Winterse haaksels die je nu nog snel kan haken

IMG 6322

Ik loop altijd een paar maanden achter. In de zomer haak ik nog dekens voor de winter. En nu is het februari en wil ik nog wat winterse haaksels gaan maken! Maar het kan nog, maart en april waren vorig jaar ook nog best koud….dus wie weet heb je die deken of sjaal nog hard nodig de komende weken! Hieronder vind je mijn top 5 van leukste winter haaksels die je zeker nog kan gaan maken!

1. Muts en Wanten met mooie steken van ontwerpster Marja

Dit is een super mooie set. Wellicht ben ik iets bevooroordeeld omdat ik gek ben van roze, maar ik sta in de startblokken om eraan te beginnen! Het is ’s morgens soms nog best koud en dan is deze set toch wel erg fijn om te hebben. Het gebruikte garen is Baby Fabulous van Yarn and Colors. Dat is een acryl/katoen mengsel en verkrijgbaar is 34 andere kleuren dan roze, mocht dit toch niet helemaal je kleur zijn. Het garen kan je als lid van Gek op Haken met ledenkorting kopen bij Opmaatgehaakt.

Superleuk, want dit patroon is GRATIS voor iedereen te downloaden van de website!

2. De superzachte winterset van ontwerpster Linda

Deze set van sjaal met muts is extra leuk als je eens Tunisch haken wilt proberen. Ikzelf heb al vaker tunisch gehaakt en ik vind het een erg leuke techniek. En het is niet moeilijk! Dus wellicht heb je lang zitten twijfelen of Tunisch haken iets voor jou is….probeer deze set dan! Win-win: je leert een nieuwe haaktechniek en je kan lekker warm naar buiten. Linda gebruikte het Soffiato garen van Katia en daar zit Alpacawol in, heerlijk zacht dus. Ik hoor vaak dat mensen die de kriebels krijgen van schapenwol, juist wel alpacawol kunnen dragen! Dus prima om een sjaal mee te haken!

3. Stoere winterse herenset van ontwerpster Linda

Wellicht heb je thuis een partner die jouw haakhobby met lede ogen aankijkt en totaal niet snapt waarom je nu alwéér nieuwe bolletjes wol moet kopen. Voor deze mensen is het wellicht een optie om een set voor de partner te haken! Als je man/vriend/ huisgenoot of broer een eigen set heeft kan hij nooit meer klagen dat je teveel bolletjes in huis hebt! De set wordt gemaakt met het garen van Mr Cey: Woolly Tweed, en dat kan je dan weer met ledenkorting kopen bij Pera & Pasha! Je partner zal de korting dan extra kunnen waarderen…en de sjaal natuurlijk ook!

4. Chique Tochtrol of Rolkussen van ontwerpster Jantine

In het kader van energiebesparing is een tochtrol toch erg handig! Natuurlijk kan je deze ook kant-en-klaar kopen maar deze zelfgehaakte variant is toch ècht mooier.
Hij is niet super groot, dus het zal je niet erg veel tijd kosten om deze te haken. Maar het kan ook zijn dat jij helemaal geen tocht in huis hebt! Des te beter natuurlijk ;). Dan kun je dit patroon gebruiken om een mooi rolkussen te haken voor op de bank of op je bed. Het kussen wordt gehaakt met Yarn and Colors Epic en dat kan je als lid van Gek op Haken weer met ledenkorting kopen bij Opmaatgehaakt.

5. Zijdezachte Streepjes Deken van ontwerpster Carolien Boele

Wellicht heb je wat meer tijd om handen en wil je toch een wat groter project beginnen?

Doe dan gezellig mee met de CAL die 10 januari is begonnen met de Zijdezachte Streepjes Deken van Carolien Boele van CreatedbyCarolien. Ik heb zelf de tutorials mogen maken en heb echt genoten van het patroon. De losse delen van het patroon worden elke week online gezet, begin maart komt het
laatste deel online te staan. Na de CAL blijven de haakpatronen natuurlijk beschikbaar. Zo kun je de Zijdezachte Streepjes Deken ook in je eigen tempo haken. En krijg je hem niet af voor de winter, dan is het ook een heerlijke deken voor de vroege lentedagen als het nog wat fris kan zijn als je buiten zit!


Al met al genoeg inspiratie dus voor de komende maanden! Zit tussen deze top 5 al een favoriet voor jou? Kijk anders zeker nog eens op de site bij de categorie sjaal en omslagdoeken of er nog een ander leuk winters patroon voor jou tussen staat. Met welk project ga jij beginnen?


En, ben je lid van Gek op Haken, vergeet dan je ledenkorting niet bij het bestellen van jouw garen!

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *