Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Wat is een CAL?

Eerst en vooral, de benaming CAL komt van Crochet ALong. Dus samen haken aan een project, maar dan thuis.
De delen van de haakpatronen komen online, soms wekelijks of tweewekelijks, al naargelang de grootte van het project. Op de site van Gek op Haken hadden we eerder al Piraat Bram, baby Nova twee patronen van Marjan van der Leer. In de herfst kwam onze Heerlijke herfstdeken online, ontworpen door Jantine van Knittepetit.

Begin 2021 starten we samen met het haken van de Winter MOJO deken, ontworpen door Saskia van Studio Mojo. Deze Cal start op 7 januari en kan je nu nog bestellen bij Caro’s atelier. Leden kunnen genieten van een ledenkorting.

Een Cal kan zowel een deken, als accessoire zijn, als het maar gehaakt is, niet?! Er zijn heel wat CAL’s te vinden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

VOORDELEN

Je haakt er samen met anderen aan. Daarmee bedoel ik dat je thuis aan een project haakt, wat meer dan 200 anderen of meer ook nog aan het doen zijn, in diezelfde week of periode. Je kan bij problemen terecht bij anderen, want je bent niet de enige die dit project haakt.

Vooraf weet je ook wat het eindresultaat is, maar ik zag ook al CAL’s waarbij het nog een geheim is en je dus als het ware “blind” aan het patroon haakt. Dus dan zie je pas op het einde wat er gehaakt werd. Ook leuk, als je van verrassingen houdt.

Je wordt zowel als gevorderde en dan zeker als beginner uitgedaagd, om nieuwe haaksteken te ontdekken. Of om steken die je eigenlijk zelden gebruikt nu toch weer eens op te nemen.

Meestal worden nieuwe technieken via filmpjes uitgelegd.

Je haakt op je eigen tempo. Daarmee bedoel ik, dat je niet hoeft klaar te zijn met het project dat (twee)wekelijks wordt aangeboden, want het patroon blijft voor jou beschikbaar. Natuurlijk is het fijn om ‘mee te zijn’. Maar dat is echt geen must. Ik nam onlangs een CAL deken, dat al twee jaar stil lag, terug op en maakte het vorige maand af.

Je kan meestal het volledige haakpakket vooraf bestellen. Dus vooraf weet je wat het pakket zal kosten. Zo heb je tijdig het pakket in huis. En zo’n volledig haakpakket voor een CAL bevat soms een extra gadget om je deken af te werken. Maar zelf een kleur of garen pakket samenstellen kan dus ook. Wat ik dan ook weer uitdagend vind. Want het aanbod van de kleuren of het garen kan voor jou misschien niet zo geschikt zijn.

Een nadeel is er eigenlijk niet onmiddellijk. Soms krijg ik te horen dat mensen een ‘druk’ voelen om tijdig klaar te zijn. Dit heb ik ook soms, maar dat hoeft niet. Want het patroon blijft beschikbaar, toch?!

Haak jij mee aan onze Winter CAL Mojo-deken? Ik alvast wel… Spannend!

Zo, dit was het laatste blogbericht van Gek op Haken voor 2020. Op naar een even creatief 2021 vol haakplezier! Fijne feestdagen en tot volgend jaar.

Fijne groetjes Sofie

Deel dit blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Sofie De Zutter

Hey, Ik ben Sofie De Zutter, bekend als blogger “Fie bakt, haakt en breit!”. Als Belgische, woon ik met mijn man en onze 2 tieners in het zuiden van België, dicht tegen de Franse grens.Ik haak of brei (bijna) elke dag, meestal terwijl ik ‘luisterend’ tv kijk, om te ontspannen. Want overdag ben ik juf Sofie bij de allerjongsten van de school, een leuke creatieve job, waarin ik zoveel energie haal. Ik heb een passie voor bakken, vooral de alledaagse baksels worden hier wel gesmaakt.Hier vind je mijn Instagrampagina, mijn facebookpagina en mijn eigen website.

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Welkom

Ben je lid? Log dan hier in. Ben je nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie

Log in bij Gek op Haken: