Top 5: leukste gehaakte zomerkleding

IMG 2840

Laatst was ik met mijn dochter op jacht naar een leuk jurkje in de stad. En, wat zag ik daar in veel winkels? Gehaakte zomerkleding! Het is blijkbaar helemaal hip. Gaan wij haaksters dat kopen? Nee, natuurlijk niet! Wij gaan dat zelf haken! Daarom vandaag een blog met daarin mijn top 5 van patronen van de leukste gehaakte zomerkleding van Gek op Haken. Kijk gauw mee.

1. Seaside Lace Top

Wie houd er nu niet van een top met net wat extra’s? Want dat heeft deze top wel! De Seaside Lace top van Marijke van Studio M (patroon voor leden). De mooie V hals voor en achter en het striklint aan de achterkant vind ik echt prachtig. Zo ook de kantachtige structuur van de top. Lekker hippieachtig, daar houd ik wel van in de zomer.

2. Zomers Hemdje

Voor hele warme dagen is er het Zomerse Hemdje van Laura Petra haakt (gratis patroon). Doordat dit patroon er in veel maten is, zit er voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen. Deze moest echt op mijn lijstje van mijn meiden, die zo’n heerlijk top ook wel zien zitten. Ieder heeft zijn eigen kleur gekozen en moeders mag weer aan de haak, heerlijk toch als je ze zo dan blij kunt maken.

3. Kort Kanten Zomervestje

Oh, en dit schatje dan! Die moest ook echt op mijn lijstje, maar dan voor mijzelf. Het is het patroon van het Kort Kanten Zomervestje van Laura Petra haakt (VIP patroon). Ik ben helemaal verliefd op de structuur van het vestje. En, wat ook nog superfijn is, is dat in het patroon staat aangegeven hoe je het model kan aanpassen aan je eigen smaak. Bijvoorbeeld, hoe je het langer kunt maken of hoe je het kunt voorzien van een lange mouw. Ideaal!

4. Boho Vestje

En, dan dit toppertje. Het Boho Vestje van Linda van Trendy met wol (gratis patroon). In dit vestje mag je gezien worden, op het strand bij een festival. Ik zie mezelf al gaan deze zomer. Mooi in neutrale kleuren maar zeker ook in een lekkere felle variant. Nu nog even in de gaten houden dat mijn meiden er niet met dit vestje vandoor gaan, want deze scoort ook bij de jonge dames hoge ogen.

5. Granny Vest

Mocht er dan toch onverhoopt een frisse dag in de zomer vallen, dan kun je dit vest altijd dragen (patroon voor leden). Kies kleuren voor een frisse zomervariant. En, je bent helemaal hip en volgens de laatste trends. Met een beetje mazzel heb je dan niet alleen deze zomer, maar ook deze herfst plezier van dit leuke Granny Vest-patroon van Laura Petra haakt.

Zit tussen mijn top 5 al een favoriet voor jou? Kijk anders zeker nog eens op de site bij de categorie kleding of er nog een ander leuk patroon voor jou tussen staat. Denk bijvoorbeeld aan een leuke cover up voor over je bikini op het strand of misschien wel de 4 Seasons Trui in de zomervariant! Er staat vast iets leuks voor je tussen!

Ik weet in ieder geval wat ik kan gaan doen de komende weken ;-): lekker haken aan nog wat zomerse truitjes!

Fijne zomer!

Groetjes Boukje

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    1. Hoi Nadine, de patronen die in deze blog staan opgesomd zijn allemaal niet tunisch gehaakt. We hebben wel leuke tunische haakpatronen op de website, zoals de Wintergroen Trui en de Luxe Kimono. Liefs, Claudia