Haak een cadeautje voor Valentijn

IMG 5778

Ja hoor het komt er weer aan: Valentijnsdag! Zeker, Valentijnsdag is een hele commerciële dag geworden en je kunt er veel over discussiëren of je juist op die dag iets aan een geliefde moet geven of niet. Feit blijft dat ik het altijd leuk vind om een cadeautje te geven (of krijgen natuurlijk) op Valentijnsdag! Het cadeau hoeft niet groot of duur te zijn, voor mij is het cadeau een klein symbool van liefde, een teken dat je aan iemand denkt. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar leuke kleine cadeautjes die ik zelf kan haken! Een cadeautje waar je al je liefde in kan stoppen! Haak jij ook een cadeautje voor Valentijnsdag?

In deze blog gebruik ik telkens het woord geliefde, maar wat mij betreft is Valentijnsdag niet uitsluitend bedoeld om aan je partner te laten zien dat je aan die persoon denkt. Ik geef ook wel eens een cadeautje aan iemand die op een andere manier belangrijk voor me is, zoals een lieve vriendin, mijn moeder of zus.

Een tijd geleden schreef ik al twee blogs over Valentijnsdag. De eerste blog ging over een gratis patroon van Make Me Roar Design, dat ik heb mogen vertalen voor onze website. Het is het patroon van de drie kleine hartjes. Met de drie kleine hartjes haakte ik toen een mooie hanger. Deze hanger heb ik cadeau gegeven aan mijn dochter.

Dit keer ging ik weer aan de slag met het patroon van de hartjes. Voor mij een logische keus, want het hartje is tenslotte het symbool van de liefde. Ik heb een potje vol liefde gemaakt. Een glazen wekpot gevuld met kleine hartjes. Heel leuk om weg te geven en ook gezellig om neer te zetten. Ik heb de instructies gevolgd van het kleinste hartje uit het patroon. De hartjes heb ik gehaakt in verschillende kleuren roze en rood met een 2,5 mm haaknaald. De hartjes worden dan zo’n 3,5 cm groot.

Wil je liever iets geven dat jouw geliefde echt kan gebruiken?! Nou, dan kun je ook heel goed met het patroon van de hartjes aan de slag. Ik haakte het middelgrote hartje met Phildar PhilCoton4 en een haaknaald 3,5 mm en maakte het hartje vast op een potlood. Door de onderkant van het hartje niet dicht te maken, kon ik het puntje over een potlood schuiven. Met een lijmpistool lijmde ik het hartje vast. Ik vind het resultaat echt super!

IMG 5781

De kleine hartjes op de foto hierboven, haakte ik naar een minipatroon van Feli. Het patroon vind je in een eerdere Valentijnsblog van Feli en mij samen. In die blog kun je ook nog andere leuke Valentijnstips vinden.

Naast hartjes, worden tijdens Valentijnsdag ook altijd veel rode rozen cadeau gedaan. De rode roos is ook echt een symbool van de liefde. Op de website hebben we een fantastisch leuk patroon van een Romantische Roos, die je natuurlijk ook voor je geliefde kunt haken.

Daarnaast heb ik in het patroon van de Cupcakes voor Pasen ook nog een leuke cupcake met roos gevonden, die zich ook goed leent om een Valentijncadeautje van te maken. Haak de cupcake in de kleuren van de liefde, roze en rood en je hebt een schattig Valentijnscadeautje. Ik borduurde op de cupcake ook nog wat kleine rode hartjes voor een extra liefdevol effect ;).

Zo, dat is wel weer lekker veel inspiratie voor dit jaar, toch?! Ga jij ook een Valentijnscadeautje haken en zo ja, voor wie? Laat het ons vooral weten!

Wil je nog meer Valentijnsinspiratie, lees dan ook de andere Valentijnsblogs op onze website: “Haken voor Valentijnsdag”, “Haakpatroon: Drie kleine hartjes” of “Haken voor Valentijn“!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *