Boukjes top 3: haakwerken voor in de tuin!

Wat is het toch fijn als het zonnetje zich weer vaker laat zien. Ik heb dan altijd zin om iets leuks te haken voor in de tuin. Omdat ik deze keer niet goed kon kiezen wat ik dan ging maken, struinde ik door foto’s, Pinterest en berichten van mijn blog. Er zijn toch wel heel wat dingen te haken voor in de tuin. Maar wat mag nu echt niet ontbreken? En, wat behoort er tot mijn top 3?

Tuinkussens

Een fijn kussen kan je altijd gebruiken. Het geeft op een snelle manier sfeer en kleur aan je tuin  of balkon en het verhoogt natuurlijk het zitcomfort. Want dat is wat ik uiteindelijk wil, lekker  comfortabel en gezellig buiten zitten met een kop koffie of thee genietend van de eerste zon en wat later op de dag een glas fris of misschien wel een wijntje.

Leuke kussens voor in de tuin.

Patronen via ByClaire en uit het boekje Haakgeluk van Claire Boeter, maar kijk ook eens naar het zigzag noppenkussen of het bobbiny korrelkussen op deze website voor een leuk patroon van een kussen. 

Slingers

Wat echt niet mag ontbreken wat mij betreft zijn slingers. Er is niet voor niets de spreuk: Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Ook dit geeft zo’n heerlijk feestelijk en relaxed sfeertje. Als je ze in weer en wind laat buiten hangen heb je een goed excuus om ieder jaar nieuwe te haken ;-).

Patroon via Wimke, op deze website is het patroon van een vrolijke grannyslinger te vinden.

Onderzetters

Leuke onderzetters op de tuintafel zorgen ook voor meer kleur en gezelligheid. Je haakt heel snel een set en het is mooi als je de kleurtjes aanpast op de kleuren van het interieur of bij de sfeer van de tuin. Zo heb ik ooit dit setje gehaakt voor de eigenaren van een Franse gîtes als bedankje.

Patroon uit het boek: Haken en Kleur Buiten

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te bedenken van kleedjes, plantenhangers tot mandala’s en dekentjes. Wat heb jij ooit gehaakt voor in de tuin of op het balkon? En hoe ziet jullie top 3 van haakwerken voor buiten eruit?

Ik ben benieuwd!

Zonnige groet,
Boukje

Andere blogs

Achter de schermen

Ik ken Karin al een hele tijd, en ik ben ook al even bij Gek op Haken betrokken. Maar hoe goed kennen jullie Karin? En kennen jullie Timo al? En wie doet wat en hoe gaat dat dan? Ik ging voor je op zoek en dat kijkje achter de schermen krijg je in dit blog.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    1. Dankjewel Francine! Het is zeker leuk om de tafel buiten ook aan te kleden.
      Groetjes Boukje