Interview met Caroline van Caro’s Atelier

Ik heb al eens eerder een blog geschreven over de wolwinkel Caro’s Atelier. Het is een winkel in Almere, die vooral bekend is als webwinkel. In mijn blog uit 2019 heb ik al wat foto’s gedeeld van de winkel.  Maar kenden jullie eigenaresse Caroline al? In dit interview met Caroline, het gezicht achter Caro’s Atelier, zal ze wat meer vertellen over wat er zo leuk is aan het runnen van een wolwinkel.

caros atelier 2

Of het hebben van een wolwinkel altijd al haar droom was? “Nee, in het geheel niet. (…) Omdat haken en breien inmiddels een grote passie was, leek het me leuk daar wat mee te gaan doen.”

Allereerst wilde ik graag van haar weten of het hebben van een wolwinkel altijd al haar droom was? Ze legt uit: “Nee, in het geheel niet. Ik kom uit een hele andere wereld (financiële wereld) maar was gestopt met werken toen mijn tweeling zo’n 2 jaar oud was. Het was niet goed te combineren en ik wilde niet meer in de avonden werken. Na een paar jaar thuis te hebben gezeten, gingen de kinderen naar school. Omdat haken en breien inmiddels een grote passie was, leek mij het leuk om daar wat mee te gaan doen. Van het een kwam het ander.”

Caroline vertelt verder: “In 2014 kwam de gedachte om wat te doen te hebben onder schooltijd. Toen is het idee ontstaan om een webshop en een winkel te beginnen. Dit kwam doordat ik zelf vrij lang moest wachten totdat ik een bolletje garen dat ik besteld had, binnenkreeg. Terwijl je eigenlijk het liefst zo snel mogelijk begint aan je project natuurlijk. Ik dacht: ‘Dat moet anders kunnen!’ Zo gezegd, zo gedaan. Dus vanuit huis, in de garage wat kasten neergezet en gedacht dat we dan wel even vooruit konden… Maar binnen een paar maanden liep ik daar al tegen ruimtegebrek aan en zijn we verhuisd naar het pand waar we nu nog steeds zitten.”

caros atelier 6

Fysiek versus online winkel

De bedoeling van Caroline is altijd een webshop geweest, maar wel met een mogelijkheid om beperkt langs te komen om garens in het echt te zien en te voelen. (Dat vind ik zelf ook gewoon heel belangrijk!). Daar wordt ook gretig gebruik van gemaakt vertelt Caroline: “Vooral in vakantietijd is het erg leuk, dan komen mensen uit heel Europa om de winkel te komen bekijken. Ze komen graag bij ons langs als ze op weg zijn naar hun vakantiebestemming in Nederland.”
Kijk op de website van Caro’s Atelier voor de openingstijden van de winkel, want het is zeker een bezoekje waard!

Natuurlijk wilde ik ook weten of ze zelf nog veel haakt? Want is haken nog wel zo leuk als het je dagelijkse werk is geworden? Nou, dat is zeker het geval bij Caroline: “Ik probeer elke dag wel te haken of te breien. Het is op dit moment meer breien dan haken, en wat ik op de naald heb staan? Je kunt misschien beter vragen wat niet. Ik werk altijd aan een heleboel tegelijk. Telkens als er nieuwe draden binnen komen wil ik die toch ook wel graag uitproberen. Zo blijf ik altijd bezig! Op dit moment ben ik een trui, een sjaal en een vest aan het breien, en 2 dekens en een tas aan het haken. Ik barst vaak van de ideetjes dus als je dit morgen weer vraagt heb ik vast weer iets nieuws tussen mijn WIP’s zitten.”

Ik herken dit zo van mezelf, dus wel erg grappig dat Caroline zoveel projecten tegelijk heeft liggen. Het lijkt me ook lastig kiezen als je zóveel bolletjes tot je beschikking hebt!

En daarom wilde ik graag ook van haar weten of ze zelf een favoriet merk garen had? Caroline: “Ik heb 2 favoriete merken, dat zijn Scheepjes en Lana Grossa. Scheepjes heeft een hele fijne vaste collectie die altijd blijft en Lana Grossa heeft prachtige seizoensdraden. Hierdoor is Scheepjes heel fijn om bijvoorbeeld grote projecten mee te maken, omdat het garen er altijd is en Lana Grossa is juist weer leuk voor een zomer of winter trui of een mooie shawl die bij het seizoen past.”

Tafel met voorbeeld projecten scaled 1

Ontwerpen en patronen

Caroline vertelt verder; “Ik vind het ontzettend leuk om zelf ook te ontwerpen, vooral eenvoudige ontwerpen, die eigenlijk voor beginners ook meteen te doen zijn. Lekker simpel, back-to-basic. Ik merk dat daar toch ook vaak behoefte aan is. Gewoon een projectje maken wat je onder het televisie kijken gedachteloos kunt weghaken. Ik heb ontzettend veel ideetjes dus het is leuk om daar ook wat mee te doen en te zien dat andere het ook leuk vinden. Dit jaar komt er ook nog een leuk ontwerp van mij wat ik speciaal ontwerp voor Gek op Haken. Ik verklap nog niet wat het wordt, dat zie je vanzelf. ” 

Vervolgens wilde ik graag van Caroline horen op welk patroon ze zelf het meeste trots is? Caroline: “Natuurlijk Carolientje, onze aankleedpop! Dat is zo’n leuk patroon en zo veelzijdig. Het is geweldig om al die verschillende Carolientjes tegen te komen en elke keer weer leuke nieuwe kleding te mogen introduceren. Het is eigenlijk een idee van Tessa (van Riet) en mij samen. We zaten samen te brainstormen en toen kwam ineens Carolientje aangewandeld. Ze is nooit meer weggegaan.”

caros atelier 8

Beurzen

Na 2 jaar mogen we eindelijk weer wat beurzen verwachten in het najaar. Ikzelf kijk altijd uit naar de Kreadoe en ga dan altijd even op zoek naar de beursstand van Caro’s Atelier. Ik wilde natuurlijk van Caroline weten of ze alweer uitkeek naar het beursseizoen?

Caroline: “Jazeker! We kunnen niet wachten om ons weer tussen onze klanten te bevinden en te horen wat er bij hen leeft en waar zij mee bezig zijn. Dat is zo leuk om te horen! Het leukste vind ik het klantencontact. We hebben natuurlijk voornamelijk via mail en telefoon contact met klanten, en dan is het tijdens zo’n beurs ontzettend leuk om eens een keer de gezichten achter de stem / mail te zien. We geven namelijk graag advies en helpen graag en dat is toch het leukste om persoonlijk te doen.” 

En over de toekomst is Caroline duidelijk: “We blijven lekker doorgaan met ontwerpen en hopen de mensen volop te kunnen blijven inspireren.”

Ben je na dit interview ook zo nieuwsgierig geworden naar de winkel van Caro’s Atelier?

Kijk eens op: https://www.carosatelier.nl/ en vergeet niet; leden van Gek op Haken krijgen 10% korting op hun bestelling bij Caro’s Atelier!

We hebben nog veel meer haakinspiratie, -tips en -nieuwtjes

Regelmatig onze nieuwste blogs en gratis haakpatronen in je mailbox? Schrijf je in voor de populairste haak-nieuwsbrief, al meer dan 50.000 haakfans gingen je voor!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Andere blogs

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *