Review: Long Legs Amigurumi
Toen ik het boek “Long Legs Amigurumi” van Angelique Millonzi zag, wist ik meteen dat ik het wilde hebben. Ik zag in de aankondiging van het boek de mooie foto op de voorkant van het boek, van de lieve diertjes met hele lange benen in heerlijke pastelkleuren en ik was verkocht! Maar goed, op het moment dat het boek uitkwam was ik druk doende met mijn verhuizing, dus eigenlijk had ik helemaal geen tijd om te haken. Ik ben blij dat ik voor de review van dit boek toch telkens een rustmomentje in mijn drukke periode heb opgezocht, zodat ik nu een prachtige Long Legs Amigurumi heb gehaakt.
Het was nog niet eenvoudig om een diertje uit het boek uit te kiezen, want er staan er wel 10 in het boek. Alle diertjes hebben ook nog leuke kledingstukken en accesoires, wat het kiezen nog lastiger maakt. Op de voorkant van het boek staan Feline de Vos, Lama Mia en Bibi het Bloemengeitje afgebeeld, stuk voor stuk schattige diertjes. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook nog de keuze uit een nijlpaard, paard en beer.
Maar….voor mij viel uiteindelijk de keuze uiteindelijk op Amélie de Dalmatiër. Het verhaal achter Amélie een lief hondje uit Frankrijk gaf voor mij de doorslag. Ik leer namelijk zelf sinds een jaar Frans en ik ben dol op Frankrijk, dus ik vond het wel passend om Amélie te haken. Lekker weer eens een keer een knuffel voor mezelf ;).
Mijn kinderen waren het met mijn keuze totaal niet eens. Zij voelen zich meer aangetrokken tot de wat kleurrijker ontwerpen in het boek. Mijn dochter Stella is verliefd op het bloemengeitje en mijn zoon Finn vindt de lama fantastisch.
De patronen
De patronen in het boek zijn goed te volgen. Boven elk patroon staat de moeilijkheidsgraad aangegeven. Als je nog niet zo bedreven bent in het haken, kun je met een gemakkelijker patroon beginnen en vervolgens langzaam toewerken naar de lastigere patronen. De basis van de amigurumi is veelal hetzelfde, het verschil en de moeilijkheid zit hem vooral in de details en accessoires bij een ontwerp.
Zo heeft Amélie een baret op gehaakt met de bobbelsteek, het is dus handig als je die onder de knie hebt voordat je aan dit patroon begint. Andere patronen zijn bijvoorbeeld meer uitdagend omdat ze kleine onderdelen of veel kleurwisselingen hebben. Ik denk wel dat de patronen ook geschikt zijn voor beginnende amigurumi-hakers, met de uitgebreide uitleg van technieken voorin het boek kom je namelijk al een heel eind.
Het is wel echt goed om de patronen goed te lezen. Die altijd belangrijke les vergat ik ter harte te nemen ;). De baret start je met een lossenketting, die om het hoofd moet passen. Als tip staat erbij, dat je eventueel een grotere of kleinere haaknaald moet nemen. Mijn lossenketting paste maar net (toen er nog geen oren op Amélies hoofd zaten) en nu is de baret erg strak. Die moet ik dus nog een keer opnieuw haken. Oeps!
Bij elk patroon staan ook fijne close up-foto’s en stap voor stap-foto’s, heel handig, want dan kun je nog eens nakijken of je de onderdelen wel echt op de juiste plek vastzet.
De patronen zijn geen snelle werkjes. Door de lange benen en armen ben je wel even bezig. Ik vind dat juist leuk, je ziet zo langzaam je mooie long legs amigurumi groeien (letterlijk en figuurlijk, haha).
Het resultaat
Ik gebruikte voor het haken van Amélie garen van Yarn and Colors, namelijk Must-have in de kleuren marble, black en old pink. Old pink is mijn favoriete kleur om mee te haken. Amélie kreeg daarom van mij een baret en sjaal in die kleur. Ik gebruikte een haaknaald 2,2 mm om een net iets strakker resultaat te krijgen. Voor de baret had ik beter een 2,75 mm of zelfs een 3 mm kunnen gebruiken, dan was deze wat soepeler en minder strak geworden.
Angelique heeft de stippen op Amélie gemaakt van zwart vilt, maar dat had ik niet in huis. Gelukkig staat er in het boek ook een instructie voor het haken van de stippen, dus dat heb ik uiteindelijk gedaan.
Mijn Amélie is ongeveer 38 cm lang geworden!
Ik ben echt heel blij met mijn mooie Amélie. Ze is een prachtige Parisienne!
Om de kinderen tegemoet te komen heb ik voor hen ook nog iets gehaakt uit het boek. Aangezien ze niet veel geduld hebben, moest het wel een snel projectje zijn ;). Ze kozen allebei voor het kipje van Feline de Vos. Maar dan niet in kippenkleuren, nee ze gingen voor neon!
Ik zou “Long Legs Amigurumi” zeker aan alle amigurumi-hakers aan willen raden. Het is superleuk om doorheen te bladeren, maar nog leuker is het om de mooie poppen te haken natuurlijk.
Ben je lid van Gek op Haken, dan kun je alvast een patroon van Angelique (ook wel bekend als Mrs Milly) uitproberen. Speciaal voor ons ontwierp zij namelijk Sophie het Zomerse IJsbeertje. Een leuk en uniek ontwerp in de serie Long Legs Amigurumi.
*Deze blog bevat een affiliate link. Wil je daar meer over weten kijk dan bij de veelgestelde vragen op deze website.
Reacties