atelier bestellen (wist je dat je als lid met korting kunt bestellen?) en koos daarom voor het alternatief aangeraden garen. Namelijk Scheepjes Cahlista. Ik koos ervoor om mijn eigen pakket samen te stellen en dus voor de kleuren: Snow White (nr. 106), Mercury (nr. 074) en Silver Blue (nr. 528).

Na de startrij haak je telkens een herhaling van vier toeren. Een heel prettig en fijn herhalend ritme! Iedere keer een stukje en voor ik het wist groeide de deken flink. Nou zegt men, dat katoen niet heel warm is, toch vind ik het een behaaglijke deken geworden. Want juist toen het heel koud was kon de deken heerlijk warm over mijn benen liggen terwijl ik eraan verder haakte. Nu hangt de deken over een stoel te pronken, want ik wil hem uiteindelijk gebruiken als we weer lekker buiten kunnen zijn. Voor de eerste frisse dagen of die koele zomeravond.

Wat ik ook echt top vind aan dit patroon is dat je de draden bij de kleurwissel mee omhoog kan haken. Dat scheelt heel veel draadjes instoppen. Wanneer de deken klaar is haak je een afsluitende rand er omheen en werk je zo de draadjes nog verder weg. Niets meer te zien van de kleurovergangen. In het patroon staat nog een grandioze tip bij het haken van de rand, om de laatste toer met een halve haaknaald groter te haken. Dat is een tip die ik je van harte wil aanraden! Ik heb het gedaan en inderdaad geen trekkende rand, iets wat ik normaal echt zonde vind als dat gebeurt. En, zo is het dus heel simpel te voorkomen.

ECTciXbYRPiNEwXH0dsrtA

Ik vind dit patroon zeker een aanrader als je een niet al te grote deken wil hebben, die je makkelijk kan haken en waarbij je ook nog eens heel makkelijk de kleuren kan aanpassen naar eigen smaak of trend. En, met de Cahlista wordt de deken niet al te duur, ook een fijne bijkomstigheid.

Ik hoop dat jullie enthousiast zijn geworden en aan de slag gaan om deze toffe Funky Zigzag Deken te haken!

Liefs Boukje

De Funky Zigzag Deken is een ontwerp van Carolien Boele. Wil je andere patronen van Carolien bekijken, klik dan hier!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hoi Boukje..leuk dit blog. Ik heb het ook zo ervaren net als jij en ook de Scheepjes Calistha gebruikt. En idd geen trekkende rand. Ik begin ook altijd met lossentoer een half maatje groter, dan kan je de eerste toer makkelijker insteken en trekt ook niet strak.
    Nog veel haakplezier Coby