Yoga voor de polsen

Mijn handen aan het werk 1

Een aantal jaren geleden heb ik een ontsteking aan een pees in mijn linker pols gehad. Heel pijnlijk en echt niet handig als haken je hobby is. Ik moest 10 dagen volledige rust houden (lees: ik mocht mijn linkerhand niet gebruiken) en ontstekingsremmers slikken. Gelukkig raakte ik de ontsteking weer kwijt, maar ik heb me wel voorgenomen dat ik dat nooit meer wilde meemaken.

Pijnlijke polsen bij het haken

Waar was het nou misgegaan? In de periode dat ik de ontsteking opliep heb ik (1) heel veel gehaakt, (2) was ik aan het verhuizen, dus sjouwde ik veel (zware) dozen en (3) had ik een kindje van net 1 dat nog niet kon lopen. Een gevalletje zware overbelasting dus. Oeps!

Iedereen kent het wel; je hebt een avond veel gehaakt en daardoor voelen je handen stijf en je polsen vervelend of zelfs pijnlijk aan.

Veel mensen die haken hebben soms last van hun polsen. Iedereen kent het wel; je hebt een avond veel gehaakt en daardoor voelen je handen stijf en je polsen vervelend/pijnlijk aan. Dat is dus echt niet fijn! Op internet ging ik op zoek naar manieren om mijn handen en dan vooral mijn polsen soepel te houden, om zo hopelijk problemen in de toekomst te voorkomen. Ik vond een heel handig lesje via Youtube en de oefeningen die daarin worden voorgedaan doe ik nu regelmatig tussen het haken door. Let wel, dit is natuurlijk geen oplossing bij langdurige pijn, dan moet je gewoon naar de dokter gaan. 

Oefeningen voor je polsen: yoga

Het onderstaande filmpje van “Yoga met Adrienne” is het filmpje dat ik altijd gebruik voor mijn oefeningen. Je kunt de oefeningen overal doen, je hebt er verder niks voor nodig. Op het filmpje wordt niet gesproken, je hoort een gezellig muziekje. Tussendoor worden wel geschreven instructies gegeven in het Engels, maar ook als je geen Engels spreekt is het filmpje echt goed te volgen! Ik merk dat mijn polsen er echt soepeler van worden. Bovendien is het natuurlijk ook al goed dat ik door de oefeningen af en toe een pauze neem.

Yoga voor de polsen – in het Engels

Mocht je het toch prettiger vinden om een Nederlandstalig filmpje te volgen, dan kun je onderstaand filmpje bekijken. Het filmpje is wel minder gezellig (geen muziekje 😉 en veel gepraat), maar er worden wel meer oefeningen gedaan. 

Yoga voor de polsen – in het Nederlands

Heel veel succes en plezier met de oefeningen. Doe er je voordeel mee!

Hebben jullie nog tips voor oefeningen en/of het verzorgen van je handen en polsen? Deel ze dan hieronder.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *