Boekreview: Amigurumi Dino’s en Mammoeten

Gabby het Grottenmeisje

Het haakboek “Amigurumi Dino’s en Mammoeten” is alweer een tijdje uit. Aangezien dit boek ook in mijn overvolle haakboekenkast staat ;), vind ik het wel tijd voor een boekreview! Ik licht alvast een tipje van de sluier op; ik vind het echt een fantastisch leuk boek.

Amigurumi Dinos en Mammoeten
Het boek “Amigurumi Dino’s en Mammoeten” is o.a. verkrijgbaar bij bol.com

Het leuke aan dit boek vind ik, dat er wat stoerdere patronen in staan. Mijn zoontje van 5 is verzot op dino’s en hij heeft al een heleboel bestellingen bij mij geplaatst. Zo wil hij graag een Parasaurolophus, Plesiosaurus, Brachiosaurus en……! Jep, hij wil ze allemaal wel hebben.

Omdat ik helaas tijd te kort kom om al die dino’s nu voor hem te maken, heb ik twee kleine Stegosaurussen gehaakt. Hartstikke leuk dat zulke kleine projectjes ook in het boek staan. Toegegeven, de kleine stegosaurussen zijn bedoeld als knuffel voor een grotere dino, maar ze zijn ook prima los te maken.

Voor de beste vriend van mijn zoontje heb ik een tijdje terug een Pterodactylus gemaakt. Een groot en uitgebreid project waar veel tijd in ging zitten. Het resultaat is echt fantastisch!

Petra Pterodactylus
Pterodactylus, een ontwerp van Sweet Oddity Art

Als je bekend bent met de “Zoomigurumi”-boeken of andere haakboeken uitgegeven door Van Halewyck * Forte Creatief, dan kun je ook met dit boek goed uit de voeten. Alle patronen zijn door verschillende ontwerpers van over de hele wereld gemaakt, maar ze zijn op dezelfde manier opgeschreven. Als je dus eenmaal doorhebt hoe je een patroon moet lezen, kun je ze allemaal lezen.

Mocht je nou toch nog termen of steken tegenkomen die je niet meteen begrijpt, dan kun je alles opzoeken in de uitgebreide uitleg op de eerste pagina’s. Alle steken worden daar nog eens met tekeningen en tekst uitgelegd. Ook staat bij elke instructie een QR-code die je kunt scannen om meteen doorgestuurd te worden naar de website met een bijbehorend filmpje, waarin de steek nog een keer goed wordt uitgelegd. Hartstikke handig!

Het boek is voorzien van mooie foto’s, zodat je heel goed kunt zien hoe je amigurumi eruit komt te zien. Daar waar nodig, zijn er ook close up- en stap-voor-stap-foto’s opgenomen. Zelfs de moeilijkere patronen zijn op die manier toegankelijk voor beginnende hakers.

Bij elke amigurumi staat ook nog een QR-code waarmee je bij een fotogalerij van de betreffende amigurumi komt. Je kunt daar een foto van je eigen amigurumi uploaden of inspiratie opdoen voordat je eraan begint. Ik vind het altijd heel leuk om te zien welke kleuren anderen voor hun poppen hebben gekozen en op deze manier kun je die andere creaties heel snel opzoeken. Hoewel het een papieren boek is, wordt het zo ook wel heel interactief!

Natuurlijk wil ik ook iets voor mezelf haken uit het boek. Ik ben dol op poppen en ook daarin stelt het boek niet teleur. De Indonesische ontwerpster Lia Arjono heeft twee hele leuke poppen ontworpen voor dit boek, Dave de Grottenjongen en Gabby het Grottenmeisje. Ik ben momenteel bezig aan Gabby. Omdat ook zij een dino-knuffel bij zich heeft vond mijn zoontje dit ook wel een goede keus ;). Dussuh….ik haak even verder!

Gabby het Grottenmeisje
Het hoofdje van Gabby het Grottenmeisje

Laat me vooral weten of en welke amigurumi jij al uit dit boek hebt gehaakt?! Ik ben hartstikke benieuwd naar jouw creatie. Mocht je lid zijn van Gek op Haken, dan is het ook leuk als je je creatie deelt in het online Haakcafé! Mocht je het boek nog niet hebben, dan kan ik het zeker aanraden. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Ben je nog op zoek naar andere leuke haakboeken? Lees dan ook een van onze andere boekreviews, zoals bijvoorbeeld over Smuk van Wimke Tolsma, Amigurumi Hartendiefjes van Erinna LeeGruwelijk Grappige Gadgets Haken van DenDennis of Sokken haken a la Sascha. En, hou vooral ook de website in de gaten voor nieuwe boekreviews!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *