Review: Scheepjes (truly) Scrumptious

eigen bollen 4

In deze blog ga ik je wat meer vertellen over het nieuwe garen van Scheepjes. Ze hebben nu een garen geproduceerd dat gemaakt is van gerecyclede plastic flessen. Het is verkrijgbaar in 2 diktes en ze heten Scrumptious en Truly Scrumptious.

Als je al meer blogs van mij hebt gelezen, dan weet je dat ik een groot fan ben van duurzaamheid. Dus een heerlijk zacht garen dat gemaakt is van plastic flessen maakt mij onwijs blij!! En dan ook nog de naam; Scrumptious. Als je dat vertaalt naar het Nederlands, dan betekent dat ‘heerlijk’, en dat klopt ook nog eens helemaal. Het is ècht super zacht.

Het is dus een groener en duurzamer alternatief voor acrylgarens, want de gewone Scrumptious lijkt qua dikte heel erg op de Colour Crafter of Stylcraft acryl garens.

Ik kreeg wat mooie roze bollen thuisgestuurd en ben daarna nieuwsgierig even verder gaan lezen op hun website. En wat lees ik daar: ‘Geïnspireerd door toetjes van over de hele wereld hebben alle kleuren een naam waarvan het water je in de mond loopt. Laat je gaan met Key Lime Pie en Honeycomb Crunch, of geef je ogen de kost met de Blueberry Parfait! Aan de slag gaan met deze heerlijk zachte, smakelijke garens kan voelen als een guilty pleasure, maar dankzij de gerecyclede plastic flessen kun je haken of breien met een rustig geweten’.

Die namen vind ik ècht fantastisch……en er zijn ook nog eens 80 verschillende kleuren!!

Wat verdere ‘technische’ details van het garen:
De looplengte en draaddikte van de gewone Scrumptious is vergelijkbaar met Colour Crafter of Stylecraft special DK, namelijk allemaal een looplengte van 300 meter voor een bol van 100 gram.
Ik heb een klein lapje gemaakt met haaknaald 4 en dat haakt heerlijk. Het garen is super zacht, iets wat ik niet verwachte bij acryl garen waar gerecyclede plastic flessen in verwerkt zijn!! Het garen voelt aan als wol, maar wellicht kriebelt het niet bij mensen die dat juist wel vaak hebben bij echte wol?

De Truly Scrumptious is een stuk dikker, je haakt dan met naalddikte 5mm. De looplengte is 108 meter voor een bol van 100 gram. Het lijkt qua dikte dus wat meer op de Scheepjes Chunky Monkey dat ook acryl garen is. Het haakte heerlijk weg toen ik er een klein stukje tunisch haakwerk mee maakte, maar zorg wel dat je een goede haaknaald hebt, anders kan het garen een beetje splijten. Ik wilde met dit dikke garen graag een deken maken, maar omdat het zulk dik garen is, zitten er dus ook minder meters op een bol. Dan heb ik voor een grote deken erg veel bollen nodig. Stel dat je een deken haakt waar 13 bollen acryl garen in gaan met een gemiddelde lengte van 300 meter per bol, dan zou je met dit garen bijna 36 bollen nodig hebben. Het garen is onwijs zacht en haakt heerlijk. Ik zou dit garen zelf voor kleinere projecten gebruiken, zoals een mooi woonkussen, een warm vest of heerlijke sloffen.

Al met al dus een prachtig garen: heerlijk zacht, veel keuze in kleuren èn duurzaam!

Ik ben van plan om een deken te gaan ontwerpen met dit garen…en zal dus voor de dunne versie kiezen vanwege de looplengte van 1 bol. Ik laat het je weten als ik zover ben.

Ik ben heel benieuwd of jij inmiddels dit garen al in je handen hebt gehad, laat je het weten in een reactie hieronder?

Groetjes, Marieke

Wist je dat de leden van Gek op Haken 10% korting krijgen op het garen van Caro’s Atelier en dat zij ook Scheepjes Scrumptious en Scheepjes Truly Scrumptious verkoopt? Dus ga je als lid van Gek op Haken garen bestellen, kijk dan eerst even onder de tab “Ledenvoordelen” voor de kortingscode die je kunt gebruiken.

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    1. Hoi Linda, de kleurnummer van Scrumptious zijn: 331 en 321. Van Truly Scrumptious: 330 en 331. De kleurnummers zijn hier en daar hetzelfde, maar er zit wel wat kleurverschil tussen de verschillende garens. Het zijn wel allemaal mooie roze kleuren.

  1. Geweldig ik hou ook van duurzaam mijn vriend heeft thuis een moestuin en 2 kassen bij huis, dus diepvries vol, en aard en tomaten paprika,s uien knoflook noem maar op . Zelf yogurt maken voedseldroger dus zelf voorzienend ( heel handig als vriendin zijnde)😉